Tракийска гробница с.Мезек, античен град Кабиле и светилище Глухите камъни за Дата: 23,24 юни 2018 г.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Tракийска гробница с.Мезек, античен град Кабиле и светилище Глухите камъни     Дата: 23,24 юни 2018 г.   Цена: 85 лв.   Цената включва: транспорт, 1 нощувки,1 закуски, застраховка, екскурзовод.   Цената не включва: входни такси за туристическите обекти; храна. За деца до 12 год.  -10% намаление от цената   Маршрут: Русе  - В.Търново  - с.Мезек [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Tракийска гробница с.Мезек, античен град Кабиле и светилище Глухите камъни  

 

Дата: 23,24 юни 2018 г.

 

Цена: 85 лв.

 

Цената включва: транспорт, 1 нощувки,1 закуски, застраховка, екскурзовод.

 

Цената не включва: входни такси за туристическите обекти; храна.

За деца до 12 год.  -10% намаление от цената

 

Маршрут: Русе  - В.Търново  - с.Мезек  - с.Малко Градище – Ямбол  - В.Търново – Русе.

 

Програма:

 

Първи ден:  Отпътуване с автобус  от Русе 05:00.  – Дом на културата- /вазата/ за тракийска кулполна гробница и средновековна крепост в с.Мезек.Тракийската куполна гробница  (ІV-ІІІ в. пр. Хр.) се намира в   в могилата Мелтепе с. Мезек.Гробницата е открита случайно от местни жители през 1931 г. Тя е най-голямата и една от най-интересните и внушителни куполни гробници от микенски тип в Тракия. Запазена е изцяло в оригиналния си вид.В околностите на село Мезек, на възвишението Калето се издигат останките от средновековна византийска крепост от края на ХІ в. Тя е най-запазеното отбранително съоръжение в Родопите.Отпътуване за древното тракийско светилище Глухите камъни в с.Малко Градище датиращо от 11-10 век преди Христа. До него се стига пеш за 1 час през гора по равен терен без стръмни участъци. Това тракийско светилище е едно от най- големите и най- внушителните както в България, така и на Балканския полуостров.Разглеждане: Голямата скала с нишите.До нишите се намират мегалитни гробници, две от които са много добре запазени и до днес. Първата представлява голямо помещение, издълбано в скалата. От него по 33 издялани в камъка стъпала се отива на самия връх, на който е разположена гробница – мавзолей,  внушителна панорамна гледка към язовир Ивайловград. Връщане при автобуса.Отпътуване  за гр.Ямбол. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

Втори ден:  08:00 ч.Отпътуване за античния град Кабиле край Ямбол.Посещение на древн0-тракийски комплекс датиращ 2000 години преди Христа с беседа.Музеят изграден в началото на Националния археологически резерват Кабиле е много впечатляващ с екскпозицията си. Посещение и беседа с местен екскурзовод. Свободно време в Ямбол. Обяд.Отпътуване за В.Търново и Русе. Пристигане около 21 ч.

 

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

 

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)