Сибиу, Алба Юлия, Хунедоара, Сигишоара – с автобус от София, Плевен и Русе

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Сибиу, Алба Юлия, Хунедоара, Сигишоара – с автобус от София, Плевен и Русе Автобусна екскурзия  3 дни / 2 нощувки Отпътуване от София,Плевен и Русе. Екскурзия до Сибиу, Алба Юлия, Хунедоара и Сигишоара (родния град на Дракула) Алба Юлия и Хунедоара Отпътуване от София, Плевен и Русе  Дати и цени през 2019г.:  31.05. – 02.06.; 05 [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Сибиу, Алба Юлия, Хунедоара, Сигишоара – с автобус от София, Плевен и Русе

Автобусна екскурзия

 3 дни / 2 нощувки

Отпътуване от София,Плевен и Русе. Екскурзия до Сибиу, Алба Юлия, Хунедоара и Сигишоара (родния град на Дракула) Алба Юлия и Хунедоара

Отпътуване от София, Плевен и Русе

 Дати и цени през 2019г.:  31.05. – 02.06.; 05 – 07.07.; 16-18.08.; 27-29.09.;04-06.10.2019г.

 Цена на човек с тръгване от гр.Русе: 232.00лв

ПРОГРАМА:

 

1 Ден: Отпътуване от София ( площад Александър Невски, началото на ул. Оборище) в 01:00 ч.; Отпътуване от Плевен ( Паркинга на ЖП гарата) в 03:00 ч.; Отпътуване от Русе – (Паркинга на ЖП Гарата) в 06:00 ч. ; Пристигане в град Сибиу, около обяд. Сибиу е най-големия и богат град в средновековна Трансилвания. Бил е основан от германски заселници и затова носи името Херманщад. Сибиу е избран за културна столица на Европа заедно с Люксембург през 2007г. Заради впечатляващата архитектура и богата си история града е любимо място и на Румънските писатели.
Една от седемте крепости на Румъния. Първоначално изграден като укрепен град с три защитни линии, той се превръща в едно от най-важните и до ден днешен културни средища в Румъния. Разположен е на два основни средновековни, търговски пътя.
- Пешеходна обиколка – разглеждане на крепостната стена и кулите на различните средновековни гилдии, природонаучния музей (отвън), Големия площад, Католическата църква Св. Троица, Синята къща, Двореца Брукентал, Малкия площад, Кулата на Съвета, Моста на лъжите, Площад Хюет, Евангелистката църква Св. Богородица. Парка Астра, улицата на занаятчиите, Гилдията на чираците (единствената действаща до днес гилдия, основана още през 13 век.);
- Настаняване в хотел 3*  в гр.Сибиу, в пешеходна близост до историческия център на града;
- Свободно време или вечеря (по желание срещу допълнително заплащане) в битов ресторант в пъпа на града с традиционни румънски или германски ястия – включва четиристепенно меню (салата, предястие, основно ястие, десерт);
- Нощувка.

 Ден 2: Закуска; Свободно време или отпътуване за Алба Юлия и Хунедоара (срещу допълнително заплащане). Алба Юлия / Каролина е познат още под името Белград или Бялата крепост. Едно неописуемо с думи място, което представляв столицата на Княжество Трансилвания.
Крепостта е истинско инженерно постижение, разположена на най-високата точка в околността на града. Един от най-богатите и най-добре пазени градове-крепости в историята на Румъния. Известен е с това, че тук бива подписано обединението на трите княжества под общото име-Румъния.
Пешеходна обиколка на цитаделата Алба Юлия, Княжеския дворец, Православната църква, Католическата църква и Музея на Обединението, както и сградата на Обединението, трансилванска ковчезница и останките от монетния двор.; Университета Първи декември, който се намира в сградата на двореца на министъра на финансите на Княжество Трансилвания. Затвора на Хореа.
- Свободно време.;
Отпътуване за  Хунедоара, където се намира красивия дворец на унгарско-трансилванския крал Янош Хуняди, подарен му от крал Сигизмунд. Намира се в западния дял на историческата област Трансилвания, близо до границата с Банат; Разглеждане на Замъка на Корвините, считан за най-ценния обект на готическото архитектурно наследство. Негов обитател е бил унгарския крал Янош Хуняди. Двореца е изпълнен с множество загадки и легенди, свързани и с Влад Цепеш „ Граф Дракула“.
- Отпътуване към гр.Сибиу;
- Свободно време;
- Нощувка.

Ден  3: Закуска. Отпътуване към Сигишоара – Най-добре запазеният средновековен град в Европа, който впечатлява туристите с великолепната си архитектура. Една от седемте крепости. Съхранен е изключително добре, поради това често използван като декор за средновековни филми. Тук се намира родната къща на едноименния Граф Дракула, която е запазена и до днес. Градът е възникнал покрай стара саксонска крепост, включена през 1999г. в списъка на ЮНЕСКО. Крепостта е спомената под името Сигишоара в писмен документ, издаден от бащата на Граф Дракула – Влад II; Пешеходна туристическа обиколка на града; Свободно време; Отпътуване за България; Пристигане в България вечерта.

Цената включва:

- Транспорт с лицензиран автобус 2/3*;
- 2 нощувки със закуски в хотел 2/3* в Сибиу;
- Екскурзоводско обслужване;
- Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” на с-т 5000 Euro – 4 лв. на човек (8 лв. за хора над 65 г.);
- Магистрални и пътни такси, паркинзи;

Цената не включва:

 • Екскурзия до Алба Юлия и Хунедоара – 34 лв. на човек;
 •  Застраховка “Отмяна на пътуване”. Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка “Отмяна на пътуване” зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
 • Вечеря в унгарско-румънски ресторант с традиционни ястия – включва четиристепенно меню (салата, предястие, основно ястие, десерт) – 17 Евро
 • Музей Брукентал (по желание) – стандартен тур – възрастни – 13 леи; пенсионери – 10леи; ученици и студенти – 5 леи; такса снимане – 120 леи;
 • Кулата на Съвета (по желание) – 2 леи;
 • Евангелистка църква “Св. Богородица” (по желание)– 5 леи;
 • Замък на Корвините – 25 леи;пенсионери – 8 леи; студенти/ученици – 4леи; такса снимане – 5 леи;
 • разходи от личен характер;
 • доплащане за настаняване в единична стая – 55 лв.

* Агенцията си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти.

* Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.

 

 

Условия на офертата:

- Краен срок за уведомление за несъбран минимум туристи – 7 дни преди датата на пътуването.
- Капаро 50 % от стойността на екскурзията при записване, останалата сума 20 дни преди отпътуване.
- Местата в автобуса се определят според датата на изпращане на пълните данни. При изрично желание за ползване на предни места в автобуса, се доплащат 15 лв. на седалка (за първите два реда).
- Възможна е промяна в цената при независещи от Александра Травел 2018 обстоятелства.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:

 • Местата в автобуса се определят според датата на резервацията. При изрично желание за ползване на предни места в автобуса, се доплащат 15 лв. на седалка (за първите два реда).
 • За лица под 18 години се изискват документ за самоличност на детето (лична карта или международен паспорт), оригинал и две копия от акта за раждане. При непридружаване от единия или и от двамата родители, се изискват оригинал и две копия на нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • До два дни след резервацията е необходимо плащане – цялата сума или 50% от стойността. Крайното плащане е най-късно до 20 дни преди пътуването.
 • Всички допълнителни плащания могат да бъдат направени на място, по време на екскурзията, в една от посочените след всяко доплащане валути.

 

 

Агенцията си запазва правото за промени в последователността на разглежданите обекти.

Агенцията има сключена застраховка ”Отговорност на туроператора” по чл. 97 от Закона за туризма със ЗК ”Уника”.


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)