ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА   Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки със закуски в Ханой, 1 нощувка със закуска на борда на круизен кораб, 2 нощувки със закуски в Сием Реап, 2 нощувки със закуски в Хо Ши Мин (Сайгон) , 7 обяда, 1 вечеря и богата екскурзоводска програма в Ханой, Халонг, Хо Ши Мин [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА

 

Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки със закуски в Ханой, 1 нощувка със закуска на борда на круизен кораб, 2 нощувки със закуски в Сием Реап, 2 нощувки със закуски в Хо Ши Мин (Сайгон) , 7 обяда, 1 вечеря и богата екскурзоводска програма в Ханой, Халонг, Хо Ши Мин и Сием Реап. Настаняването е в хотели  4 звезди и круизен кораб 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и вътрешни полети Ханой – Сием Реап и Сием Реап – Хо Ши Мин. Вътрешните трансфери във Виетнам и Камбоджа се извършват с минибус или автобус. Лети се с авиокомпания „Turkish airlines“  през Истанбул. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

 

ПРОГРАМА

 

ПЪРВИ ДЕН – 29.03.2018 - Отпътуване от терминал 2 на летище София с полет на авиокомпания „Turkish airlines“ в 21:40 ч. за Истанбул. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. Полет за Ханой в 02:15 ч. Нощен полет.

 

ВТОРИ ДЕН – 30.03.2018 - Кацане на летище „Ной Бай“ в Ханой в 16:20 ч.* Посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел 4*. Свободно време. Нощувка в Ханой.

 

ТРЕТИ ДЕН – 31.03.2018 - Закуска. Екскурзоводска програма в Ханой. Обиколката започва от  мемориалния комплекс на Хо Ши Мин. Разходката продължава с президентския дворец – бивша резиденция на управителите на Индокитай, къщата на Хо Ши Мин и едноколонната пагода – най-красивата в Ханой, наричана, заради уникалната си архитектура „пагодата на Лотуса”. Обяд. Посещение на Етнографския музей, Конфуцианския храм, наричан често – Храма на литературата, известен като първия виетнамски университет, езерото Хоан Кием и храмът „Нгок Сон“. Едночасова разходка с рикша в стария квартал на Ханой. Посещение на традиционното за  Виетнам „Куклено шоу във вода”. Нощувка в Ханой.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 01.04.2018 – Закуска. В 8:00 ч. отпътуване за залива Халонг, чието име в буквален превод означава „залива на спускащия се дракон“, включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Настаняване в традиционен круизен кораб (джонга). Посрещане с коктейл за добре дошли. Разходка из легендарния залив. Обяд на борда на кораба. Следобед едночасова разходка с бамбукова лодка или с каяк около плаващото рибарско селище Вунг Виенг. Свободно време за плуване, релакс или слънчеви бани на белия пясъчен плаж Бан Чан Бийч. Завръщане на кораба. Корабът ще отплава към района на Конг До, където ще пусне котва за пренощуване. Вечеря. Свободно време или възможност да се включите в различни дейности като риболов, караоке и различни игри. Нощувка на борда на кораба.

Забележка: Маршрутът на круиза може да бъде променен при лошо време.

 

ПЕТИ ДЕН – 02.04.2018 – 6:30 ч. – възможност да се включите в клас по Тай-Чи, воден от професионален инструктор. Закуска. В 8:00 ч. разглеждане на пещерата Тиен Кан Сон, разположена в центъра на красия залив Халонг, една от най-красивите и интересни пещери в региона. Освобождаване на каютите. Възможност за релакс или наблюдение на карвинг демонстрация върху плодове. Обяд. Напускане на кораба. Трансфер до летището в Ханой за полет до Сием Реап, Камбоджа. Кацане на летището в Камбоджа. Трансфер до хотела. Нощувка в Сием Реап.

 

ШЕСТИ ДЕН – 03.04.2018 - Закуска. Посещение на старата столица на кхмерската империя – Ангкор Том. Градът е известен с монументалните си укрепителни стени и порти от скулптури на човешки лица, свързани перпендикулярно помежду си с две улици, водещи към основния храм „Бапуон”. Разглеждане на храма, събрал в себе си архитектурни елементи от будизъм и хиндуизъм. Обиколката продължава с посещение Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Обяд. Разходка до известния храм „Ta Прохм”, вплетен в гъстата растителност на камбоджанската джунгла и обгърнат от корените на огромни смокинови дървета. Следобед разглеждане na най-големия в света храмов комплекс „Ангкор Ват” – символ на величието на Кхмерската империя. Съчетал в себе си двете основни форми във кхмерската религиозна архитектура – „храм-планина“ и „храм-галерия“, Ангкор Ват впечатлява и с уникалната си скулптурна и барелефна украса, въздействаща и до днес със своето величие. Нощувка в Сием Реап.

 

СЕДМИ ДЕН – 04.04.2018  – Закуска. Разходка с лодка в езерото Тонле Сап, най-голямото езеро в Камбоджа и цяла Югоизточна Азия. Посещение на традиционно плаващо селище. Разходка с малко кану през гъста растителност в близост до местните къщи. Обяд. Следобед – трансфер до летището за полет до Хо Ши Мин. Пристигане в Хо Ши Мин. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в Хо Ши Мин.

 

ОСМИ ДЕН – 05.04.2018 - Закуска. Отпътуване за Кай Бе – град по поречието на река Меконг. Посещение на колоритния плаващ пазар на Кай Бе. Възможност за кратка пауза в местни работилници, където може да се види начина на приготвяне на традиционна оризова хартия, кокосови бонбони и пуканки. Посещение на занаятчийско селище, където можете да станете свидетели на процеса на изработка на оризово фиде, рибен сос, соев сос и готварска сол. Круизът с лодката продължава по-навътре в провинцията, където можете да се насладите на спокойствието на делтата. Ще видите традиционни къщи, построени от дърво и палмови листа и ще наблюдавате живота на местните фермери – ще видите как те хващат риба или събират плодове с методи, предавани от поколения. Обяд в местен ресторант. Следобед – възможност за разходка из тесни улички и потапяне в типичната за района атмосфера. Круизът завършва в провинция Вин Лонг. Завръщане в Хо Ши Мин. Нощувка в Хо Ши Мин.

 

ДЕВЕТИ ДЕН – 06.04.2018 - Закуска. Отпътуване за подземното селище „Куши”. Разходка из мрежата подземни тунели, използвани от виетнамските бойци по време на войната за независимост. Обяд. Полудневна обиколка на град Хо Ши Мин: музея на останките от войната, катедралата Нотр Дам, Централната поща, Двореца на обединението и Бившият президентски дворец на Южен Виетнам. Трансфер до летището за полет на авиокомпания „Търкиш Еърлайнс”в 21:40 ч. за Истанбул.

 

ДЕСЕТИ ДЕН – 07.04.2018 - Пристигане в Истанбул в 04:40ч. Отпътуване от летището в Истанбул в 07:50 ч. за България с полет на авиокомпания „Търкиш Еърлайнс“. Кацане на терминал 2 на летище София в 09:05 ч.

*Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание

 

ДАТИ И ЦЕНИ: 

 

29.03.2018 - 07.04.2018

 

Цена на възрастен в двойна стая                  – 3749 лв. за записвания до 15.01.2018

Цена на възрастен в двойна стая                  – 3879 лв. за записвания от 16.01.2018

Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни   – 3379 лв.

Доплащане за индивидуална стая                 –   551 лв.

 

Посочената пакетна цена включва:

-     Самолетен билет София – Ханой  и Хо Ши Мин – София;

-     Летищни такси;

-     Самолетни билети за вътрешените полети Ханой – Сеам Реап и Сеам Реап – Хо Ши Мин в икономична класа, с включени летищни такси;

-     всички трансфери по маршрута;

-     Описаната туристическа програма;

-     Транспорт по описаната програма с туристически микробус/ автобус;

-     2 нощувки в хотел 4* в  Ханой;

-     1 нощувка борда на круизен кораб;

-     2 нощувки в хотел 4* в  Сеам Реап;

-     2 нощувки в хотел 4* в  Сайгон;

-     Хранения, описани по програмата: 7 закуски, 7 обяда, 1 вечеря ;

-     Входни такси на посещаваните обекти;

-     Екскурзоводско обслужване от лицензиран местен екскурзовод на английски език с превод от водача на български.

Посочената пакетна цена не включва

-     Такса за издаване на виетнамска виза в размер на – 125 долара;

-     Такса за издаване на камбоджанска виза в размер на 30 долара, издава се на летище в Сием Реап /заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6см;

-     Напитки;

-     Бакшиши;

-     Мед. застраховка – 20 лв.;

-     Разходи от личен характер.

 

Примерни хотели по програмата:

 

Ханой:          May de Ville Old Quarter Hotel  **** https://goo.gl/Ro4RMU

Халонг:        Garden Bay Cruises **** http://www.gardenbaycruise.com/

Сием Реап:  Tara Angkor Hotel **** http://www.taraangkorhotel.com/

Хо Ши Мин: Bay Hotel **** http://www.bayhotelhcm.com/

 

Забележка:

За пътуването се изисква виза и задграничен паспорт в валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

 

Допълнителна информация:

Цените на организираните екскурзии са пакетни, публикувани са на интернет страницата на Организатора и са изработени при следния курс: един щатски долар = 1,66709 лева.

При настъпила съществена промяна във валутния курс общата пакетна цена подлежи на корекция. Нейното увеличение (намаление) следва да бъде икономически обосновано и да съответства на изменените разходи. Правото за корекции на цената (увеличение, намаление) е от изключителната компетентност на Организатора.

 

 

Продължителност на полетите:

София – Истанбул          – около   1 ч. и 25 мин.

Истанбул – Ханой           – около 10 ч. и 05 мин.

Хо Ши Мин – Истанбул  – около 11 ч.

Истанбул – София          – около   1 ч. и 15 мин


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)