Почивка в Хисар Дата: 05, 06, 07, 08, 09 август 2019 г. Цена: 210 лв.

0
Dntur.com

За почивката

 
 
 

Почивка в Хисар Дата: 05, 06, 07, 08, 09 август 2019 г. Цена: 210 лв.   Цената включва: транспорт, 4 нощувки в гр. Хисар, 4 закуски, 4 вечери, застраховка, водач от фирмата. Цената не включва: входни такси за туристическите обекти, процедури, входни такси за басейн. Маршрут: Русе -В.Търново-Хисар -В.Търново- Русе. Програма:   Първи ден: Тръгване [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Почивка в Хисар

Дата: 05, 06, 07, 08, 09 август 2019 г.

Цена: 210 лв.

 

Цената включва: транспорт, 4 нощувки в гр. Хисар, 4 закуски, 4 вечери, застраховка, водач от фирмата.

Цената не включва: входни такси за туристическите обекти, процедури, входни такси за басейн.

Маршрут: Русе -В.Търново-Хисар -В.Търново- Русе.

Програма:

 

Първи ден: Тръгване 05:00 от Русе- Дом на културата /вазата/, 07:00 от В.Търново-паркинга до Летен театър, Габрово 07:40 ч /за Севлиево качване в Габрово/.Отпътуване за гр.Хисар. Настаняване в къща за гости **.  Разходка в  центъра на града. Свободно време. Басейн с минерална вода. Вечеря. Нощувка.Град Хисар е известен с лечебните си минерални води – 16 естествени минерални извора. Градът е един от най-старите и популярни балнеологични и СПА центрове в България. През 293 г. император Диоклециан му дава статут на град и оттогава започва неговото укрепване с масивни крепостни стени. Крепостната стена е с дължина 2327 метра и на места достига височина до 11 метра, а южната крепостна порта, известна като „Камилите”, се извисява на 13 метра. Градската архитектура на древния град е съсредоточена в днешния парк “Момина сълза” на Хисар. Тук се намират най-голямата представителна обществена сграда (резиденция), термите на площ около 2000 кв. м и амфитеатърът. На 300 м южно от укрепения град се намира римска семейна гробница. Тя е запазена в оригинал и е достъпна за посещения. В нея могат да се видят пъстроцветна подова мозайка и стенописи с рози.Територията на града, която се намира в пределите на някогашната крепост, с всички запазени паметници на културата (крепостна стена, амфитеатър, обществени сгради, християнски базилики, казармени помещения, вили, терми и римска гробница), е национален археологически резерват „Диоклецианопол“.

Районът около Хисаря е богат на археологически паметници и от тракийския период.

Втори ден: Закуска. Процедури. Разходка в парка и до крепостта. Свободно време. Басейн. Вечеря. Нощувка.

Трети ден: Закуска.Отпътуване за  село Старосел където се намира най-големият Тракийски култов комплекс в България, датиран от V – VІ в. пр.н.е.Тракийски култов комплекс в „Четиньовата могила“, открит и разкопан от Георги Китов през 2000 г., е най-големият открит досега тракийски царски комплекс с мавзолей. Гробницата Хероон впечатлява с внушителната ограда (крепида) от каменни блокове, парадно стълбище с коридор и култова площадка. Входът е очертан от плочи с пластична и цветна украса. Вътрешното помещение е огромна (диам. 4,80 м) кръгла куполна камера с полуколони и цветни орнаменти. От северната страна на храма се намира вкопана скална вана за производство и съхранение на вино. Тя е с елипсовидна основа и плътна замазка. При разкопките вътре са намерени съдове за пиене на вино и цедилки.На 30 м южно от куполната сграда, е открит „кенотаф“ – празен гроб, а около него в три отделни ями и богати дарове – златен пръстен, съдове, конска амуниция, въоръжение.

Отпътуване за Хисар.  Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден: Закуска. Процедури. Разходка в парка. Свободно време. Басейн. Вечеря. Нощувка.

Пети ден: Закуска. Процедури. Басейн. Свободно време и за обяд.Отпътуване за В.Търново и Русе. Пристигане в  20:30 ч.


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)