ИЗРАЕЛ – ПО СВЕТИТЕ МЕСТА

0
Dntur.com

За почивката

 
 
 

ИЗРАЕЛ – ПО СВЕТИТЕ МЕСТА   Екскурзията е шестдневна и включва 2 нощувки във Витлеем, 2 нощувки в Назарет, 1 нощувка в Нетания, посещение и разглеждане с екскурзовод на Тел Авив, Йерусалим, Витлеем, крепостта Масада, Кесария, Мъртво море, Ярденит, Табха, Галилейското езеро, Капернаум, Кана Галилейска, Назарет, Хайфа, Акко. Настаняването е в хотели три звезди на [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

ИЗРАЕЛ – ПО СВЕТИТЕ МЕСТА

 

Екскурзията е шестдневна и включва 2 нощувки във Витлеем, 2 нощувки в Назарет, 1 нощувка в Нетания, посещение и разглеждане с екскурзовод на Тел Авив, Йерусалим, Витлеем, крепостта Масада, Кесария, Мъртво море, Ярденит, Табха, Галилейското езеро, Капернаум, Кана Галилейска, Назарет, Хайфа, Акко. Настаняването е в хотели три звезди на база закуска и вечеря. Лети се с директен полет София – Тел Авив – София на авиокомпания El Al; пакетната цена включва самолетен билет, летищни такси, един ръчен багаж до 8 кг и един чекиран багаж до 23 кг. Вътрешните трансфери в Израел се извършват с автобус с безплатен WiFi.

 

ПРОГРАМА

 

ПЪРВИ ДЕН 23.05.2018 – 11.05 ч. – отпътуване от София с полет на авиокомпания El Al за Тел Авив (пристигане на летището задължително 3 часа преди полета). 13.35 ч. – пристигане на летище „Бен Гурион“ в Тел Авив. Посрещане. Панорамна обиколка на Тел Авив. Пешеходна разходка в стария град Яфо – пристанището и парка Ха Писга с прекрасна гледка към залива и Тел Авив. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

ВТОРИ ДЕН 24.05.2018 – Закуска. Посещение на църквата „Рождество Христово“, построена през IV век от император Константин Велики на мястото, на което се е родил Исус Христос. Продължаване към Йерусалим. Панорамна обиколна на Йерусалим – Елеонският хълм или Маслиновата планина – важно свещено място за трите авраамически религии (юдейството, христианството и исляма), откъдето се открива известната панорамна гледка към Йерусалим; Гетсиманската градина, едно от култовите места, свързани със Страстите Христови – посещение на Църквата на всички народи, пред чийто олтар се намира камъкът, на който Исус Христос произнася своята молитва в четвъртък преди Разпятието, посещение на православната църква „Успение Богородично“, в която, според преданията, се намират гробовете на Св. Йоаким и Св. Анна – родителите на Св. Богородица, гробът на Св. Йосиф, както и гробницата, в която апостолите погребват Св. Богородица; разходка из стария Йерусалим – Стената на плача, „Виа Долороса“, посещение на църквата „Възкресение Христово“, в която се намира Божи гроб и Голгота – мястото, на което е бил разпнат Исус Христос. Посещение на хълма Сион – църквата „Успение Богородично“, построена на мястото, където, според преданията, учениците на Исус Христос се събират след Възнесението; гроба на цар Давид и Сионската горница – стаята, в която се счита, че се е състояла Тайната вечеря; Фото пауза при сградата на Кнесета (парламента) и статуята на менора (седемстволния свещник). Завръщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

ТРЕТИ ДЕН 25.05.2018 – Закуска. Отпътуване за крепостта Масада. Посещение на крепостта (изкачване с лифт), която е последната еврейска крепост, завладяна от римляните. Крепостта е разположена на възвишение и предлага прекрасна гледка към Мъртво море. Продължаване към Мъртво море. Едночасов престой на брега на Мъртво море с възможност за къпане. Преминаване покрай местността Кумран, където са намерени свитъците от Мъртво море – най-ранните ръкописи на Стария завет. Пътуване покрай течението на р. Йордан и Йерихон. Фотопазуа при скалния манастир на Христовите изкушения. Отпътуване за Назарет. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Назарет.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН 26.05.2018 – Закуска. Посещение на Назарет  – мястото, на което Св. Богородица е получила Благата вест, че ще роди Спасителя и градът, в който Исус Христос е прекарал по-голямата част от живота си на Земята. Посещение на църквата „Благовещение“ и на църквата „Св. Йосиф“, построена на мястото на дома на Св. Йосиф и Св. Богородица. Посещение на Кана Галилейска, легендарното селище, където, по времето на една бедняшка сватба, Исус, по молба на Св. Богородица, превръща водата във вино, за да избави домакините от неловката ситуация да нямат с какво да черпят гостите си. Посещение на Ярденит – мястото, на което се предполага с най-голяма положителност, че Св. Йоан Кръстител е извършил кръщението на Исус Христос.Посещение на Планината на блаженствата, откъдето се открива прекрасна гледка и се вижда цялото Галилейско езеро. Посещение на Табха (4 км), място, разположено на северозападния бряг на Галилейското езеро, където, според библейската традиция, се е случило Чудото с умножаването на хлябовете (когато Исус Христос успява със седем хляба и няколко риби да нахрани над 3000 човека). Посещение на Капернаум – древната синагога, в която е проповядвал Исус Христос и къщата на Св. Петър. Панорамна гредка към Голанските възвишения. Вечеря. Нощувка в Назарет.

ПЕТИ ДЕН27.05.2018 – Закуска. Отпътуване за Акко – главен град на кръстоносците през Средновековието; разглеждане на стария град и на пристанището. Продължаване към Хайфа. Панорамна обиколка на града: германския квартал, планината Кармел, от която се открива прекрасна гледка към морето. Фото пауза при Бахайските градини. Продължаване към Кесария – античен и модерен град, основан от финикийците, след това развиван от древните гърци и от римляните. Тук са се оформили първите християнски общности. Разглеждане на античния град, римското пристанище, акведукта, античния амфитеатър. Отпътуване за Нетания. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Нетания.

ШЕСТИ ДЕН 28.05.2018 – Закуска (сух пакет). Трансфер до летище „Бен Гурион“. 07:15 ч. – отпътуване за София с директен полет на El Al. 10:00 ч. – пристигане на летище София.

Цена на човек според настаняването:

Цена на човек в двойна стая: 1575 лв.

Цена на трети възрастен в двойна стая: 1555 лв.

Цена на дете до 11 г + 2 възр: 1515 лв.

Цена на дете до 11 г + 1 възр: 1545 лв.

Доплащане за настаняване в индивидуална стая: 380 лв.

 

Цената включва:

-    Самолетен билет с авиокомпания El Al с летищни такси, един ръчен багаж до 8 кг и един чекиран багаж до 23 кг;

-    5 нощувки със закуски и вечери в хотели три звезди;

-    Трансфери летище – хотел – летище;

-    Екскурзоводско обслужване на български език по описаната програма;

-    Водач – придружител от туроператора;

-    Транспорт с автобус и безплатен WiFi в Израел;

-    Слушалки по време на туровете;

-    Сертфикат за хаджийство издаден от Министерството на туризма;

-    Входни такси за обектите по програмата.

 

Цената не включва:

-    Медицинска застраховка – 2 лв. на човек на ден;

-    Бакшиши за местен екскурзовод и шофьор – около 5 USD на турист ден (заплащат се на място);

-    Разходи от личен характер.

 

Хотели използвани по програмата (или подобни):

Витлеем – Hotel Paradise*** или подобен;

Назарет – Hotel Тabar *** или подобен;

Нетаня – Hotel Margoa *** или подобен.

 

Необходими документи: за пътуване до Израел е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от дата на пътуване.

 

Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1,67 лв. за щатски долар към 01.11.2017 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)