Екскурзия Тайланд – Банкок и о-в Пукет с водач 9 дни/7 нощувки

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

Екскурзия Тайланд – Банкок и о-в Пукет с водач   9 дни/7 нощувки   Дати: 27.11.2020 – 05.12.2020 – 1 390 евро 12.12.2020 – 20.12.2020 – 1 390 евро 24.01.2021 – 01.02.2021 – 1 390 евро 11.02.2021 – 19.02.2021 – 1 390 евро 27.02.2021 – 07.03.2021 – 1 390 евро 15.03.2021 – 23.03.2021 – 1 [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Екскурзия Тайланд – Банкок и о-в Пукет с водач

 

9 дни/7 нощувки

 

Дати:

27.11.2020 – 05.12.2020 – 1 390 евро
12.12.2020 – 20.12.2020 – 1 390 евро
24.01.2021 – 01.02.2021 – 1 390 евро
11.02.2021 – 19.02.2021 – 1 390 евро
27.02.2021 – 07.03.2021 – 1 390 евро
15.03.2021 – 23.03.2021 – 1 390 евро

 

Банкок

Тайланд е незабравимо място! Омагьосващ, пъстър, вълнуващ! Фантастичен микс от луксозни курорти, древни храмове, азиатска глъчка, гостоприемство. Усмивки, слънце, аромати, вкусове, цветове. Фантастична храна, улични търговци, нощни пазари и добре известните тайландски масажи. “Златният град” Банкок е побрал в себе си цялото това разнообразие – тук са най-величествените будистки храмове и кралски дворци.

 

Остров Пукет

Кралство в югоизточна Азия, разположено в южната част на Индокитайския полуостров, Камбоджа граничи с Тайланд, Лаос, Виетнам и Сиамския залив. Прекрасна, екзотична, изпълнена с противоречия страна. Невероятни природни богатства, храмове, усмихнати хора… и варварско военно минало. Около половината от територията на страната е заета от горски масиви, като голяма част от тях са гъсти, влажни тропически джунгли.

Сием Рийп е неголям град, до който се намира Ангкор Ват – храмов комплекс, смятан за най-големия религиозен паметник строен в света. Първоначално основан в началото на XII век като хиндуистки храм, през годините, той постепенно е превърнат в будистки. Комплекс от сгради, образец на високия класически стил на кхмерската архитектура, Ангкор Ват е символ на Камбоджа, както и уникална световна туристическа забележителност.

 

ПРОГРАМА:

 

ДЕН 1: София – Банкок

Полет от София за Тайланд с авиокомпания Qatar Airways по маршрута София – Доха – Банкок.

 

ДЕН 2: Банкок

Пристигане на летището в Банкок – един от световните мегаполиси. Ще се настаним в хотела и ще се разходим из този динамичен и пленителен град.

Храмът на Полегналия Буда е нашата първа спирка. Най-старият /XVI в./ и най-голям храмов комплекс в Банкок. Гигантски домакин там е дългият 46 м. и висок 15 м. позлатен Полегнал Буда – най-голям по рода си в цял Тайланд. Пищните храмови градини, чудатите статуи, многото зеленина и класическата будистка пъстроцветна феерия са истински впечатляващи.

Ще хапнем до „кралската река“ Чао Прая, пресичаме я с лодка и сме в подножието на храма Ват Арун /Храмът на Изгрева/, изобразен на повечето монети в Тайланд. Малък, но много красив и необичаен като архитектура.

Вечерна разходка по улиците на града + шарените нощни пазари.

Нощувка.

 

ДЕН 3: Банкок

Закуска. Свободно време за разходка или по желание /срещу допълнително заплащане – 80 евро на човек/ целодневна екскурзия до Плаващия пазар в Дамнеон Садуак и Пазара с влака, както и Манастира с дракона.

Плаващият пазар се намира на 110 км. от Бангкок и е изключително място за традиционно пазаруване от малки лодки, обиколка по безкрайните канали, съхранили столетия и традиции.

Съвсем наблизо се намира друг световно известен пазар, познат като Пазара с влака/ Меклонг стейшън/. Всички сме гледали клипчетата как композицията буквално преминава през голям, оживен местен пазар. Интересно, забавно, необичайно.

Недалеч се намира и един от странните, нетипични и почти неизвестен за туристите Манастира с дракона. Енергията тук е необичайна, повярвайте.

Завръщане в Банкок. Вечерна разходка.

Нощувка.

ДЕН 4: Банкок

Закуска. Чака ни динамичен и пъстър ден. Ще открием Храмът на Златния Буда. Неголям, но емблематичен храм, където е разположена статуята на най-големият Буда, създаден от истинско злато /а не просто позлатен/. Историята на статуята през вековете е дълга, странна и нелека. А храмът – магичен.
Съвсем наблизо ни чакат потайностите на Chinatown. Този пъстър и шумен квартал на Банкок има с какво да ни изненада – гледки, вкусове, ухания и всякакви китайски странности. Патица по пекински, мариновани свински главички, морски деликатеси в невъзможно лют сос.
По пътя ни чака и китайски храм, разбира се. А улиците с пазарите – лабиринт, истински жужащ лабиринт.
За да стигнем до следващата ни спирка, ще се повозим на един от символите на града – бясно препускащите триколки наречени Тук Тук. Типични за цяла Азия, в Банкок, те са бързи, криволичещи между колите и предпочитан превоз в големите градски задръствания.
Време е за една от емблемите на Тайланд и едно от чудесата на Азия – Храмът на изумрудения Буда намиращ се в Кралският дворец.

Храмът е построен в края на XVIII в. от крал Рама I, за да съхранява Изумрудения Буда /Пра Кео/ – най-святата статуя, която за тайландския народ е символ на могъществото, божествеността и просвещението на страната. Големият дворец е сред най-красивите творения на Сиамския кралски двор. Бил е седалище на монарсите на Тайланд от средата на XVIII в. до средата на XX в. Перлата на Банкок и най-красив дворец в страната е разположен на площ от 945 000 м2 и обхваща над 100 сгради, в които е събрана над 200-годишна история на дворцовия живот.

За десерт ще се качим на върха. Най-високата сграда в Тайланд ни чака с бар на покрива си, с коктейли, както и с… тераса със стъклен и прозрачен под. Съвсем различно е да се поразходиш на няколко стотин метра височина с цял един град /буквално/ под краката си. Не ви е страх, нали?
Съвсем в небето над града, с коктейли в ръка е един истински Grande Finale  на това чудесно пътуване преминало през 4 локации и 3 държави. Букет от преживяно, чудесни спомени, цветове и ухания. Ще имате толкова много поводи да се сещате и разказвате и да мечтаете…отново.
Нощувка.

 

ДЕН 5: Банкок – о-в Пукет

Пристигане на о-в Пукет. Трансфер и настаняване в хотела.
Сред популярните туристически зони на Пукет е световноизвестният плаж Патонг Бийч. Там е съсредоточена голяма част от нощния живот и туристическите пазари на острова.
Икономиката на Пукет сега разчита на плантациите от каучуково дърво и главно на туризма, разбира се. Островът предлага чудесни условия за гмуркане, плуване, кану. Пукет е домакин на над десет милиона чуждестранни гости годишно, което го превръща в един от най-любимите световно известни курорти в Азия.
Това е най-богатата провинция на Тайланд след Банкок. Великолепни пясъчни плажове, кристално лазурно море, огромни варовикови скали и богат подводен свят, уникални национални паркове, тропически джунгли и екзотичен нощен живот – множество барове, ресторанти и нощни клубове – Пукет е всичко, за което мечтаем.

Вечерна разходка.

Нощувка.

 

ДЕН 6: о-в Пукет

Закуска. Ден за релакс. Днес ще се адаптираме с часовата разлика, с влажността на въздуха, с различната температура. Чака ни чуден ден. Плаж на екзотичен закътан залив, почивка и разходка в прекрасната околност и безвремие /лодката до залива и таксата за нея се плащат на място/.
Нощувка.

 

ДЕН 7: о-в Пукет

Закуска. Плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане – 80 евро на човек/ целодневна екскурзия с обяд до няколко прекрасни острова с моторна лодка – Островът на маймуните, Островът-бар, Мая бей. Плаж, шнорхелинг, обяд, коктейли на борда и, разбира се, Пи Пи айлънд, познат от филма “Плажът” с Леонардо ди Каприо.

Съвсем на живо, съвсем истински!

Вечерна разходка до емблемата на Патонг и нощният живот на острова – Бангла Роуд. Няма да сте безразлични, обещаваме!

Нощувка.

 

ДЕН 8: о-в Пукет

Закуска. Плаж и почивка, или по желание /срещу допълнително заплащане – 80 евро на човек/ целодневна екскурзия с моторна лодка до Джеймс Бонд Айлънд, Сладоледената пещера, прекрасни плажове + обяд и напитки на борда. Обиколка с канута, заобиколени от кристално чиста вода и фин пясък.

Вечерта, по желание /срещу допълнително заплащане/ Пукет Фантазия /17:30 – 23:30 ч., вечеря – бюфет от цял свят/.

Ще посетим уникално представление в стил Лас Вегас, посветено на историята на Тайланд, което по интересен начин обединява тайския фолклор, магията и танца, въздушен балет, акробатика, циркови номера с участието на стотици артисти, над 30 слона, множество птици, биволи и пироефекти.
Вечерна разходка.

Нощувка.

ДЕН 9: о-в Пукет – София

Закуска.Трансфер до летището и полет за София.

Пристигане на летище София.

 

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“:

Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”. Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.

 

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 •     Самолетени билети София – Банкок и Пукет – София с вкл. 30 кг чекиран багаж
 •     Самолетен билет Банкок – Пукет с вкл. 20 кг чекиран багаж
 •     Водач на български език по време на престоя в Банкок
 •     Съдействие за получаване на тайландска виза
 •     4 нощувки със закуски на о-в Пукет
 •     3 нощувки със закуски в Банкок
 •     Застраховка “Здравна помощ при пътуване в чужбина”

 

 

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

 •     Допълнителни екскурзии /по желание/
 •     Виза за Тайланд – 35 евро
 •     Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 •     Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи
 •     Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
 •     Входни такси за музеи и атракциони
 •     Неупоменати в програмата услуги
 •     Застраховка „Отмяна на пътуване”

 

 

 

 

ДАТИ И ЦЕНИ:

Дата

Цена на възрастен в двойна стая

Цена на възрастен в единична стая

27.11.2020 – 05.12.2020

1 390 евро

1 540 евро

12.12.2020 – 20.12.2020

1 390 евро

1 540 евро

24.01.2021 – 01.02.2021

1 390 евро

1 540 евро

11.02.2021 – 19.02.2021

1 390 евро

1 540 евро

27.02.2021 – 07.03.2021

1 390 евро

1 540 евро

15.03.2021 – 23.03.2021

1 390 евро

1 540 евро

 

ХОТЕЛИ:

 • Настаняване в Банкок в Centre Point Sukhumvit 10 4* или подобен на база нощувка и закуска
 • Настаняване на о-в Пукет в Mazi Design by Kalima 4* или подобен на база нощувка и закуска

 

ВАЖНО:

 • При наличие на промяна на летищните такси цената ще бъде актуализирана
 • Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания
 • Храната от уличните търговци е изключително вкусна и разнообразна. Разбира се, когато решите да опитате, купувайте от чисти и спретнати места. Това е прясна храна
 • Цената на хотелите е на база човек в двойна стая. Самостоятелно настаняване в стая се доплаща
 • Категоризацията на хотелите /понякога/ се различава от тази в Европа
 • Добре е да се носят леки, удобни и светли дрехи и обувки
 • Препоръчително е да имате слънцезащитни кремове и репеленти против насекоми
 • В хотела в Сингапур лично се доплаща градска такса /на място/
 • Цената е за определен брой пътуващи
 • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

 • Целодневна екскурзия до Пи Пи Айлънд – 80 евро на човек
 • Целодневна екскурзия до остров Джеймс Бонд Айлънд – 80 евро на човек
 • Плаващия пазар в Дамнеон Садуак и Пазара с влака – 80 евро на човек
 • Пукет Фантазия – 50 – 70 евро на човек. Цената варира в зависимост от сезона и от това дали е с включена вечеря или не.

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)