ФЕСТИВАЛ НА СЛИВАТА И ТРОЯНСКАТА СЛИВОВА РАКИЯ ТРОЯН 22.09.2018г.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

                                            ФЕСТИВАЛ НА  СЛИВАТА  И ТРОЯНСКАТА  СЛИВОВА  РАКИЯ ТРОЯН 1 ДЕН За дата: 22.09.2018                                                     Цена: 35лв Програма: Тръгване от Русе 7:00 часа – ОМВ срещу ЖП гара. Отпътуване за село Орешак – пристигане и разглеждане на Троянския манастир. По желание посещение на Националното изложение на художествените занаяти и изкуства. [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

                                            ФЕСТИВАЛ НА  СЛИВАТА  И ТРОЯНСКАТА  СЛИВОВА  РАКИЯ

ТРОЯН

1 ДЕН

За дата: 22.09.2018                                                    

Цена: 35лв

Програма:

Тръгване от Русе 7:00 часа – ОМВ срещу ЖП гара. Отпътуване за село Орешак – пристигане и разглеждане на Троянския манастир. По желание посещение на Националното изложение на художествените занаяти и изкуства. Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата – Орешак е единственото в страната, в чийто изложбени зали са показани уникални предмети на народните художествени занаяти, изработени от изтъкнати майстори от всички етнографски райони на България. Тук повече от 40 години традиция и модерно изкуство вървят ръка за ръка. Отпътуване за Троянски манастир – разглеждане на манастирския комплекс. Троянският манастир като манастирски комплекс е трети по големина в България, забележителен паметник на културата от национално значение. Църквата е кръстокуполна, масивна, строена от камък, с пояси от два реда тухли. Интериорът и екстериорът на църквата са изписани с фрески от Захари Зограф от Самоковската школа. Стенописите в църквата са една богата галерия на изкуството на Захари Зограф , връх в неговото творчество. Иконостасът, разположен в наоса на църквата и е образец на Тревненската резбарска школа. По обяд отпътуване към Троян – пл.”Възраждене” –“Ансамбъл Българе”. По желание – Разглеждане на Музея на народните художествени занаяти и приложните изкуства, църквата “Св. Параскева”, грънчарската работилница на Николай Йовков. Музея на народните художествени занаяти и приложните изкуства се помещава в първата сграда от Следосвобождението в град Троян от 1881 година. В музея  са показани дървообработващите и металообработващите занаяти, на тъкачеството, резбата и иконописта. Троянската битова керамика е едно от най-интересните неща в музея. Експонираната автентична грънчарска работилница проследява производството на глинени съдове в рамките на няколко столетия. В 11 помещения се съхраняват фондовете: “Керамика”, “Народни художествени тъкани и облекла”, “Изобразително и приложно изкуство”, “Художествено дървообработване”, “Градска къща”. Грънчарската работилница на Николай Йовков е своеобразен музей, в който са събирани оригиналните колекции на четири поколения. Свободно време в центъра на града. Отпътуване към Русе. Пристигане вечерта.

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус/микробус
  • Екскурзоводско обслужване
  • Беседи в туристическите обекти
  • Застраховка

Цената не включва:

  • Входни такси: Музей на народните и художествени занаяти в с. Орешак: възрастни-2лв./ ученици-1лв.; Музей на народните художествени занаяти и приложни изкуства в гр.Троян: възрастни-4лв./ ученици-2лв.
  • Разходи от личен характер

 

Минимален брой туристи – 40 човека

Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 10 дни преди тръгването.

Необходими документи за резерваяция – 3 имена (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Туроператора има сключена застраховка „Отговорност на лицензирани туроператори”със застраховател ГРУПАМА.

 

 

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)