Тракийска резиденця “Старосел”3* гр. Старосел

0
Dntur.com

За хотела

 
Звезди:
 
Настаняване:
 

Предимства Комплексът предлага на гостите си невероятна гледка, всепризната кухня, впечатляващи вина-медалисти и неповторимо усещане за тишина, уют и спокойствие. Интересната и впечатляваща архитектура може да бъде сравнена с древен манастир. В центъра на комплекса се намира Винарска Изба «Старосел», която предлага винени турове и дегустации за гостите. Местоположение Комплексът за винен и спа туризъм [...]

Оценка

Цена
 
 
 
 
 


Комфорт
 
 
 
 
 


Обслужване
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Предимства

Комплексът предлага на гостите си невероятна гледка, всепризната кухня, впечатляващи вина-медалисти и неповторимо усещане за тишина, уют и спокойствие. Интересната и впечатляваща архитектура може да бъде сравнена с древен манастир. В центъра на комплекса се намира Винарска Изба «Старосел», която предлага винени турове и дегустации за гостите.

Местоположение

Комплексът за винен и спа туризъм “СТАРОСЕЛ” е разположен под южните склонове на Същинска Средна гора, в непосредствена близост до уникален тракийски царски култов център. Комплексът се намира на по-малко от 1 час път от Пловдив и 2 часа път от София. Тракийска резиденция е най-новата част от комплекса.

Стаи

Новоткритата хотелска част – Тракийска резиденця Старосел разполага с :
-4 бр. двойни стаи Стандарт , които разполагат със спалня с размер 160/190 см.
-113 бр. двойни стаи Комфорт , които разполагат със спалня 200/200 см или с две отделни легла 100/200 см. всяко. Тези стаи разполагат и с разтегателен диван/спални/ или разтегателен фотьойл/отделни легла/ , което ги прави подходящи за настаняване на 3ма възрастни или 2 възрастни и дете. Всички стаи Комфорт разполагат с тераси.
-13 бр. студиа Елегант , които разполагат със спални 200/200 см. и с голям ъглов неразтегаем диван. Тези помещения са луксозни и разполагат с газова камина вътре и джакузи на терасите.
-3 бр. апартаменти , които разполагат с две отделни стаи – спалня и хол. В спалнята има двойно легло с размери 200/200 см. , а в хола голям ъглов разтегаем диван.
-1 бр. двуспален апартамент, който разполага с две отделни стаи спални и с хол, в който има голям голям ъглов неразтегаем диван.

Барове и ресторанти, Винарна

Комплекс “Старосел” разполага с три прекрасни ресторанта с различен тип кухня :
ресторант “Тракийска резиденция”, ресторант “Старосел”, ресторант “Тероар”, лоби бар, пиано бар, воден бар и лятно кафене “Клюкарника”
Винарската изба е сърцето на Комплекс “Старосел”. От 2005г. насам майсторите винари се стремят да поставят стандарта на премиум и супер премиум вина в България. Комбинацията от многовековна традиция и качествено съвременно оборудване дава отличен резултат, който може да бъде дегустиран и оценен от гостите на комплекса.

Събития

Комплексът разполага с десет идеално климатизирани и осветени конферентни зали, предлагащи капацитет от 10 до 500 места и разнообразна подредба. Допълнително се предлага наемането на качествено оборудване и организирането на кафе паузи. Всички конферентни зали разполагат с високоскоростен безжичен достъп до интернет. Ползването му е включено в наема на помещенията.

СПА

Комплекс „СТАРОСЕЛ” разполага с два СПА-центъра, един в хотел Старосел и един в Тракийска резиденция, като гостите на комплекса могат да използват и двата.
Със своите шест хиляди кв.м. площ СПА центърът на комплекса е една от най-впечатляващите структури в България. В едно с вече познатите на почитателите на СПА туризма съоръжения, тук са изградени нови и по-висок клас на стандартните такива :
Басейн с размери 25 м с дълбочина 1,30 м до 1,40 м t- 32ºС с хидромасажни лежанки, водни джетове, бавна река, вулкан и присъединено джакузи с дълбочина 1,10 м.
Басейн с детска секция, водна пързалка и водопад t 36ºC, дълбочина от 0,60 до 0,70 м.
Басейна на съкровищата – дълбочина 1,25 м, t 34ºС
Външни джакузита с t 37ºС.
Мека сауна, 6-8 местна, с влажност 60% и t- 50ºС, с ароматни масла.
Шоков басейн с дълбочина 1 м и t 19ºС
Финландска сауна с t 80ºС, с вулканични камъни и ароматно ведро.
Парна баня 8 местна, влажност 100% и t 45ºС, с ароманти масла.
Солен басейн с t 32ºС, дълбочина 0,70 м.
Открит солариум с възпроизвеждане на естествена слънчева светлина и загар
Слънчева стая – иновативно съоръжение, симулиращо денонощен цикъл на изгрев, дневна светлина, залез и нощ.
Снежна стая – съоръжение, което доразвива контрастните ледени басейни. В тази стая имате на разположение особено мек сняг, който охлажда кожата и същевременно я ексфолира. Стимулира кръвообръщението.
Солна стая с хималайска сол – халотерапията е ефективна при лечение на различни заболявания на горните и долните дихателни пътища (астма, бронхит, емфизем, кистозна фиброза), кожни болести (екзема, псориазис и други), както и за възстановяване от умора и изтощение.
Релакс зона – неповторима гледка и приятна атмосфера в помещение с лежанки и t 25- 26ºС
Зона за самостоятелен пилинг с бъчви.
Масажни кабини
Индивидуални кедрови парни сауни /фито бъчва/ с билки.
Хамами-единичен и двоен с винена бъчва.
Фитнес център с уреди Техноджим.
Съблекални с душове.

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)