Мини уикенд в Керамоти с автобус за 31.05.2018 г. – 03.06.2018 г.

0
Dntur.com

За почивката

 
 
 

Мини уикенд в Керамоти с автобус София – Керамоти – пещерата Алистрати – Кавала – София   31.05.2018 г. – 03.06.2018 г. 1 ден: Отпътуване от София, Руски паметник в 7.30 ч. по маршрут София – Перник – Дупница – Сандански – Кулата – Керамоти. Настаняване в хотел. Свободно време за плаж и почивка. Керамоти [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Мини уикенд в Керамоти с автобус

София – Керамоти – пещерата Алистрати – Кавала – София

 

31.05.2018 г. – 03.06.2018 г.

1 ден: Отпътуване от София, Руски паметник в 7.30 ч. по маршрут София – Перник – Дупница – Сандански – Кулата – Керамоти. Настаняване в хотел. Свободно време за плаж и почивка. Керамоти е малко и спокойно градче, идеално за разходки и истинска почивка. Всичко в градчето е на пешеходно разстояние, а улиците не са натоварени с движение. Разположено  e  върху малък полуостров с дължина от два километра и ширина в източния му край от около 500-600 метра, а в западния му край, т.е. към носа разстоянието между двата бряга е 150 метра. Известен е като най-хубавия плаж на Балканите! Десетина километра бяла пясъчна ивица, и лазурно море, които сякаш не свършват нито като погледнеш наляво, нито ако се обърнеш надясно, а напред взорът спира в планинските склонове на остров Тасос. Керамоти се отличава от всяко друго място за почивка с изключителното си гостоприемство. Българска реч може да чуете навсякъде. Немалко са българите живеещи в Керамоти, а и местното население учи по някоя дума български. Нощувка.

2 ден: Свободен ден за плаж и почивка или самостоятелна разходка до о.Тасос- най-близкият до България гръцки остров. Тасос е потънал в зеленина и заобиколен от кристално чистите води на Егейско море, заради което е наричан „Изумруденият остров”. Известен е с красивите си заливчета и кристална вода в тюркоазени нюанси и множеството руини от антични градове. Пътува се 30 мин. с ферибот под приятелския съпровод на десетки любопитни гларуси. Пристигане в столицата на о.Тасос – Лименас, където може да се разнообразите с шопинг или разходка из историческите забележителности на Стария град. Над Лименас се намира древния Амфитеатър, а в центъра на града са останките от Агората и Археологическия музей, както и множество сувенирни магазини и заведения. Нощувка.

 

3 ден: Свободен ден за плаж или по желание еднодневна екскурзия (срещу допълнително заплащане) до пещерата Алистрати и Кавала.  Десетки пещери в Гърция примамват с мистичните си тайни, но безспорно една от най-красивите и интересни измежду тях, дори и според „National Geographic” е пещерата Алистрати. Намира се на 6 километра от едноименното градче, в местността „Петрото” и е един от най-значимите природни паметници в страната. Открита е съвсем случайно през 1959 г. от местни жители, а за туристите става достъпна  чак през 1998 г. Дължината и е 3 км, но от тях само един километър е достъпен за пешеходна разходка. Всеки човек посетил пещерата остава смаян и очарован от богатото разнообразие на пещерни образувания, сътворени тихомълком от могъществото на природата в продължение на милиони години, както и от невероятният спектакъл от белоснежни сталактити, открояващи се на червен фон, с височина достигаща на места до около 35 м, а чудновати сталактити се спускат на дължина 15 м. Разглеждане на пещерата с местен екскурзовод, след което отпътуване към Кавала. Туристическа програма в стария град: църквата „Св. Богородица”; Пристанището; къщата на Мехмет Али, основател на династията, която управлява Египет до 1952 г, албанец по произход, роден в Кавала; Мехмед Али остава в историята с провежданите от него значими реформи в Османската империя през 19 век. Той организира интензивно обучение на лекари, инженери, държавни чиновници в новосъздадени училища и в Европа, построява напоителни системи и развива добива на памук. В знак на благодарност към родния си град Кавала той построява имарет, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тя е превърната в луксозен хотел; Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Построен е около 1550г на мястото на дълга стена, която изпълнявала защитна роля и била използвана като акведукт. На върха съществувало пространство, по което се разхождали стражите на града. През 15 век акведуктът бил разрушен и султанът издигнал нов, известен с името Камарес, за да снабдява града с вода. Конструкцията се състои от 60 арки с различни размери, най-голямата от които е висока 52 метра; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време за разходка и шопинг. Връщане в Керамоти. Нощувка.

 

4 ден: Свободен ден за плаж и почивка. Отпътуване за България в 15.00 ч.. Пристигане в София вечерта.

 

 

 

 

Дати

Промоционална цена

на основен пакет:

Редовна цена

на основен пакет:

31.05 – 03.06.2018

159 лв

219 лв

 

 

 

 

Задължителни такси:

* пътни и гранични такси – 10 евро на човек / заплащат се в деня на отпътуване /

 

Крайна промоционална цена на пътуването:

31.05 – 03.06.2018 - 179 лв /осн.пакет+пътни такси/

 

Крайната цена включва:

* транспорт от и до София с автобус ***

* 3 нощувки  в хотел в Керамоти, разположен до един от най-хубавите и уредени плажове в Керамоти

* медицинска застраховка с покритие 2000 евро

* представител на фирмата, придружаващ групата.

 

Цената не включва:

* пътни такси – 10 евро (заплащат се в деня на отпътуване)

* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност  – 8 лв., за лица над 65 г. – 16 лв

* екскурзия до пещерата Алистрати и Кавала  –  10 евро при група минимум 20 човека (включва транспорт– Керамоти – Алистрати – Кавала – Керамоти)

* вход за пещерата Алистрати  – 6 евро на човек

 

Необходими документи: 

Валиден задграничен паспорт или лична карта. За деца под 18 години не придружавани от единия или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/. Без медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.

 

Забележка:

Цената е калкулирана за група минимум от 45 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване.

 

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)