16.09.2018г. НАЙ – НОВАТА АТРАКЦИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО – Паркът на миниатюрите „ТЪРНОВГРАД – ДУХЪТ НА ХИЛЯДОЛЕТНА БЪЛГАРИЯ“.Спектакълът “Звук и светлина”

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

НАЙ – НОВАТА АТРАКЦИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО – Паркът на миниатюрите „ТЪРНОВГРАД – ДУХЪТ НА ХИЛЯДОЛЕТНА БЪЛГАРИЯ“.Спектакълът “Звук и светлина”   Дата: 16 септември 2018 г.     Цена: 27 лв. На човек Цената включва: транспорт, застраховка и водач от фирмата. Цената не включва:  входни такси за музеите /по желание/и разходи от личен характер.             ПРОГРАМА: Тръгване [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

НАЙ - НОВАТА АТРАКЦИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО – Паркът на миниатюрите „ТЪРНОВГРАД – ДУХЪТ НА ХИЛЯДОЛЕТНА БЪЛГАРИЯ“.Спектакълът “Звук и светлина”

 

Дата: 16 септември 2018 г.     Цена: 27 лв. На човек

Цената включва: транспорт, застраховка и водач от фирмата.

Цената не включва:  входни такси за музеите /по желание/и разходи от личен характер.

            ПРОГРАМА:

Тръгване в 08:00 Русе – Дом на културата / Вазата/. Отпътуване В.Търново -Парка на миниатюрите. Разглеждане.Парк “Мини България” Велико Търново   Парк “Мини България” Велико Търново. Разположени до крепостта „Царевец“ под Балдуиновата кула.Паркът на миниатюрите Търновград  духът на хилядолетна България   Паркът на миниатюрите Търновград  духът на хилядолетна България. Сpeд миниaтюpитe, изработени по специална технология в Украйна са емблематични паметници на културата, известни  иcтopичecки и пpиpoдни зaбeлeжитeлнocти, кoитo гocтитe нa Вeликo Tъpнoвo щe мoгaт дa видят:  Пaмeтникa нa cвoбoдaтa нa вpъх Шипкa, кpeпocттa “Цapeвeц” и пaмeтникът нa Аceнeвци във В.Tъpнoвo, хpaм-пaмeтникът “Алeкcaндъp Нeвcки”, Нapoднoтo cъбpaниe в Сoфия, кaтeдpaлaтa “Уcпeниe Бoгopoдичнo” във Вapнa, Античният тeaтъp в Плoвдив,  кpeпocттa Бaбa Видa, Аceнoвaтa кpeпocт, Бaчкoвcкия и Рилcкия мaнacтиp, хpaмoвe в Нeceбъp, пристанища, летища, мостови конструкции,  дp.  – 64 макета на най-важните и красиви български исторически забележителности всеки един от тях  с мащаб 1:25– всичко това на едно място от 12 декара. Посещение и разглеждане на Архитектурно-музеен резерват „Царевец”  /и, или църквата “Св.четиридесет мъченици”. Архитектурно-исторически резерват Царевец – гр.Велико Търново  Архитектурно-исторически резерват Царевец – гр.Велико Търново

Свободно време за обяд. Посещение на Самоводската чаршия. Разходка из централната част на града-паметника на Асеневци, паметника на Майка България.

Наблюдение на аудио-визуалния спектакъл “Царевград Търнов-Звук и светлина”. Да отидеш във Велико Търново и да не видиш шоуто “Звук и светлина” е, като да отидеш в Рим, и да не видиш папата!Идеята за възпроизвеждане на българската история на хълма Царевец се ражда през 1978 г. Тогава на Антон Дончев и Серафим Северняк е предложено да напишат независимо един от друг на сценарии.Шест месеца по-късно двамата ги предават, но проектите не са одобрени. През следващата година е възложено на режисьора Въло Радев да изготви идеен проект, който е представен, в окончателен вариант на 25 юни 1979 г. Когато за първи път дошъл да види мястото и да изслуша идеята на търновци, режисьорът Въло Радев бил категоричен, че мечтата им може да бъде сбъдната само в чужбина. С реализацията му се заема чешката фирма „Арт центрум”.Ръководители на спектакъла са кинорежисьорът Въло Радев и неговият колега Яромир Хник.  За първи път е показан „Звук и светлина” на 11 ноември 1985 г., когато се чества 800 г. от въстанието на Асен и Петър. Окончателно проектът е бил завъшен април 1988 г.Целта на спектакъла е със средствата на музиката и ефектното осветление да се разкаже частица от историята на Търновград. Водещ елемент е специално написаната музика, с помощта на която се проследяват историческите събития в България. Така зрителите сега научават за падането на страната ни под византийско робство, след това под турско и Освобождението.След спектакъла отпътуване за Русе.

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)