РЕЧЕН КРУИЗ ОТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ ДО МОСКВА

0
Dntur.com

За круиза

 
 

РЕЧЕН КРУИЗ ОТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ ДО МОСКВА   Плаването по големите езера и реки е запознаване с една различна Русия, по-традиционна, в съответствие със стария бит на народа. От борда на круизния кораб се виждат малки дървени къщи и църкви, изписани в цялата цветова гама. Плаването по река Волга между Москва и Санкт Петербург е [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

РЕЧЕН КРУИЗ

ОТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ ДО МОСКВА

 

Плаването по големите езера и реки е запознаване с една различна Русия, по-традиционна, в съответствие със стария бит на народа. От борда на круизния кораб се виждат малки дървени къщи и църкви, изписани в цялата цветова гама. Плаването по река Волга между Москва и Санкт Петербург е рядко удоволствие и привилегия!

 

Корабът плава по река Нева, Ладожко езеро, река Свир (с. Мандроги) и Онежко езеро (о-в Кижи). Преминава през система от канали свързващи Онежко езеро, Белое езеро, река Шексна (с. Горици) с язовирите Шекснински и Рибински. След това плава по река Волга (гр. Ярославъл и с. Углич) и при гр. Дубна по канал Москва.

 

Екскурзията е дванадесетдневна и включва 11 нощувки със закуски на борда на круизeн кораб KRASSINE или подобен, богата екскурзоводска програма на български език (таксите за вход на посещаваните музеи са включени в пакетната цена на екскурзията), 1 обяд в ресторант в град Москва, 2 обяда  в ресторант в град Санкт Петербург, 1 обяд пикник в Мандроги, 6 обяда на борда на кораба,11 нощувки със закуски и вечери на борда на круизния кораб и самолетен билет София – Москва – Санкт Петербург – София с авиокомпания „Аерофлот”.

 

ПРОГРАМА

 

13.09.2018 (Четвъртък) – 12:30 ч. – отпътуване от летище София с авиокомпания „Аерофлот”. 15:35 ч. – пристигане в Москва на летище Шереметиево. 17:15 ч. – отпътуване от Москва. 18:35 ч. – пристигане в Санкт Петербург на летище Пулково. Трансфер до борда на круизния кораб. Настаняване по каютите на кораба. Вечеря и нощувка на борда на кораба.

 

14.09.2018 (Петък) – Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург: стрелката на  Василевски остров, площад Св. Исак, площада на Декабристите с известната статуя на Петър Велики, Дворцовия площад, Невски проспект, Казански събор, крайбрежната улица на река Нева, Грибоедов канал, Храм „Възкресение христово“ (Спас на крови), площада на изкуствата, паметникът на Екатерина Втора. Посещение на крепостта „Петър и Павел” построена през 1703 г., годината на основаването на града. Посещение на катедралата “Св. Петър и Павел”, известна с красивия си иконостас и гробовете на фамилия Романов. Обяд в местен ресторант. Отпътуване за град Пушкин, бивша лятна царска резиденция (на 25 километра от Санкт Петербург). Посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село. Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на царския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората световна война. Връщане на кораба. Вечеря и нощувка на борда на кораба.

 

15.09.2018 (Събота) – Закуска. Посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската царска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато, са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експоната, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Обяд в местен ресторант. Свободно време. Вечеря и нощувка на борда на кораба.

 

16.09.2018 (Неделя) – Закуска. Посещение на парка на Петродворец (Петерхоф). Разположен на южния бряг на Финския залив, на 34 км от Санкт Петербург, грандиозният Петерхоф привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и с фонтаните си. Често е сравняван с Версай заради красивите си градини и фонтани. Символът на Петерхоф е фонтанът „Самсон” с Голямата каскада. Като бивша резиденция на руските императори Петерхоф представлява ансамбъл от дворци, най-известен от които е Големият дворец. Разрушен от нацистите, дворецът е издигнат отново в пълния си блясък. Залите му са богато декорирани с мрамор, злато и многобройни огледала. Никой не е останал безразличен към красотата на Петерхоф, няма как да останете и вие.Връщане на кораба и обяд. Отплаване към 17.00 ч. Коктейл „Добре дошли” от капитана на кораба. Вечеря и нощувка на борда на кораба. Отплаване по река Нева, Ладожко езеро и река Свир.

 

17.09.2018 (Понеделник) – Закуска. Посещение на  Мандроги – малко село с дървени сгради, запазило типичната руска архитектурата и бит от миналото. В отделните къщи се правят демонстрации на различни занаяти. В Мандроги има и музей на водката. Обяд – mикник с барбекю. Вечеря и нощувка на борда на кораба. Отплаване по река Свир за Онежко езеро.

 

18.09.2018 (Вторник) – Закуска и обяд на борда на кораба. Пристигане на остров Кижи, перлата на Република Карелия, включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. Островът е разположен в северната част на Онежкото езеро (трето по големина в Европа). Разглеждане на острова – посещение на музея на дървената архитектура под открито небе и църквата „Преображение Господне”, впечатляваща със своите 22 купола. Църквата е изградена през XVIII век изцяло от дърво, без да бъде използван нито един гвоздей. Впечатлява със своите 22 купола. Вечеря и нощувка на борда. Отплаване по Онежко езеро, Белое езеро и река Шексна.

 

19.09.2018 (Сряда) – Закуска и обяд на борда на кораба. Пристигане в Горици и разглеждане на Кирило – Белозерски Манастир (или манастира „Св. Кирил“), разположен на брега на Сиверското езеро, един от най-старите руски манастири, построен през 1397г. Той е важен духовен център, който служи като място за изгнание от XV век. Посещение на съкровищницата на манастира, приютяваща дарове от Иван Грозни. Вечеря и нощувка на борда. Отплаване през язовирите Шекснински, Рибински и по река Волга.

 

20.09.2018 (Четвъртък) – Закуска и обяд на борда на кораба. Пристигане в град Ярославъл. През 1010 г. принцът на Ростов Ярослав Мъдрий, основава град, който носи неговото име. Това е най-старият град в района на река Волга. Панорамна обиколка на града с посещение на Спасо-преображенски манастир и църквата „Иля пророк“. Вечеря и нощувка на борда. Плаване по река Волга.

 

21.09.2018 (петък)Закуска и обяд на борда на кораба. Пътуване към  Углич по канали, които се свързват с река Волга чрез система от специални шлюзове, построени по времето на Сталин. Пристигане в град Углич. Пешеходна обиколка на града с посещение на историко-архитектурен комплекс Углички Кремъл, Спасо-преображенски събор и църквата “Свети Димитър върху кръвта”, построена на мястото, където според легендата е убит Дмитрий Иванович, един от синовете на Иван Грозни. Връщане на кораба и отплаване. Прощална вечеря. Нощувка на борда на кораба. Плаване по река Волга и канал Москва.

 

22.09.2018 (събота)Закуска. Свободно и обяд на борда. Пристигане в Москва към 13.00 ч. Столицата на Руската Федерация Москва, представлява уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Това е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Историческият център на Москва – Кремъл със своите катедрали,манастири, впечатляващи крепости и невероятни дворци е демонстрация на автентичната култура и изкуството на Средновековна Русия. Независимо от историческите събития през годините, Москва си остава един от редките примери на добре съхранен стар град. Панорамна обиколка на Москва с автобус – разглеждане на основните забележителности: Червения площад, Храм “Василий Блажени“, ГУМ, Университета, Манежния площад, улица „Тверская” Кремъл, Мавзолея на Ленин, Казанската катедрала, Большой театър. Вечеря и нощувка на борда на кораба.

 

23.09.2018 (Неделя)Закуска. Посещение на Кремъл, седалище на руското правителство и уникален исторически, архитектурен и артистичен обект. Кремъл е бил построен по заповед на Принц Юри Долгоруки през 1156 г. като дървена крепост. От тогава е дострояван многократно. Сегашният си вид получава през 15 век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралният площад, ограден от катедралите Успенски събор, Камбанарията „Иван Велики“,Благовещенски събор, Катедралата Архангел Михаил и Катедралата на Дванадесетте апостоли. Това са най-известните отворени за посетители храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. Посещение на една от Кремълските катедрали. Обяд в местен ресторант. Обиколка по най-красивите станции на московското метро - истински подземен музей. Разходка по пешеходната улица „Арбат” в сърцето на стария квартал на Москва с много магазини, кафенета, ресторанти и място за срещи на артисти и художници. Свободно време за самостоятелно разглеждане и покупки. Завръщане на кораба. Вечеря и нощувка на борда.

 

24.09.2018 (събота) – Закуска. Приключване на круиза. Ранен трансфер до летище Шереметиево за полет от Москва в 08:20 ч. 11:30 ч. – пристигане в на летище София.

 

ЦЕНА: 3195 лв.

Пакетна цена е на човек в двойна каюта на основна или горна палуба /разпределението се прави при пристигане/:

Цена на човек, настанен в самостоятелна каюта: OR

 

Посочената пакетна цена включва:

- Самолетен билет София – Москва – Санкт Петербург – София на Авиокомпания „Аерофлот” с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг.;

- Летищни и пристанищни такси;

- Трансфери летище – кораб – летище;

- Носене на багаж (кей-каюта-кей);

- 11 нощувки със закуски и вечери (с включени минерална вода, чай и кафе) на борда на круизния кораб;

- Настаняване в каюти с две легла;

- Коктейл „Добре дошли” с чаша руско шампанско и представяне на екипажа;

- Вечеря на Капитана за приключване на круиза с чаша руско шампанско или водка;

- 3 обяда в типични руски ресторанти – Москва и Санкт Петербург (с включени минерална вода, чай и кафе);

- 1 пикник обяд (барбекю) в Мандроги (минерална вода, чай и кафе, включени при хранене);

- 6 обяда на борда на кораба (минерална вода, чай и кафе, включени при хранене);

- Богата развлекателна програма на борда на кораба (игри, състезания, филми и др.);

- Музикална програма в бара всяка вечер (включително фолклорни спектакли на борда);

-  Уроци по руски език, руски песни и лекция за историята на Русия;

- Екскурзии и посещения с климатизиран автобус с екскурзоводско обслужване на български език по програмата;

- Входни такси за посещаваните туристически обекти;

- Водач от туроператора по време на цялото пътуване;
  Посочената пакетна цена не включва:

- Такса за издаване на руска виза в размер на 120 лева;

- Медицинска застраховка – 24 лв. на човек за целия престой;

- Застраховка за анулиране, не упоменати услуги, напитки, различни от посочените по-горе в програмата;

- Бакшиши (€ 5 на човек на ден, които трябва да бъдат платени на място в края на круиза);
- Допълнителни услуги според интересите на туристите;

 

Необходими документи за издаване на руска виза:

  1. Задграничен паспорт, в който има не по–малко от 2 чисти (празни) страници за визи,  който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на свършване на срока на действие на визата;
  2. Визова анкета, попълнена на сайта www.visa.kdmid.ru , разпечатана и подписана лично от заявителя;
  3. Цветна снимка 3,5 x 4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.

 

Информация за круизния кораб KRASSINE (възможно е пътуването да се осъществи с подобен кораб от същия тип):

Плаващият под руски флаг кораб е построен през 1989 г. в Германия и е реновиран през 2008 г.

Корабът е напълно климатизиран, категория 2 * (3 *по местни стандарти);

Капацитет -  250 пътници;

Дължина- 125м;

Скорост- около 25 км. в час.

Разполага с 5 палуби, 146 каюти, не разполага с асансьор на борда;

2 ресторанта, 2 бара, конферентна зала, магазин за сувенири, медицински пункт, перално помещение, слънчева тераса с шезлонги.

Каютите са климатизирани и имат външен изглед през голям прозорец. Те са оборудвани с мивка, подвижен душ и тоалетна, шкаф, хладилник, килер, волтаж на борда 220V и бордово радио.

Дейности на борда:

Концерти и танцови вечери, лекция за руската история, курсове по руски език и руски песни, библиотека, видеопрожекции, организирани игри и турнири.


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)