ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ Искам да замина с Червената Бернина!

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

  ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ Искам да замина с Червената Бернина!  По маршрут: СОФИЯ – ЛЮБЛЯНА – ЛУГАНО  – ДАВОС – АЛП ХЛИКС – СЕН МОРИЦ  – ПИЦ НАИР – ЕЗЕРОТО СИЛВАПЛАНА – ЕЗЕРОТО ЗИЛ – СЕН МОРИЦ/ ПОНТРЕСИНА – ТИРАНО – ЛАГО ДИ ГАРДА – ЗАГРЕБ – СОФИЯ   7 дни / 6 нощувки / [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

 

ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ

Искам да замина с Червената Бернина! 

По маршрут: СОФИЯ – ЛЮБЛЯНА – ЛУГАНО  – ДАВОС – АЛП ХЛИКС – СЕН МОРИЦ  – ПИЦ НАИР – ЕЗЕРОТО СИЛВАПЛАНА – ЕЗЕРОТО ЗИЛ – СЕН МОРИЦ/ ПОНТРЕСИНА – ТИРАНО – ЛАГО ДИ ГАРДА – ЗАГРЕБ – СОФИЯ

 

7 дни / 6 нощувки / 6 закуски / 3 вечери

 

                                               Дата: от 11 юни до 17 юни 2019 г.

               

1 ден – София – Любляна

Отпътуване от София в 06.30 ч. от пл. „Александър Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватска. Кратка вечерна разходка из центъра на Любляна – фонтанът Роба, Кметството, Тройният мост, Мостът на обущарите. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

2 денЛугано

Закуска. Присъединяване на пътуващите по самолетната програма от летище Малпенса в Милано и отпътуване към езерото Лугано и разположeния на бреговете му едноименен швейцарски град с италианска атмосфера, многобройни кафенета, слънчеви площади и павирани улички. Разходка из aристократичния крайезерен парк и Стария град с Катедралата Сан Лоренцо. Продължаване за кантона Граубюнден и настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка.

3 ден – Давос – Алп Фликс

Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Давос и Алп Фликс. Отпътуване за Давос – световноизвестен курорт, който привлича елита, и място за провеждането на Световния икономически форум. Предвидена е и фотопауза на едноименното езеро. Следващата спирка ще ви даде възможност да опознаете Алп Фликс – едно бижу, създадено от човешката ръка. Пешеходна разходка в единствената по рода си блатиста местност има продължителност около 2.30 ч., за да се насладите на очарователната панорамна гледка към Пиц Плата (връх Плата). Поляни, планински езера и тресавища се редуват в многоцветна мозайка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден  - Сен Мориц – Пиц Наир – езерото Силваплана – езерото Зил

Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Сен Мориц. Отпътуване за Сен Мориц – най – старият и шикозен зимен курорт, който се радва на световна известност, предпочитано място от филмовите звезди и кралските особи. Свободно време за разходка из курорта и снимки около едноименното езеро. Възможност за изкачване на Пиц Наир (връх Наир), в подножието на който остава курорта, с железница и лифт – вълнуващо изкачване с незабравими гледки към района. Предвидени са и фотопаузи на езерата Силваплана и Зил, които са с ледников произход и остават в подножието на Пиц Корвач (връх Корвач). Вечеря. Нощувка.

5 ден – Бернина експрес (Червеният влак – най – старата и единствена железница в Швейцария, пресичаща Алпите между Швейцария и Италия)

Закуска. Възможност (изисква се предварителна резервация) за незабравимо железопътно изживяване по маршрут, преминаващ през някои от най – красивите места в Швейцария и Италия. Така нареченият Бернина експрес или Червен влак, се движи по  едно от най – стръмните трасета в света, което е построено без ограждения, зъбни колела и кабели. От 2008 г. този маршрут е под закрилата на UNESCO. Пътуването е с продължителност около 3 часа. Тръгването е от Сен Мориц или Понтресина. Пристигането е в Тирано – градчето в което историята се усещат във въздуха, а внушителни тераси създават неповторимо усещане за съприкосновение с природата. Свободно време за разходка из историческия център. Продължаване с автобус и настаняване в района на Ломбардия.  Нощувка.

6 ден – Лаго ди Гарда – Загреб

Закуска. Отпътуване към Сирмионе, един прекрасен град–курорт, живописно разположен на тесен полуостров в южната част на емблематичното езеро Лаго ди Гарда – най-голямото езеро в Италия, където красотата на средиземноморската природа среща очарованието на южните Алпи. Свободно време за разходка и снимки. Продължаване за Хърватска. Настаняване в хотел в Загреб. Нощувка.

7 ден – Загреб – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около 23.00 ч.

 

ПАКЕТНА ЦЕНА: 1060 лв.

                          

Пакетната цена включва: транспорт с автобус, 6 нощувки със закуски и 3 вечери в хотели 3***, 1 – в Словения, 3 – в района на кантона Граубюнден, 1- в района на Ломбардия, 1 – В Загреб, туристическа програма, градска такса в хотелите по маршрута, водач от агенцията.

Пакетната цена не включва: входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата, екскурзията с Бернина експрес – 30.00 CHF при минимум 10 туристи + 16 CHF запазено място във II-ра класа (изисква се предварителна резервация при сключване на договора за организирано пътуване най-късно месец преди датата), билети за железница и лифт за изкачване на Пиц Наир – 66 CHF общо в двете посоки при мин. 10 туристи.

Забележка: Цените са калкулирани при курс 1 CHF = 1.65 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена.

 

Доплащане за:

медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 8.00 лв., между 65 и 70 год. – 12.00 лв., над 70 г. – 16.00 лв.

единична стая – 265 лв.

при недостигнат мин.брой от 40 туристи и при записани не по – малко от 30 тур. – 85 лв.

 

Намаление за: дете до 18 год. с двама възрастни в стая на допълнително легло – 100 лв.

дете до 18 год. с един възрастен в двойна стая – 70 лв.

Допълнителни мероприятия:

  • еднодневна екскурзия до Давос и Алп Фликс с включен транспорт и водач – 25 EUR
  • еднодневна екскурзия до Сен Мориц, с предвидена фотопауза на езерата Силваплана и Зил с включен транспорт и водач – 20 EUR

Забележка: допълнителните мероприятия се провеждат при мин. 20 туристи, включват транспорт и водач. Входните такси, билетите за туристически влакчета, железници и лифт се заплащат отделно и на място.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператора е застрахована по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в застрахователна компания АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ със застрахователна полица №13160183000000030 /валидна от 31.07.2018 г. до 30.07.2019 г./


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)