Величието на Русия – Санкт Петербург и Москва за дата : 05-12 август 2018

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 

Величието на Русия –  Санкт Петербург и Москва Период на пътуването: 05-12 август 2018                                                05 авг Излитане от София Терминал 2  в 12.30ч. с авиокомпания Аерофлот за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 15.35ч. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 18,20ч., пристигане в 19,40ч. Посрещане и трансфер до хотел Москва 4*. [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Величието на Русия –  Санкт Петербург и Москва

Период на пътуването: 05-12 август 2018

                                              

05 авг Излитане от София Терминал 2  в 12.30ч. с авиокомпания Аерофлот за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 15.35ч. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 18,20ч., пристигане в 19,40ч.

Посрещане и трансфер до хотел Москва 4*. Настаняване в стандартни стаи. Нощувка.

 

06 авг Закуска. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение на Казански собор - паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка.

Екскурзия по територията на Петропавловската крепост – исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор началото на строителството му е през 1712 г., построен е в стил холандски барок. Необичайни за традиционното руско катедрално строителство са както външния облик на събора, така и вътрешния интериор.В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год.тук са и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г.в Екатеринбург.

Обяд в ресторант в града.

Екскурзия на български език в Юсуповски дворец на Мойкаимението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най – бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексна екскурзия : парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „ Убийството на Распутин”, в която  ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Трансфер до хотела. (продължителност на програмата около 9ч.) Нощувка

 

07 авг Закуска. Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф – извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове преливащи един в друг. Екскурзия с екскурзовод на бълг. език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в парка. Връщане в С. Петербург. Трансфер до хотела.(около 6.5 часа) Свободно време. Нощувка.

 

08 авг Закуска.

Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село – лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца. Връщане в Санкт Петербург.

Обяд в ресторнт в града

Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа(осн. сграда) – грандиозен дворцов ансамбъл -официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура. Свободно време в Ермитажа. Трансфер до хотела.(продължителност на програмата около 10 часа)  Нощувка

 

 

 

 

 

09 авг Закуска. Освобождаване на стаите, трансфер до летище Пулково за полет до Москва в 10,40ч.  11,55 – посрещане на летище Шереметиево -2. Трансфер до хотел Делта Измайлово 4*. Настаняване в стаи бизнес премиум. Свободно време с възможност за разглеждане на разположения в съседство Измайловски Кремъл и прочутия базар за сувенири. Нощувка.

 

10 авг Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва : Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а – най–старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин,  възстановения храм на Христос Спасител – символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др.

Обяд в ресторант в града.

Обзорна екскурзия  на български език в Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. трансфер до  хотела (продължителност на програмата около 8часа). Нощувка.

 

11авг Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата -Московски музей-съкровищница, част от комплекса Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства.

Обяд в ресторант в града.

Разходка с корабче по Москварека. Атрактивната разходка продължава час и половина, а от борда на кораба се наблюдават Кремъл, Покровския събор, Големият Каменен мост, Храмът на Христос Спасител, Парка на Културата, Новодевичий манастир и др.

Връщане в  хотела(продължителност на програмата около 8 часа).Нощувка.

 

12 авг Закуска(сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Шереметиево. Полет Москва – София с авиокомпания Аерофлот в 08,20ч. Пристигане в София в 11,35ч.

 

Полетното разписание е в местни времена.

ТА Солвекс си запазва правото за промени в последователността  на провеждане на екскурзионната програма

 

Пакетна цена :

 

05-12 авг 2018

Цена на турист
в двойна стая

Единична стая

Осн.пакет

2136 лв.

2606 лв.

лет. такси

 304 лв.

304 лв.

Обща пак. цена

2440 лв.

2910 лв.

 

 

Общата пакетна цена включва :

- самолетен билет  за редовни полети на Аерофлот  София – Москва – Санкт Петербург – Москва – София с вкл. чекиран и ръчен багаж

- летищни такси304 лв. към 08.11.2017 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет)

- 4 нощувки със закуска в хотел Москва 4* в С. Петербург в  стаи стандарт

- 3 нощувки със закуска в хотел Делта  Измайлово 4* в стаи бизнес премиум

- 2 обяда в ресторанти в С. Петербург

- 2 обяда в ресторанти в Москва

! 4-те обяда включват супа, салата, основно ястие, десерт, кафе/чай, мин. вода

 

 

 

- трансфери летище-хотел-летище
- описаната програма с лицензирани екскурзоводи  на български език
- входни такси за посещаваните музеи по програмата

- слушалки по време на екскурзионната програма
- медицинска  застраховка ( с покритие 50000 € )

- тур-лидер, представител на туроператора

 

Цената НЕ включва:

-          - стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни  с включена такса визов център – 120 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България и 1 бр. цветна снимка паспортен формат

-  лични разходи

- допълнителни екскурзии по желание:

Автобусна нощна екскурзия на С. Петербург + екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на С. Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева

Руско фолклорно шоу в „Дом офицеров” с трансфери, входни билети и кетъринг през антракта

Необходим  брой за осъществяване на екскурзията : 36 туристи.

В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 21 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват  внесените  депозити или се прекалкулира цената при желание на туристите

 

Хотели по програмата:

В Москва:

Хотел Делта 4*  http://www.izmailovo.ru/

Луксозен хотел 4*, изцяло реновиран. Разположен в един от най-красивите райони на Москва – Измайлово, в непосредствена близост до хотела е Измайловски парк и Измайловски Кремъл с прочутия базар за сувенири. Настаняването е във висока категория стаи – бизнес премиум.

На 50 м. от хотелския комплекс : Ст.м. Партизанская, до Червения площад директна линия – 12-15 мин. на метро.

В Санкт Петербург:

Хотел Москва 4*- www.hotel-moscow.ru

Стандартен хотел 4*, с изключително добро разположение – в началото на Невски проспект, на площад Александър Невски, срещу Александро-Невската лавра. Настаняването е в стандартни двойни стаи. Вечер е възможно да се наблюдава вдигането на моста „Ал. Невски” над река Нева.

На 20 м. от хотела – ст.м.Александър Невски.

 

Условия за резервация :

Депозит – 35%

Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване

 

Условия за анулация:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.

Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.

  • По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)