Русе – АЛБАНИЯ – С организиран транспорт за Вльора – ЛЯТО 2018

0
Dntur.com

За почивката

 
 
 

АЛБАНИЯ –С организиран транспорт за  Вльора – ЛЯТО 2018 Отстъпка от цените по долу в таблицата -6% при 100% заплащане до 3 дни след резервация –срок до 31.01.2018г   1-ви ден: Отпътуване от гр.Русе в 19.30 чот паркинга на ЦЖПГара пред Митница посока Велико Търново –Севлиево-София –Скопие-Вльора София – Скопие – Вльора – 640 км. .  След [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

АЛБАНИЯ –С организиран транспорт за  ВльораЛЯТО 2018

Отстъпка от цените по долу в таблицата -6% при 100% заплащане до 3 дни след резервация –срок до 31.01.2018г

 

1-ви ден: Отпътуване от гр.Русе в 19.30 чот паркинга на ЦЖПГара пред Митница посока Велико Търново –Севлиево-София –Скопие-Вльора
София – Скопие – Вльора – 640 км. .  След преминаване на граничните пунктове при Гюешево – Деве баир, се пътува по маршрут Крива Паланка – Скопие – Струга – Вльора. Вльора – е перлата на албанските курорти. Разположен е на брега на Адриатическо море в залив със същото име. Градът е второто по големина пристанище в Албания. Съществува фериботна връзка между Вльора и италианските морски градове. Вльора се превръща в популярна туристическа дестинация, предлага възможност за спокойна почивка на адриатическото крайбрежие. Интересни забележителности са джамията Мурадие, Музеят на независимостта, който е в сградата на първото независимо албанско правителство и др.
2-ри ден: Настаняване в хотел във Вльора според избора на клиента .Вечеря.Нощувка.
3-ти  ден: Закуска. Свободно време за плаж и разглеждане на курорта.Нощувка .
4-ти ден: Закуска. Свободно време за плаж или по желание с допълнително доплащане екскурзия до Берат - част от визитната картичка на Албания пред Европа, както и едно от най-живописните градчета в страната и Аполония- Аполония Илирийска е античен древногръцки град-пристанище в Южна Албания, разположен на морския път от Коринт покрай Корфу на север. Градът е основан през 588 г. пр.н.е. на десния бряг на река Вьоса на 10 km от устието ѝ в Адриатическо море.Аполония е крепост и търговски център, от който тръгва в североизточна посока южния ръкав на римския военен път Виа ЕгнацияАристотел предава, че Аполония се управлява от олигархичен режим, който сече собствени монети и търгува с роби-илири. В края на Античността Аполония, подобно на съседния Билис, опустява, а градският областен център се измества към съседна Валона.Днес всеки един турист може да посети руините от старата крепост, античния театър, колоните на градския съвет, църквата Дева Мария със запазени автентични фрески на Светите братята Кирил и Методии и техните ученици.Свободно време . Отпътуване за Берат.Той е обявен за град-музей и е включен от 8 юли 2008 г. в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.Градът се намира на десния бряг на река Осъм. Интересен е фактът, че в него живеят много християни с български корени. Берат е познат на света и като „град на хиляди прозорци“. Прозвището идва от факта, че всички къщи от старият град са разположени по склоновете на планината Томор и „гледат“ към новия град. Берат просто е забележителен албански град с невероятно красиви сгради, които са обект на интерес от архитектурна и историческа гледна точка. Боровата гора над града, намираща се на склоновете на извисяващата се планина Томор, осигурява изключителен фон над града.Берат е град, за начало на чието съществуване е обявен 4 в. пр. н. е. Името Антипатрея градът получава в началото на 3 в. пр. н. е. от македонския цар Кассандър в чест на баща му Антипатър. През 2 в. пр.н.е. Берат преживява окупиране и бива завоюван от римляните. Византийците му дават името Пулхериополис.В историята на Берат е записано, че градът е бил неразделна част от Първото и Второто българско царство, както и от Охридската българска архиепископия. Разположението на Берат до планината Томор се свързва с мястото, където Пресиян, син на цар Иван Владислав, се съпротивлява срещу инвазията на византийците до 1019 г.Завръщане в хотела във Вльора, свободно време за плаж. Вечеря .Нощувка .
5-ти ден: Закуска .Свободно време за плаж или екскурзия срещу допълнителон заплащане .-Синьото око и Гирокастро –сребърната крепост на Албания. Отпътуване от Саранда за посещение на Гирокастро, един от най-добре запазените средновековни градове на Балканите, включен в листата на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Наричат го още каменния град, заради добре запазените къщи от периода на Османската империя от 17 и 18 векове. Пешеходна разходка: старият град, родната къща на Енвер Ходжа – днес етнографски музей, крепостта с военния музей. На връщане към Саранда – посещение на  Синьото око – малко кристално езеро, разположено сред прекрасен парк с невероятна природа и причудлива растителност, защитен обект на ЮНЕСКО./Посещението на езерото се осъществява само при добро и сухо време, поради характера на терена/.Връщане в  Вльора .Вечеря. Нощувка
6 –ти Ден .:Закуска .Свободно време за плаж или екскурзия срещу допълнителон заплащане .-Синьото око и Гирокастро –сребърната крепост на Албания. Отпътуване от Саранда за посещение на Гирокастро, един от най-добре запазените средновековни градове на Балканите, включен в листата на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Наричат го още каменния град, заради добре запазените къщи от периода на Османската империя от 17 и 18 векове. Пешеходна разходка: старият град, родната къща на Енвер Ходжа – днес етнографски музей, крепостта с военния музей. На връщане към Саранда – посещение на  Синьото око – малко кристално езеро, разположено сред прекрасен парк с невероятна природа и причудлива растителност, защитен обект на ЮНЕСКО./Посещението на езерото се осъществява само при добро и сухо време, поради характера на терена/.Връщане в  Вльора .Вечеря. Нощувка.
7-ми ден: Закуска . Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта в София –Севлиево –Велико Търново .Русе .

 

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • Всички пътни и магистрални такси;
 • 5 нощувки на закуски или закуски и вечери по избор на хотел от клиента
 • представител на туроператора  и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • екскурзия до Берат и Аполония -20.00евро за възрастен и 15 евро за деца до 12.00 години без включени входни такси за обектите- осъществява се при минимум 25 туриста.
 • екскурзия до Синьото око и Гирокастро –сребърната крепост на Албания-25.00евро за възрастен и 20.00евро за деца до 12 години без включени таски за обекти за посещение –осъществява се при минимум 25 туриста.
 • Медицинска застраховка – 10 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина. За лица над 70 до 85 годишна възраст – 14 лв.
 • Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
 • Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране  на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
 • Входна такса в Бутринт – 700 леки;
 • Музея в Гирокастро – 200 леки;
 • Крепостта в Гирокастро – 200 леки;
 • Вход в Синьото око – 50 леки

 

Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт), ЕГН, лична карта номер и валидност

Необходими документи за пътуването – валидна лична карта или задграничен паспорт;  за деца под 18 години пътуващи сами или само с единия родител – нотариално заверено пълномощно от липсващия родител, лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия на всички тези документи.

 

АГЕНЦИЯТА  не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп в страната  поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ: В брой или по банков път.  За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ за осъществяване на пътуването: 45 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

За страната няма визови, санитарни и медицински изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:  При записване по стандартни цени се изисква депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 20  дни преди датата на отпътуване.

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание да си резервирате предни места  можете да сторите това  срещу допълнително заплащане :

От 5-то  място до 8-мо място – 30.00 лв.  на седалка се заплаща допълнително .

От 9-то  място до 20-то място – 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .

Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .

ВАЖНО :Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата – партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ , но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.

 

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  не зависещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

 

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове : Отпътуването от Шумен,Варна,Разград,Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново,  се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане :

Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА

Шумен – отбивка 5-ти километър

Разград –Автогара Разград

Русе – паркинг на Централна ЖП гара

Велико Търново – пред хотел „Етър“

Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“

Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара

Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “ Санкт Петербург“

София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

 

Туроператора има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател“Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София ,бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500160000503/30.11.2016 валидна от 00.00ч на 05.01.2017 до 24.00ч на 04.01.2018 г

 

Hotel Aliko 4*

Дати на отпътуване и настаняване Възрастен в двойна стая Възрастен на допълнително легло в двойна стая
30.04/01.05 – 06.05.2018 - -
15.06/16.06 – 21.06.2018 385.00лв 210.00лв
06.07/07.07 – 13.07.2018 430.00лв 250.00лв
27.07/28.07 – 02.08.2018 430.00лв 250.00лв
17.08/18.08 – 23.08.2018 430.00лв 250.00лв
03.09/04.09 – 09.09.2018 385.00лв 210.00лв

Цената е на турист според избраното помещение за настаняване за 5 нощувки  със закуски и вечери  с включен транспорт .

Намаления :деца от 0-2.99г –безплатно

Деца от 3-8.99години -60% намалениеот цената на възрастен на редовно легло !

Деца от 9-11.99години -20% намалениеот цената на възрастен на редовно легло !

Изхранване :нв-нощувка със закуска и вечеря  ;

 

 

Hotel Denta 3*

Дати на отпътуване и настаняване Възрастен в двойна стая Възрастен на допълнително легло в двойна стая
30.04/01.05 – 06.05.2018 340.00лв 175.00лв
15.06/16.06 – 21.06.2018 430.00лв 195.00лв
06.07/07.07 – 13.07.2018 525.00лв 205.00лв
27.07/28.07 – 02.08.2018 525.00лв 205.00лв
17.08/18.08 – 23.08.2018 525.00лв 205.00лв
03.09/04.09 – 09.09.2018 430.00лв 195.00лв

Цената е на турист според избраното помещение за настаняване за 5 нощувки  със закуски и вечери  с включен транспорт .

Намаления :деца от 0-2.99г –безплатно

Деца от 3-13.99години -40% намалениеот цената на възрастен на редовно легло !

Изхранване :нв-нощувка със закуска и вечеря  ;

 

Hotel Olympia Touristic Village 3*

Дати на отпътуване и настаняване Възрастен в двойна стая възрастен в тройна стая Възрастен настанен н апартамент на редовно легло
30.04/01.05 – 06.05.2018 320.00лв 265.00лв 240.00лв
15.06/16.06 – 21.06.2018 320.00лв 265.00лв 240.00лв
06.07/07.07 – 13.07.2018 375.00лв 320.00лв 295.00лв
27.07/28.07 – 02.08.2018 375.00лв 320.00лв 295.00лв
17.08/18.08 – 23.08.2018 375.00лв 320.00лв 295.00лв
03.09/04.09 – 09.09.2018 340.00лв 285.00лв 275.00лв

Цената е на турист според избраното помещение за настаняване за 5 нощувки  със закуски с включен транспорт .

Намаления :деца от 0-2.99г –безплатно

Изхранване :ВВ-нощувка със закуска ;

Доплащане :

Вечеря -18.00лв на турист на ден ;

Обяд и вечеря -35.00лв на турст на ден ;

 

Hotel Regina City 4*

Дати на отпътуване и настаняване Възрастен в двойна стая Единична стая възрастен в тройна стая
30.04/01.05 – 06.05.2018 450.00лв 550.00лв 395.00лв
15.06/16.06 – 21.06.2018 550.00лв 650.00лв 485.00лв
06.07/07.07 – 13.07.2018 550.00лв 650.00лв 485.00лв
27.07/28.07 – 02.08.2018 550.00лв 650.00лв 485.00лв
17.08/18.08 – 23.08.2018 550.00лв 650.00лв 485.00лв
03.09/04.09 – 09.09.2018 550.00лв 650.00лв 485.00лв

Цената е на турист според избраното помещение за настаняване за 5 нощувки  със закуски и вечери  с включен транспорт .

Намаления :деца от 0-2.99г –безплатно ;55

Намаления :деца от 4-11.99г –50% намаление от цената за възрастен ;

Изхранване :НВ -нощувка със закуска и вечеря  ;

 

Hotel Ramosaco 3 *

Дати на отпътуване и настаняване Възрастен в двойна стая Единична стая възрастен в тройна стая
30.04/01.05 – 06.05.2018 330.00лв 405.00лв 330.00лв
15.06/16.06 – 21.06.2018 330.00лв 405.00лв 330.00лв
06.07/07.07 – 13.07.2018 375.00лв 450.00лв 330.00лв
27.07/28.07 – 02.08.2018 375.00лв 450.00лв 330.00лв
17.08/18.08 – 23.08.2018 375.00лв 450.00лв 330.00лв
03.09/04.09 – 09.09.2018 375.00лв 450.00лв 330.00лв

Цената е на турист според избраното помещение за настаняване за 5 нощувки  със закуски и вечери  с включен транспорт .

Намаления :деца от 0-2.99г –безплатно ;55

Намаления :деца от 4-11.99г –50% намаление от цената за възрастен ;

Изхранване :НВ -нощувка със закуска и вечеря  ;


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)