КАПАДОКИЯ – ЧАР И МИСТИКА 2018г.

0
Dntur.com

За почивката

 
 
 

КАПАДОКИЯ – ЧАР И МИСТИКА В ПРОГРАМАТА СА ВКЛЮЧЕНИ СЛЕДНИТЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ: КАПАДОКИЯ – КОНЯ –  ГЬОРЕМЕ - АНТАЛИЯ   Дати на пътуване  от  Летище София Дати на пътуване : 27.03.2018  –  299.00 лв Дати на пътуване: 03.04.2018   - Цена на човек 359.00лв Дати на пътуване: 10.04.2018   –  Цена на човек 399.00лв Дати на пътуване: 17.04.2018  – [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

КАПАДОКИЯ – ЧАР И МИСТИКА

В ПРОГРАМАТА СА ВКЛЮЧЕНИ СЛЕДНИТЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ:

КАПАДОКИЯ – КОНЯ –  ГЬОРЕМЕ - АНТАЛИЯ

 

Дати на пътуване  от  Летище София

Дати на пътуване : 27.03.2018  –  299.00 лв

Дати на пътуване: 03.04.2018   - Цена на човек 359.00лв

Дати на пътуване: 10.04.2018   –  Цена на човек 399.00лв

Дати на пътуване: 17.04.2018  – Цена на човек 439.00лв

Дати на пътуване: 24.04.2018  – Цена на човек 479.00лв

Дати на пътуване: 01.05.2018  - Цена на човек 539.00лв

Кападокия е място, докоснато от все още неразгадана магия и мистика. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания, а човешката ръка е оформила в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Причудливите форми, подземните градове и скалните църкви ще ви поднесат едно незабравимо изживяване.

Програма:

 

1 ДЕН  ПОЛЕТ ДО АНТАЛИЯ: Вашият екскурзовод ще ви посрещне на летището с “Добре дошли“. В хотела ви очаква освежителна напитка. Нощувка в района на Анталия.

2 ДЕН  МАНАСТИР МЕВЛЯНА – КАПАДОКИЯ: Закуска. Пътуване към Коня – някогашната столица на ранно средновековното селджукско царство. Ще посетите манастира “Мевляна” (Мевляна теке). Днес той е музей на ислямското изкуство и съкровищница на турските занаятчийски изделия. След това продължавате към Кападокия, където ще пренощувате.

3 ДЕН  ГЬОРЕМЕ И УЧХИСАР: Закуска. В Гьореме ще видите известните със своите фрески скални църкви в националния парк „Гьореме“ (защитен обект от световното културно наследство на ЮНЕСКО). Тази впечатляваща местност се състои от скални стени, пирамиди с вулканичен произход и конусообразни образувания. Ще посетите и долината на Симеон, известна още като „Долината на монасите“ или „Камината на феите“. Пейзажът ще ви възхити с неповторимостта и съвършенството на вулканичните конуси, високи над десет метра, разположени на групи или изникващи самостоятелно пред погледа. Ще можете да разгледате по-обстойно най-високото вулканично образувание – Учхисар. Същия ден ще посетите и традиционна тъкачна работилница, където ще се запознаете цялостния производствен процес от извличането на суровината – коприна, памук или вълна – до готовия изтъкан продукт. Нощувка в района на Кападокия.

4 ДЕН  СВОБОДНО ВРЕМЕ ИЛИ ИЗЛЕТ: Закуска. Може да се насладите на спокоен ден в Кападокия или да изберете излет. Нощувка в района на Кападокия.

5 ДЕН  КАПАДОКИЯ – АНТАЛИЯ: Закуска. На връщане за Анталия ще посетите прочутия селджукски кервансарай “Обрукхан”. Пътят се вие сред прекрасните пейзажи на планината Торос. Следващите три нощувки са в Анталия.

6 ДЕН  АНТАЛИЯ: Закуска. Тук, в лоното на могъщата планинска снага на Торос, вирее богата растителност. Ще видите “Йъвлъ Минаре”, сиреч Минарето с вдлъбнатините – запазен знак на града. На “Калекапъсъ” – крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади и възможности за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деня ще посетите прочутия водопад “Карпуз Калдъран”. Нощувка в района на Анталия.

7 ДЕН  СВОБОДНО ВРЕМЕ ИЛИ ИЗЛЕТ: Закуска. Свободно време или излет по избор. Нощувка в района на Анталия.

8 ДЕН  ПОЛЕТ ДО БЪЛГАРИЯ: Закуска. Трансфер за летището и обратен полет към София.

ВСИЧКО ТОВА Е  ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА:

полети с реномирана авиокомпания;

 всички летищни такси (20 кг регистриран   и  5 кг салонен  багаж); ТРансфер (модерен автобус с  климатик);

настаняване (специално за вас сме  избрали отлични 4* и  5* хотели);  храна (7 богати закуски на блок маса);

екскурзовод (с български език. По време на целия престой той ще  бъде с вас, за  да ви дава подробна  информация  за цялата  програма, ще ви съветва  и оказва съдействие).

 

Допълнително заплащане:

Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро: 8,80 лв.;

Доплащане за индивидуално настаняване (в случай че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 30 лв. на вечер. Полет от летище Варна: 80 лв.

ние ви препоръчваме:

Културна програма и вечеря на човек: 199 лв.
• Входни такси във всички места според програмата;
• Професионален екскурзовод на български език;
• Щедри вечери на блок маса за целия период
Застраховка „Отмяна на пътуването”

 

ие ви препоръчваме:

пакет допълнителни екскурзии: 499 лв.;

Застраховка „Отмяна на пътуването”

 

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)