Солун – Паралия Катерини – Метеора с автобус от Русе

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Солун – Паралия Катерини – Метеора с автобус от Русе  Автобусна екскурзия  / Отпътуване от  Русе  4 дни / 2 нощувки Дати на провеждане през 2019г. : 16 -19.05.; 27-30.06.; 26-29 .09.;17-20 .10.2019г. Цена на човек: 195.00лв   Програма: 1        Ден: Отпътуване от Русе в 21.00 ч. – Централна ЖП гара, от Плевен в 23.00 [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Солун – Паралия Катерини – Метеора с автобус от Русе 

Автобусна екскурзия  / Отпътуване от  Русе 

4 дни / 2 нощувки

Дати на провеждане през 2019г. : 16 -19.05.; 27-30.06.; 26-29 .09.;17-20 .10.2019г.

Цена на човек: 195.00лв

 

Програма:

1        Ден: Отпътуване от Русе в 21.00 ч. – Централна ЖП гара, от Плевен в 23.00 ч. – Паркинга на ЖП гарата);

2        Ден: Отпътуване от София в 02.00 ч. от Автогара „Сердика“/бивш Трафик Маркет/ по маршрут София – Кулата – Солун. Пешеходна обиколка с екскурзовод в Солун: Бялата кула – символ на града; площад “Наварино” с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; ротондата “Свети Георги” – най-старият монумент на града. Свободно време за обяд и разходка в историческия център на града. По желание разглеждане на църквата “Св. Димитър” – необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на св. Димитър. Посещение на крепостта “Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив. Отпътуване за Олимпийската ривиера. Настаняване. Нощувка.

3        Ден: Закуска. Отпътуване за Метеора. Пристигане в местността „Метеора“ – едно уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастири. Посещение на работилница за икони “Зиндрос”. По желание и предварителна заявка – гръцка вечер. Нощувка.

4        Ден: Закуска. В 08:30 ч. отпътуване за Вергина – столицата на древното македонско царство. В този град през 1977 г., след дългогодишни археологически проучвания, са открити останките от античния град Еге, столица на древната Македонска държава, приютяваща царския некропол. Посещение на гробницата музей на Филип II Македонски и тази на внука му, Александър IV, син на Александър Велики. В музея са изложени уникални предмети, открити при разкопките, като например десеткилограмово ковчеже от масивно злато, в което са съхранявани костите на Филип Македонски; короната на Филип II Македонски, представляваща прекрасен венец от златни дъбови листа; портрет от слонова кост, на който майсторски са изваяни лицата на Филип, жена му Олимпия и на техния син Александър, бъдещият Александър Велики (входната такса за гробницата музей се заплаща допълнително на място – 12 евро). Свободно време за обяд (около гробницата има заведения). Отпътуване за България в 13:00 ч.. Пристигане в Русе около полунощ.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: транспорт с лицензиран автобус 3*; 2 нощувки + 2 закуски в хотел 3*; екскурзоводско обслужване по маршрута

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :

 • Целодневна екскурзия до Метеора-20.00евро за лица над 12.00години ,15-евро за деца до 11.99 години ;
 • Медицинска застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр.София ул. “Стефан Караджа“2 ЕИК :121076907 2 лева/ на човек /на ден. Лица на възраст над 70 години до 85 години се застраховат при завишена застрахователна премия.
 • Входни такси за Археологическия музей (6 EUR) и Византийския музей (4 EUR) в Солун или комбиниран билет за двата музея 8 EUR
 • входните такси за скалните манастири (3 EUR за всеки манастир);
 • Гръцка вечер – около 50 лева/ 25 Евро; (програма, салата, основно ястие с гарнитура, десерт, вино-200 мл и узо-100 мил, вода)
 • входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт.
 • Мини круиз „Солунско крайбрежие“-6.00 евро за възрастен и 3.00 евро за деца до 12.00 години /времетраене-около 1 час / .
 • Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
 • Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
 • Доплащане за единична стая 60лв
 • ВАЖНО!!!Обръщаме внимание на всички, които ще изберат дестинация в Гърция за своята почивка през 2018 г.

От 01.01 се въвежда т.нар. такса “Престой” от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория.

Сумата е следната:

 • за 5* хотели – 4€ /на турист в стая/ нощувка
 • за 4* хотели – 3€ / на турист в стая/ нощувка
 • за 3* хотели – 1.50€ / на турист в стая/ нощувка
 • 2*, 1* хотели – 0.50€ / на турист в стая/ нощувка
 • В случай че откажете да заплатите таксата, хотелът има право да ви откаже настаняване.

ОТСТЪПКИ: Деца до 11 г., настанени на допълнително легло в стаята на двамата родители: – 30% от цената за възрастен.

НЕОБХОДИМО Е ДА ЗНАЕТЕ: В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: лица до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).

Начин на плащане: В брой или по банков път. Внасят се 50% аванс при записване и останалата сума се доплаща до 60 дни преди тръгване!

 

Минимален брой на туристите за осъществяване на екскурзията – 40 туристи.

 

Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:

 • Местата в автобуса се определят според датата на резервацията. При изрично желание за ползване на предни места в автобуса, се доплащат 15 лв. на седалка (за първите два реда).
 • За лица под 18 години се изискват документ за самоличност на детето (лична карта или международен паспорт), оригинал и две копия от акта за раждане. При непридружаване от единия или и от двамата родители, се изискват оригинал и две копия на нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • До два дни след резервацията е необходимо плащане – цялата сума или 50% от стойността. Крайното плащане е най-късно до 20 дни преди пътуването.
 • Всички допълнителни плащания могат да бъдат направени на място, по време на екскурзията, в една от посочените след всяко доплащане валути.

При необходимост Туроператора си запазва правото да променя реда на посещеваните обекти, както и при невъзможност да се посети дадена забележителност, да я замести с алтернативна такава!

 

От 5-то място до 8- мо място – 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .

От 9-то място до 20-то място – 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .

 

Туроператора и  Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .

Агенцията  си запазва правото за промени в последователността на разглежданите обекти.

Агенцията има сключена застраховка ”Отговорност на туроператора” по чл. 97 от ЗТ.

 

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)