Хотел „ Зорница Фемили Естейт“5* гр. Мелник

0
Dntur.com

За хотела

 
Звезди:
 
Настаняване:
 

Местоположение Разположен в близост до Мелник, хотелът е чудесен избор за любителите на винен и културен туризъм. Мелнишките пирамиди са на 7 километра. Стаи Комплексът се състои от шест вили в тоскански стил – екстериор от камък, дърво и червени тухли, съчетани в артистистичен дизайн. Помещенията за настаняване разполагат с кът за сядане със смарт [...]

Оценка

Цена
 
 
 
 
 


Комфорт
 
 
 
 
 


Обслужване
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Местоположение

Разположен в близост до Мелник, хотелът е чудесен избор за любителите на винен и културен туризъм. Мелнишките пирамиди са на 7 километра.

Стаи

Комплексът се състои от шест вили в тоскански стил – екстериор от камък, дърво и червени тухли, съчетани в артистистичен дизайн.
Помещенията за настаняване разполагат с кът за сядане със смарт телевизор и аудио система, Blu-ray плейър и камина.
Гледката към заобикалящите лозови масиви и планински върхове е естествен завършек на интериора. Камината във всяка вила осигурява приятни емоции през студените месеци, а просторните тераси – прохлада и свежест през останалото време.

Барове и ресторанти

В комплекса има ресторант, бар и лоби бар.
Ресторант aEstivum е място, което предлага отлично обслужване, тиха музика, стилен интериор, авторска кухня и избор от близо 300 вина от региона и света. Ресторантът разполага с 30 места вътре и широка тераса. Дизайнът е направен така, че да допълва удоволствието от храната и усещането, че си у дома. Гледките през широките прозорци са безкрайни и привличат погледа към околните природни красоти.
Името на ресторанта загатва за акцента, който го отличава и превръща в луксозно заведение – aEstivum е латинското наименование на летния трюфел. Ястията с трюфел присъстват в много от блюдата на ресторанта – от салати до десерти.
Пресни плодове и зеленчуци от собствената еко ферма осигуряват здравословно меню за гостите на комплекса.

Бизнес център

Хотелът разполага с конферентна зала с мултимедия, подходяща за провеждането на корпоративни събития и различни мероприятия.

Винарна

На хълмовете около имението са разположени собствени лозови масиви от популярните за региона традиционни Широка Мелнишка лоза, Мелник 55 и Мелнишки Рубин, както и малко популярни сортове, характерни за долината на р.Рона и централна Италия – Гренаш, Марселан, Сензо, Пети Вердо, Санджовезе. Доминиращият сорт е Сира, а също отглеждани са и Мерло, Каберне Совоньон и Каберне Фран. Ароматно-вкусовите качества на местните сортове предизвикват все по-голям интерес на големи световни изложения на вино.
Освен отглеждането на качествено грозде с отлични параметри, Зорница Фемили Естейт се слави и с перфектна технолия на виноипроизводство. Изчаква се необходимото време лозите да си създадат карбохидратен резерв, прави се резитба на зелено и оптимизиране на листната маса, така че да се използва пълноценно слънчевата светлина. Беритбата е само ръчна, в малки касетки, които в рамките на 2 минути се транспортират до избата. Следва вторична селекция – само цели и здрави зърна. Стандартната винификация става в съдове от неръждаема стомана при контрол на температурата, а вторичната – в съдове от френски дъб.


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)