Русе – Санторини – Русе

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Русе -  Санторини – Русе Автобусна програма 6 дни / 4 нощувки Дати   Варна, Шумен, Разград 01.05 – 06.05.2018 19.09 – 25.09.2018 511 лв (мин 15 туриста) Русе, Велико Търново, Габрово 511 лв. Стара Загора, Пловдив, София 495 лв.   1 ден – Отпътуване от Варна в 18.00ч /от ОМВ – Автогара, при минимум [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Русе -  Санторини – Русе

Автобусна програма

6 дни / 4 нощувки

Дати

 

Варна, Шумен, Разград

01.05 – 06.05.2018

19.09 – 25.09.2018

511 лв (мин 15 туриста)

Русе, Велико Търново, Габрово

511 лв.

Стара Загора, Пловдив, София

495 лв.

 

1 ден – Отпътуване от Варна в 18.00ч /от ОМВ – Автогара, при минимум 10 туриста/, от Шумен в 19.00 ч. /5-ти километър/, от Разград 19.45 –Автогара, от Русе в 21.30 ч. от Централна ЖП гара, паркинг „Митница“, от Велико Търново в 22.45 ч. от х-л „Етър“, в посока София.

2 ден – От Стара Загора в 00.45ч. – ОМВ до Автогара, от Пловдив 02.30 – ОМВ до х-л Санкт Петербург, от София в 04.00 ч. от Автогара „ Сердика“, бивш Трафик Маркет в посока Атина. По пътя спиране за почивки. Пристигане в Атина вечерта. Вечерна панорамна обиколка с автобус на Атина/по желание срещу допълнително заплащане от 10.00евро на турист/: Храма на Зевс, Арката на Адриан, Акропола, площад Синтагма, Президентският дворец, Олимпийския стадион, Паметника на незнайния воин и Академията, с фотопауза на Синтагма и Стадиона. Настаняване в хотел 2/3*.Свободно време. Нощувка.

3 ден – Ранна закуска /или сух пакет/ и заминаване към пристанището на Пирея. Отплуване с ферибот рано сутринта. Пътуването трае около 8 часа с линеен ферибот, като през това време акустира на Цикладските острови /без слизане от ферибота/. Пристигане на пристанището Атиниос около 15.00 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

4 ден – Закуска. Свободно време в Санторини или възможност за Целодневна екскурзия из острова /срещу доплащане/. Историко-географска, социално-икономическа и културна беседа за Санторини. Ще разгледаме очарователния град Оя, столицата Тира с Историческия музей, където се съхраняват артефакти от древния град Акротири, Пиргос, планината Пророк Илия – най-високата точка на острова от където се наблюдава  възхитителна панорамна гледка към всички посоки на острова.

Денят е наситен с преживявания. Вечерта ще се настаним на платформа издадена над Калдерата за да наблюдаваме „представлението” – Залезът на Санторини. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден – Закуска. Добре скритата тайна на Санторини са неговите вина. Какво отличава вината на Санторини ще разберем в единствения на острова Музей на виното. Посещение на Музея на виното, с подземни тунели и дегустация на 3 вина /срещу допълнително заплащане/. Атракциите продължават. По желание – с лифт от Тира към старото пристанище. Възможност за 5 часов круиз до вулканите Неа Камени и Палеа Камени /срещу допълнително заплащане/. По време на круиза, ще научим за топлите сярни извори в морето и в близост до брега / до тях се стига с плуване/. На връщане от пристанището към Тира може да се придвижите с магаре / единствения транспорт в миналото/. Следобед възможност за плаж. Нощувка.

6 ден – Закуска. Последен ден за шопинг, последен плаж на черния пясък. Освобождаване на хотела до 12 ч. Заминаване към пристанището Атинион. Фериботът отплува около 15.30 ч. към Пирея. Пристигане в Пирея вечерта. Нощно пътуване към България.

7 ден – Пристигане в София около обяд, във Велико Търново, Русе, Варна късния следобед. По пътя спиране за почивка.

 

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*
 • Пътни и магистрални такси
 • 1 нощувка със закуска в Атина – хотел 3*
 • 3 нощувки със закуски в Санторини – хотел 3*
 • Екскурзоводско обслужване по пътя

 

Цената не включва:

 • Медицинска застраховка – 12 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София ул. “Стефан Караджа“2 ЕИК:121076907. За лица над 70 до 85 годишна възраст – 18 лв.
 • Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя;
 • Застраховка допълнително покритие: Застраховка допълнително покритие: при трайно намалена работоспособност вследствие злополука или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
 • лични разходи
 • Доплащане за единична стая – 120 лв.
 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 280 лв;
 • Целодневна екскурзия на о-в Санторини – 10€/човек при минимум 25 туриста;
 • Посещение на Музея на виното и дегустация на 3 вида вина с включена входна такса и аудио гид на български език – 15€ при група от минимум 20 туриста /заявява се и се заплаща преди отпътуването/
 • Екскурзия с кораб до островите Неа Камени, Палеа Камени и горещите извори с включена входна такса за вулкана – 30€ на турист (заявява се и се заплаща преди отпътуването, осъществява се при минимум 25 туриста).
 • Придвижване с лифт или езда на магаре от/до пристанището – 10€/човек (заявява се и се заплаща преди отпътуването, заедно с екскурзията до вулканите)
  Отстъпки:
 • За деца от 2 до 6.99гг. (настанени на допълнително легло с 2 възрастни) – заплащат пакетна цена от 390 лв към туроператора.
 • За деца от 7 до 11.99г. (настанени на допълнително легло с 2 възрастни) – заплащат пакетна цена от 400 лв. към туроператора.

Санторини или познат още като Тира е най-красивият и интересен остров от групата на Цикладите. Отличава се с великолепната си природа. Той покрива територия от 74 кв. км. Намира се на 127 морски мили от пристанище Пирея и на 70 мили северно от остров Крит.

Островът е с формата на полумесец с вътрешен залив наречен „калдера”. Скалите над него се извисяват на 300 м. над морското равнище. Най-голям град е Тира. На острова има 13 селища, повечето от които са запазили традиционния стил и архитектура.

Характерни за Санторини са красивите плажове с черен или червен пясък, кристално чистите сини морски води и вулканични скали.

 

Полезна информация:

Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител е необходимо нотариално заверено пълномощно от двамата или липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи, задграничен паспорт или личната карта.

Начин на плащане: В брой или по банков път.

 

Ранни записвания до 31.07.2017 !!!

При записване по стандартните цени – 50 % аванс при записване, останалата сума се доплаща до 3 седмици преди отпътуване.

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ за осъществяване на пътуването: 45 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание да си резервирате предни места можете да сторите това срещу допълнително заплащане:

От 5-то място до 8-мо място – 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.

От 9-то място до 20-то място – 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.

Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО: Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата – партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове:

 

Отпътуването от Шумен, Варна, Разград, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане:

Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА

Шумен – отбивка 5-ти километър

Разград –Автогара Разград

Русе – паркинг на Централна ЖП гара

Велико Търново – пред хотел „Етър“

Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“

Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара

Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “Санкт Петербург“

София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

 

Туроператора има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София, бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500170000763/13.12.2017 валидна от 00.00ч на 05.01.2018 до 24.00ч на 04.01.2019 г


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)