Ягодинска пещера, пещера Дяволското гърло,Триградско ждрело, Широка лъка, Смолян и Пампорово Дата: 17 – 19.09.2021г. Цена:153 лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Ягодинска пещера, пещера Дяволското гърло,Триградско ждрело, Широка лъка, Смолян и Пампорово Дата: 17 – 19.09.2021г.    Цена:153 лв.   Цената включва: транспорт, две нощувки в хотел** гр. Смолян, две закуски, застраховка, водач от фирмата.   Цената не включва: храна, входни такси за туристическите обекти, транспорт с бус в двете посоки до пещерите Дяволското гърло и Ягодинската [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Ягодинска пещера, пещера Дяволското гърло,Триградско ждрело, Широка лъка, Смолян и Пампорово

Дата: 17 – 19.09.2021г.    Цена:153 лв.

 

Цената включва: транспорт, две нощувки в хотел** гр. Смолян, две закуски, застраховка, водач от фирмата.

 

Цената не включва: храна, входни такси за туристическите обекти, транспорт с бус в двете посоки до пещерите Дяволското гърло и Ягодинската пещера -8 лв.

 

За деца до 12 г. отстъпка 10% от основната цена.

 

Маршрут: Русе – В.Търново – Габрово – Пампорово – Смолян – Широка лъка – Ягодинска пещера –  пещерата Дяволско гърло – Смолян – Габрово – В.Търново – Русе.

 

Програма:

 

Първи ден: Тръгване 05:00ч Русе от Дом на културата /Вазата/,07:00ч от В.Търново-паркинга до Летен театър, 07:50ч от Габрово- автоспирка пред общината срещу Априловската гимназия. /за Севлиево качване от Габрово/.Отпътуване за Пампорово.Изкачване с лифт на връх Снежанка.  Върхът е висок 1926 м и е най-високият връх в района на курорта Пампорово и рида Букова планина. На върха е изградена телевизионна кула с височина 156 метра, която се намира на височина 2082 м. Нейното кафе-панорама на 2019 м има чудесен изглед. Слизане с лифт до Смолянските езера.Туристите, които не желаят да използват лифта ще пътуват с автобуса до крайна спирка на лифта за да стане групата отново едно цяло.Отпътуване за Смолян.

Настаняване в хотел ** апартаменти, стаи предимно с 2; и 3 легла-собствен санитарен възел, кабелна TV. Нощувка.

Втори ден: 07:30ч закуска;   08:00ч отпътуване за пещерите Дяволско гърло и най красивата пещера в България, перлата на Родопите Ягодинската пещера. Пътуване  през красивите Буйновско и Триградско ждрело.На Ягодинската пещера има ресторант за обяд. Отпътуване за родопското село Широка лъка. Широка лъка   е  обявено  за архитектурен и фолклорен резерват. Широка лъка е известна със своите автентични родопски къщи, като Згуровската, Учиковската и Григоровската къщи.Една от местните забележителности е построената (според преданието издигната само за 38 дена) през 1834 г. църква „Успение на Пресвета Богородица“. Широка Лъка е от селата, в които се е родила и се развива родопската песен. Много от най-известните певци и гайдари на родопския фолклор са родени тук. Доказателство за това е създаденото през 1972 г. Средно музикално училище за народни песни и инструменти. Връщане в хотела в гр.Смолян. Свободно време. Втора нощувка.

Трети ден:  08:00ч закуска; Освобождаване на хотела.  Разглеждане забележителностите на града-Регионален исторически музей, втория по големина в България храм „Свети Висарион Смолянски“,

скулптурата Орфей и Евридика, скулптората на Николай Хайтов с един от неговите герои от сборника Диви разкази. В 11:00 ч. отпътуване за Бачковски манастир, посещение и поклонение пред чудотворната икона на Св.Богородица. Пристигане във В.Търново около 19:00 ч. Русе 21:00 ч.

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

 

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)