ИСПАНИЯ – СБЪДНАТА МЕЧТА ИЗБРАЛИ СМЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ ВЪЛНУВАЩИ МЕСТА:БАРСЕЛОНАСАРАГОСА МАДРИД ТОЛЕДО ВАЛЕНСИЯ

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

ИСПАНИЯ – СБЪДНАТА МЕЧТА ИЗБРАЛИ СМЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ ВЪЛНУВАЩИ МЕСТА: БАРСЕЛОНАСАРАГОСА МАДРИД ТОЛЕДО ВАЛЕНСИЯ     Дати на пътуване от  Летище София: 17.05.2018  - Цена на човек 1 399.00лв Дати на пътуване от  Летище София: 04.10.2018  –  Цена на човек 1 299.00лв   Прекрасна Испания – родината на Колумб, на Пикасо, Дали и Гауди, на фламенкото и [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

ИСПАНИЯ – СБЪДНАТА МЕЧТА

ИЗБРАЛИ СМЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ ВЪЛНУВАЩИ МЕСТА:

БАРСЕЛОНАСАРАГОСА МАДРИД ТОЛЕДО ВАЛЕНСИЯ

 

 

Дати на пътуване от  Летище София: 17.05.2018  - Цена на човек 1 399.00лв

Дати на пътуване от  Летище София: 04.10.2018  –  Цена на човек 1 299.00лв

 

Прекрасна Испания – родината на Колумб, на Пикасо, Дали и Гауди, на фламенкото и бикоборството. Страната ни очарова с великолепна природа и богата история, с древна култура и традиции още от времето на рицарите. Не е възможно да не се влюбиш в тази страна!

 

1 ДЕН  ПОЛЕТ ДО БАРСЕЛОНА: Добре дошли в Барселона, столицата на Каталуния. Трансфер до хотела в Коста Барселона.

2 ДЕН  БАРСЕЛОНА (по желание срещу допълнително заплащане)“ Закуска. Възможност за участие в автобусна разходка из Барселона по нейните централни улици с приказните пост-ройки на Гауди – символ на каталунския модернизъм. Ще видите парка “Монтжуик“, олимпийския стадион, паметника на Колумб и стария готически квартал, парка “Гюел“. И още – изключителната, недовършена катедрала на Гауди “Саграда Фамилия“. Свободно време следобед. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ДЕН  ЖИРОНА И ФИГЕРЕС (по желание срещу допълнително заплащане): Закуска. Пътуване до Фигерес – родния град на Салвадор Дали. Ще посетите Театъра-музей на знаменития художник – сюрреалистичен обект, построен на мястото на бившия общински театър, разрушен през Гражданската война в Испания. Ще продължите към древните крепостни кули и стени на град Жирона, предвидена е пешеходна обиколка в еврейския квартал – един от най-добре запазените в Европа. Първоначално градът е бил римска крепост, която е достроена през ХІV в. Интересна забележителност са “Арабските бани” – построени през ХІІ в. по модела на обществените римски бани, с три басейна, всеки от които е с различна температура на водата. Ще посетим и готическата катедрала “Санта Мария“ (входната такса е включена в цената). Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН  БАРСЕЛОНА – САРАГОСА – МАДРИД: Закуска. Заминаване с автобус за Сарагоса – динамичен и разрастващ се град, простиращ се от двете страни на р. Ебро. Панорамна пешеходна обиколка на най-важните забележителности в града –  базиликата “Нуестра Сеньора дел Пилар“, площада с катедралите, катедралата на спасителя “Ла Сео“. Свободно време в централната част на града. След това отпътуване към Мадрид. Пристигане, настаняване и нощувка.

5 ДЕН  МАДРИД: Закуска. Панорамна обиколка на Мадрид. Това е многолик град, възникнал като средновековна арабска крепост, прочут с великолепните си дворци и своите над 100 музея. Ще преминете през интересния район на Хабсбургите, известен с красивите си ренесансови и барокови постройки като тези край “Пуерта дел Сол“, “Пласа Майор“ и “Пласа де ла Вийа“. Ще видите Мадрид на Бурбоните, “Кралския дворец”, площада с фонтаните “Сибелес” и “Нептуно” и “Пуерта де Алкала“. Ще откриете впечатляващата архитектура на Хосе Бонапарт от XIX в., която включва площад “Ориенте“ и музея “Прадо“. Ще опознаете и модерното лице на града с известните улици “Гран Виа“ и “Кастеяна“, района на “Саламанка“, площад “Кастия“, парка “Оесте“, университетския комплекс, търговските и финансови зони, емблематичната арена “Лас Вентас Булринг“ и футболния стадион “Сантяго Бернабеу“. Свободно време следобед. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ДЕН  МАДРИД – ТОЛЕДО – ВАЛЕНСИЯ: Закуска. Заминаване с автобус за Толедо – старата столица на Испанското кралство. Ще се насладите на невероятната смесица от арабска, готическа, ренесансова и барокова архитектура, каквато може да се види само в най-старите европейски градове. Ще спрете пред различни забележителности като готическата катедрала от XIII в., построена на мястото на стара арабска джамия (входната такса е включена в цената). Свободно време. След това отпътуване към района на Валенсия. Настаняване в хотела. Нощувка.

7 ДЕН  ВАЛЕНСИЯ –  БАРСЕЛОНА: Закуска. Заминаване с автобус за Валенсия. Градът е известен като “Кап‑и‑Касал”, града на река Турия, а през XVII и XVIII в. и като „града с 1000 кули“. Валенсия е град с много запазени традиции, сред които е и “Водният съд” – уникален законодателен орган, обявен през 2009 г. за част от културното наследство на човечеството. Ще направите пешеходна обиколка с екскурзовод из Стария град. Свободно време. След това отпътуване към Барселона. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ДЕН  ПОЛЕТ ДО БЪЛГАРИЯ: Закуска. Трансфер до летището за обратния полет до София.

ВСИЧКО ТОВА Е  ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА:

полети с реномирана авиокомпания;

 всички летищни такси (20 кг регистриран   и  5 кг салонен  багаж); ТРансфер (модерен автобус с  климатик);

настаняване (специално за вас сме  избрали ОТЛИЧНи 4* хотели);

храна (7 богати закуски на блок маса);

екскурзовод (с български език. По време на целия престой той ще  бъде с вас, за  да ви дава подробна  информация  за цялата  програма, ще ви съветва  и оказва съдействие).

Допълнително заплащане:

Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро: 8,80 лв.;

Доплащане за индивидуално настаняване (в случай че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 200 лв.  

ПАКЕТ 7 ВЕЧЕРИ НА БЛОК МАСА: 239 лв.
Незабравими преживявания с “Пакет допълнителни екскурзии”: 199 лв.
Застраховка „Отмяна на пътуването”

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)