ШРИ ЛАНКА – организирана група с обслужване на български език

0
Dntur.com

За почивката

 
 
 

ШРИ ЛАНКА – организирана група с обслужване на български език   Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки в Дамбула, 1 нощувка в Канди, 1 нощувка в Нувара Елия, 1 нощувка в Индурува, трансфери летище – хотел – летище, посещение и разглеждане с екскурзовод на приюта за слонове в Пинавала, пещерните храмове в Дамбула, скалната [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

ШРИ ЛАНКА – организирана група

с обслужване на български език

 

Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки в Дамбула, 1 нощувка в Канди, 1 нощувка в Нувара Елия, 1 нощувка в Индурува, трансфери летище – хотел – летище, посещение и разглеждане с екскурзовод на приюта за слонове в Пинавала, пещерните храмове в Дамбула, скалната крепост в Сигирия, Полонарува, ботаническата градина в Пераденя, Канди, Нувара Елия. Настаняването е в хотели четири звезди на база закуска и вечеря. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти, транспорт с минибус или автобус в Шри Ланка. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод, със симултанен превод на български от страна на водача. Лети се с авиокомпания Fly Dubai (в пакетната цена са включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж 7 кг). Вътрешните трансфери в Шри Ланка се извършват с клинатизиран минибус или автобус.

 

ПРОГРАМА

 

ПЪРВИ ДЕН – 04.03.2018 Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания Fly Dubai в 15:20 ч. за Дубай. Кацане в Дубай в 22:05 ч. Полет за Коломбо в 23:20 ч. Нощен полет.

 

ВТОРИ ДЕН – 05.03.2018 05:20 ч. – пристигане в Коломбо. Отпътуване за Пинавала (100 км) за посещение на най-големия приют за слонове в света, създаден през 1975 г., за да осигури подслон, храна и медицински грижи за малки слонове, изгубили семействата си и намерени скитащи се сами в дивата природа. Приютът е превърнат в туристическа атракция, където посетителите имат възможност да бъдат в непосредствена близост до приятелски настроените животни и да наблюдават отблизо храненето и къпането им в реката. Отпътуване за Дамбула (95 км). Пристигане. Настаяване в хотел Thilanka Resort and Spa ****  или подобен. Вечеря. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН – 06.03.2018 – Закуска. Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като „Златният храм” датиращ от I в. пр. Хр. (ЮНЕСКО).  Това е най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка, построен върху скала на височина 150 м (около 350 стъпала). В него се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г.  Продължаване към Сигирия (20 км). Посещение на една от най-известните туристически атракции в Шри Ланка, смятана за осмото чудо на света – скалната крепост, позната още като „Лъвската скала” (ЮНЕСКО), заради огромния лъв, който в миналото пазел входа на крепостта. На върха на скалата, издигаща се на 180 м височина, се намират останките на дворец от V в. с обширни градини и басейн. За да се стигне до върха, трябва да се изкачат близо 1200 стъпала. Усилията на ентусиастите ще бъдат възнаградени с невероятната панорамна гледка.  Отпътуване за Полонарува (56 км) – древна столица на Шри Ланка от XII в. и бивш търговски и религиозен център на страната.  Разглеждане на археологическия комплекс, състоящ се от множество антични структури – гробници, храмове, статуии и ступи.  Завръщане в хотела в Дамбула (60 км). Вечеря. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 07.03.2018 Закуска. Отпътуване за Канди (67 км). По пътя – посещение на градина за подправки в Матале. Ще научите интересни факти за отглеждането и обработката на различни видове подправки, с които Шри Ланка е известна и неслучайно си е завоювала романтичното прозвище „Островът на подправките“.  Продължаване към Канди (ЮНЕСКО) – древна столица на Шри Ланка. Посещение на будитския храм Далада Малигава или Храмът на зъба на Буда, в който се съхранява свещена за будистите реликва – зъбът на Буда. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни, където ще научите повече за техния добив и обработка. Настаняване в Канди, в хотел Thilanka Hotel**** или подобен. Късния следобед – възможност за посещение на фолклорно шоу (с долащане 49 лв на човек). Ще имате възможност да се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и на ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци. Вечеря в хотела. Нощувка в Канди.

 

ПЕТИ ДЕН – 08.03.2018 – Закуска. Посещение на най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя (6 км), основана през 1821 г. В периода от март до май тук цъфят множество екзотични растения. Градината е известна с богатата си колекция от орхидеи, палми и гигантското си смокиново дърво, заемащо площ от 1600 кв. м. Отпътуване за Нувара Елия (72 км). По пътя – посещение на чаена плантация – мястото на което се произвежда най-добрият чай в света. Продължаване към Нувара Елия. Градът е основан през XIX в. от британски колониалисти и е разположен на 1800 м. н.в. Известен е още като „Малката Англия”, заради част от сградите, построени в колониален стил и прохладния си климат, поради който мястото е било предпочитано за отдих от британските чаени плантатори. Разходка в центъра на града. Настаняване и вечея в хотел Araliya Green Hills ****  или подобен в Нувара Елия. Нощувка. 

 

ШЕСТИ ДЕН – 09.03.2018 – Закуска. Отпътуване за Индурува (220 км) – курортно градче на брега на Индийския океан, разположено в югозападната част на страната. Настаняване в хотел Temple Tree Resort and Spa**** или подобен в Индурува. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

 

СЕДМИ ДЕН – 10.03.2018 – Закуска. Посещение на ферма за костенурки. Отпътуване за Коломбо (90 км). Свободно време за шопинг. Трансфер до летището на Коломбо.

 

ОСМИ ДЕН – 11.03.2018 - 01:40 ч. полет Коломбо – Дубай. Нощен полет. 05:10 ч. – кацане в Дубай. 10:50 ч. – 14:35 ч. – полет Дубай – София.

 

Полетът София – Дубай и обратно продължава около 4 часа и 45 мин., а полетът Дубай – Колобмо и обратно – около 4 часа и 30 мин.

 

ДАТИ И ЦЕНИ:

 

04.03.2018 – 11.03.2018

 

Цени на човек в лева според настаняването:

 

НАСТАНЯВАНЕ ПРОМО

ЦЕНИ*

ЦЕНИ
Цена на човек в двойна стая 2555 лв  2689 лв
Цена на човек в тройна стая 2475 лв 2609 лв
Цена за деца  до 11 г. в стая с 2-ма възрастни  2105 лв 2239 лв
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен  2499 лв 2633 лв
Доплащане за настаняване в индивидуална стая 490 лв 490 лв

 

*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 30.12.2017.

 

Дете настанено в стая с 2-ма възрастни ползва леглото на родителите.

 

Цената включва:

 • Самолетен билет с авиокомпания Fly Dubai с включени: летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж 7 кг;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • 2 нощувка на база закуска и вечеря в Дамбула в хотел Thilanka Resort and Spa ****  или подобен;
 • 1 нощувка в Канди на база закуска и вечеря в хотел Thilanka Hotel****  или подобен;
 • 1 нощувка в Нувара Елия на база закуска и вечеря в хотел Araliya Green Hills ****  или подобен;
 • 1 нощувка в Индурува на база закуска и вечеря в хотел Temple Tree Resort and Spa****  или подобен;
 • Транспорт с климатизирам минибус/автобус по описаната програма;
 • Водач – придружител от страна на туроператора;
 • Екскурзоводски услуги по описаната програма на български език;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата;
 • 1 бутилка минерална вода на човек на ден

 

Посочената пакетна цена не включва:

 • Доплащане за виза за Шри Ланка и асистенция от старна на туроператора – 70 лв;
 • Фолклорно шоу в Канди – 49 лв на човек;
 • Входни билети за обекти, неупоменати по-горе в програмата;
 • Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5 USD на турист на ден (заплащат се на място);
 • Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден.;
 • Разходи от личен характер;

 

Допълнителна информация:

Необходим документ за влизане в страната е паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на напускане на Шри Ланка.

Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка.

Предварително се прави регистрирация в електронна система за пътуване (туроператорът оказва съдействие). Полученото по електронен път разрешение за престой в страната следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза. Необходими данни за регистрация: имена на латиница, номер и дата на валидност на паспорта, ЕГН, месторождение, адрес, телефон.

Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата;

Движението на автомобилите е в лявата пътна лента.

Местна валута: Шриланкийска рупия


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)