Екохотел “ Жеравна“ гр. Жеравна

0
Dntur.com

За хотела

 
 
Настаняване:
 

Местоположение Екокъща “Жеравна” се намира в едноименното село, на 16 км от град Котел. Хотелът е типична жеравненска къща, паметник на културата и архитектурата, разположена на главната туристическа улица в центъра на архитектурния резерват. Открит е през май 2003г. Стаи Хотелът предсавлява двуетажна къща с 5 стаи за гости – една спалня, спалня плюс легло, [...]

Оценка

Цена
 
 
 
 
 


Комфорт
 
 
 
 
 


Обслужване
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Местоположение

Екокъща “Жеравна” се намира в едноименното село, на 16 км от град Котел. Хотелът е типична жеравненска къща, паметник на културата и архитектурата, разположена на главната туристическа улица в центъра на архитектурния резерват. Открит е през май 2003г.

Стаи

Хотелът предсавлява двуетажна къща с 5 стаи за гости – една спалня, спалня плюс легло, две тройни стаи и студио за трима души . Всяка стая е със собствен санитарен възел и се отличава със специфичен архитектурен стил и интериор, с ръчно изработени дърворезби, халища, шевици, пътеки.

Барове и ресторанти

Гостите на хотела могат да опитат български традиционни и местни ястия. Предлага се барбекю, печено на пещ агне. Всеки гост може сам да участва в приготвянето на храната или да я приготви нвапълно самостоятелно. Имате възможност да похапнете на традицонна българска софра в общата жеравненска гостна стая, разположена на първия етаж или на открито – в къта за хранене, намиращ се в приказния двор на къщата.

Хотелски услуги

Обслужването в хотела е 24-часово. Персоналът се намира в малка къщичка в съседство и винаги е на Ваше разположение. На разположение на гостите на хотела е китен терасовиден двор, потънал в зеленина и оформен в народен стил. В него се намира барбекю-кът, традиционна жеравненска пещ, малък алпинеум и множество предмети от домашния бит на българина от времето на Възражането. Прекрасно място за срещи и разговори е гостната стая, където ще се насладите на красивото огнище и живия огън.
За Вашето свободно време се организират екскурзии до Котел, село Катунище, местността “Синия вир”, излети до близката гора. Има възможност за езда, риболов и походи по организираните еко-пътеки.


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)