” Къщата с чадърите ” 2* с. Костенковци

0
Dntur.com

За хотела

 
Звезди:
 
Настаняване:
 

Местоположение ” Къщата с чадърите ” е разположена в китното балканско селце Костенковци, в един от най-красивите български райони – в предпланината на Габрово и Дряново, сгушено между Соколския, Дряновския и Келифарския манастир. ” Къщата с чадърите ” е част от Комплекса за селски туризъм “Иманярите”. Стаи Още щом прекрачите прага на ” Къщата с [...]

Оценка

Цена
 
 
 
 
 


Комфорт
 
 
 
 
 


Обслужване
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

4.5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Местоположение

” Къщата с чадърите ” е разположена в китното балканско селце Костенковци, в един от най-красивите български райони – в предпланината на Габрово и Дряново, сгушено между Соколския, Дряновския и Келифарския манастир. ” Къщата с чадърите ” е част от Комплекса за селски туризъм “Иманярите”.

Стаи

Още щом прекрачите прага на ” Къщата с чадърите ” попадате в неповторимата атмосфера на възрожденския български бит и сякаш през вековете до Вас достига усещането за уют и сигурност. Медните съдове, шарените черги, глинените съдове, старинните долапи, топлината на камината или “кюмбето” откриват пред Вас един приказен свят, който умело е съчетан със съвременните удобства и лукс. На разположение на гостите на къщата са 3 апартамента, които позволяват настаняването на общо 16 души. Стаите са обзаведени в стар, традиционен възрожденски стил – така както са живяли нашите деди, но всъщото време не са забравени днешните удобства и нужди – луксозна баня, сателитна телевизия, стереоуредба.

Барове и ресторанти

Можете да се насладите на невероятния вкус на местните гозби, които предлага механа “Жълтицата “, също част от комплекс “Иманярите” в Костенковци. Тя се намира в начало на селцето. В автентичната атмосфера на маханата – шарени покривки, старинна посуда или сядайки отвън – край двете барбекюта, можете да опитате ястия приготвени от екологично чисти продукти, произведени в личната ферма на собственика. Балканският мед и чистото домашно кисело мляко се предлагат на всеки гост.

Хотелски услуги

За всички гости на ” Къщата с чадърите ” се предлагат незабравими развлечения:
- разходка с каруца
- разглеждане на близките забележителности – местността “Чомаците”, Скалните извори, Стражевата римска крепост
- организиране на пикници в околността
- конна езда по манеж или по екопътека с придружител
- дегустация на: домашно овче и козе сирене, селекции от вина и ракии от колекцията на собственика
- бране на сезонни билки
- поход по екопътеки за баране на гъби


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)