Хотел ” Черният Щъркел ” 1* гр. Русе

0
Dntur.com

За хотела

 
Звезди:
 
Настаняване:
 

Местоположение: Хотел Черният Щъркел, Русе разполага с леглова база от 20 места. Хотелският комплекс „Черният щъркел” се намира в сърцето на живописния Природен парк „Русенски Лом”, в село Нисово, на 30 км. от Русе. Настаняване: Комплексът се състой от самостоятелни къщи, които предлагат удобство и уют както за семейства с деца, така и за приятелски [...]

Оценка

Цена
 
 
 
 
 


Комфорт
 
 
 
 
 


Обслужване
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

4/ 5

 Dntur.com
Подробно

Местоположение:

Хотел Черният Щъркел, Русе разполага с леглова база от 20 места.

Хотелският комплекс „Черният щъркел” се намира в сърцето на живописния Природен парк „Русенски Лом”, в село Нисово, на 30 км. от Русе.

Настаняване:

Комплексът се състой от самостоятелни къщи, които предлагат удобство и уют както за семейства с деца, така и за приятелски компании или фирмени тийм-билдинги и семинари.

Всяка къща има пет самостоятелни спални, дневна с камина и трапезария с кухненски бокс.

 Услуги:

Комплексът разполага още с механа, спортен център открит плувен басейн и градина.

С. Нисово се намира в сърцето на Природен парк „Русенски Лом” по поречието на река Бели Лом, малко преди сливането му с Мали Лом. Основан е по времето на османската власт от преселци от Великотърновското село Драганово. Освен красивата природа Нисово има интересна и вековна култура.

 

Тамплиерските гробища са непосредствено до селото, където е минавал стар римски път. На всеки камък има кръст и интересни означения за възрастта, социалното положение и дори професията на починалия. За тях се предполага, че датират от ХІІ-ХІІІ век, но поради неизвършени археологически проучвания тяхната история е забулена в мъгла.

Скалният манастир „Св. Константин и Елена“ се намира на около час и 15 минути разходка от Нисово в скалите над Мали Лом. Той е най-големият в поломието. Запазилите се скални рисунки изумяват със своята красота, а от него се открива величествената гледка към Русенския природен парк.

 

Срещу скалния манастир се намира т.нар. еврейска дупка, в която през Втората световна война са търсели спасение евреи. В близост до нея се намира „бръснарницата” – скално образование наподобяващо бръснарски стол.

Средновековният български град Червен е един от най-значимите военно-административни, стопански и църковно-културни центрове на Втората българска държава (ХІІ-ХІV век). Развалините му са до едноименното село Червен на 15 километра от село Нисово. През 1965 г. е обявен за Национален археологически резерват и е много популярен туристически обект с добре изградена инфраструктура.

 

Хотел ” Черният Щъркел” , Русе Ви предлага следните удобства:

Открит басейн, ресторант, фитнес, екскурзовод, охрана, сауна, джакузи, детски басейн, колела под наем, парна баня, кафене, камина, телевизор, кабелна тв, сателитна тв, климатик, отопление, телефон, интернет, баня/тоалетна, тераса, изглед, ютия, сешоар, кухненски бокс, гладене, плащане с карта, бизнес услуги, лятна градина, механа, бар-басейн, достъп за инвалиди


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)