Хотел ” Дипломат Плаза ” 3* гр. Луковит

0
Dntur.com

За хотела

 
Звезди:
 
Настаняване:
 

Дипломат Парк *** гр. Луковит е  разположен  в центъра на гр.Луковит, само на 1 час път от София,на500 м.  от главен път Е-83 София-Русе. Местност: Хотелът се намира в екологично чист район, непосредствено до живописното Искърско дефиле, което дава възможност на гостите целогодишно да се възхищават на природните забележителности в околността. Луковит обхваща обширен карстов [...]

Оценка

Цена
 
 
 
 
 


Комфорт
 
 
 
 
 


Обслужване
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

4.5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Дипломат Парк *** гр. Луковит е  разположен  в центъра на гр.Луковит, само на 1 час път от София,на500 м.  от

главен път Е-83 София-Русе.

Местност:

Хотелът се намира в екологично чист район, непосредствено до живописното Искърско дефиле, което дава възможност на гостите целогодишно да се възхищават на природните забележителности в околността.

Луковит обхваща обширен карстов район – един от най-представителните по отношение на този тип релеф в национален мащаб.

Забележителности:

В околностите на града е открито през1953 г. Луковитското тракийско сребърно съкровище, датирано от средата до втората половина на IV  в.пр.н.е.

Местността е богата на пещери. Тук могат да се видят: феноменът “Проходна”, Темната Дупка, Циркусът “Котлен”, Красивия каньон на р.Златна Панега, уникалните скални образувания “Куклите“.

Все по често града и региона събират хора на изкуството  и не само, които охарактеризират това място като високо енергийно зона.

В непосредствена близост да хотела се намира първия в България “ИСКЪР–ПАНЕГА”, създаден по програма ФАР на ЕС “Развитие на българския екотуризъм”. Той включва два микрорайона – Карлуковския карстов комплекс и Крайпътен ландшафтен парк “Панега”. Проучване на представители на БАН и БАСЕТ установи, че геопаркът e геоложки, геоморфоложки или палеонтоложки обекти с естетическа или културно-историческа стойност. Той обединява наличните природни и исторически дадености.

В геопарка са налице прекрасни условия за организиране на перфектен тийм-билдинг сред природата, включващ бънджи скокове от северния вход на „Проходна” и алпийско спускане от „очите” на пещерата, рафтинг и разходка със сал по река Златна Панега, планинско колоездене, пейнтбол, оф-роуд и скално катерене.

В региона може да се посетят  фермата  „Синете щрауси”, пещера „Съева дупка“, „Гложенския манастир“.

АТРАКЦИОНИ:

 За любителите на силни усещани и нестандартни забавления са осигурени атрактивни начини за вдигане на адреналина: шофиране на бъги в пресечена местност, пейнтбол, водни атракциони – управление на моторна лодка, водни ски, воден стелт, воден трибал и други, в зависимост от настроението и предпочитанията на гостите на хотела.

СТАИ:

Дипломат Парк *** разполага със 41 стаи: 1 единична стая, 29 стандартни двойни стаи, 5 студия, 2 четворни стаи, 3 тройни стаи. Всички стаи разполагат със самостоятелен санитарен възел.Оборудвани са с климатик ,21’’ телевизор,сателитна телевизия,телефон и безжична интернет връзка. Студията се състоят от спалня,дневна и напълно обзаведена кухня.

РЕСТОРАНТ „Парк“ разполага със 60 места и предлага традиционна българска кухня.Приятната атмосфера на ресторанта е подходяща за служебни обеди и вечери,фирмени и семейни тържества.

Конферентна зала „Парк“ – залата е с естествена светлина, климатизирана, разполага с  безжичен интернет, техническо оборудване. Капацитетът е до 80 места.


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)