Русе – Охрид – Дурас – Тирана – Елбасан – Русе

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Русе – Охрид – Дурас – Тирана – Елбасан -  Русе Автобусна програма 5 дни / 3 нощувки, 2 вечери Дати 05.09 – 09.09.2018 Русе, Велико Търново, Габрово Стара Загора Пловдив 289 лв. 279 лв. 269 лв София 259 лв.   1 ден  Отпътуване от Варна, от ОМВ –Автогара в 20.30 ч., от Шумен, отбивка [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Русе – Охрид – Дурас – Тирана – Елбасан -  Русе

Автобусна програма

5 дни / 3 нощувки, 2 вечери

Дати

05.09 – 09.09.2018

Русе, Велико Търново, Габрово

Стара Загора

Пловдив

289 лв.

279 лв.

269 лв

София

259 лв.

 

1 ден  Отпътуване от Варна, от ОМВ –Автогара в 20.30 ч., от Шумен, отбивка 5-ти км в 21.30 ч, от Разград, от Автогара в 22.30 ч, Русе от Централна ЖП гара, паркинг Митница в 23,30 ч.

2 ден от Велико Търново в 01:00 ч. от паркинга на хотел „Етър“, от Габрово „Лукойл“ до „Дома на хумора и сатирата“ в 02,00 ч., София в 5:00 ч. от Трафик Маркет Сердика за Република Македония. Пристигане в Охрид преди обяд. При възможност настаняване в хотела. Свободно време или Пешеходна туристическа програма/срещу доплащане/ на града с екскурзовод: Паметника на Св. Св. Кирил и Методий, Площада и пристана  на  града, Паметника на Св. Климент Охридски – патрона на града, Къщата на братя Робеви /гледа се отвън/, Катедралната църква “Св. София”, Амфитеатъра, Църквата “Св. Богородица – Перивлепта”, Галерията на икони, Църквата Св. Климент (Плаошник)”, където се намират мощите  на Кл. Охридски, Раннохристянската базилика, Самуиловата крепост – короната на града. Свободно време. По желание вечеря в заведение или ресторанта на хотела с македонска музика на живо (срещу допълнително заплащане). Нощувка.
3 ден Закуска. Отпътуване за Албания. Панорамна обиколка на Дурас. Туристическа програма в центъра на града – един от най-старите римски градове в Средиземноморието и най-голямото пристанище в Албания. Разглеждане на крепостта с венецианската кула с амфитеатъра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
4 ден Закуска. Отпътуване за Тирана /по желание – срещу доплащане/ – столицата на Албания. Туристическа програма с разглеждане на площада на Скендербег, Часовниковата кула и статуята на Скендербег – националния герой на Албания, дворецът на Културата, Националния исторически музей, паметника на Майка Албания. Посещение на Круе. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден Закуска. Разходка в Елбасан – древната Скампа. Градът възниква през I век, а началото на днешния Елбасан е поставено през 1466 година от османския султан Мехмед II. Днес градът е известен с добре запазаните си крепостни стени. По обяд – отпътуване от Елбасан. Пристигане в България през нощта.

Цената включва:

 • 2 нощувки в хотел *** с 2 закуски; 2 вечери в Албания
 • 1 нощувка със закуска в Охрид
 • транспорт с лицензиран автобус 2/3*;
 • туристическа програма в Елбасан и Дурас
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Отстъпки: 

 • настаняване на дете от 4 до 12 години – минус 15 лв.

Доплащане:

 • настаняване в единична стая – плюс 90.00 лв.

Цената не включва:

 • Туристическа обиколка на Охрид с екскурзовод – 10лв/5€
 • Туристическа обиколка на Тирана и посещение на Круе – 30лв/15€/човек
 • вечеря в ресторант с жива музика в Охрид (по желание – организират се на място – 25лв; )
 • входни такси за посещаваните обекти / цените са ориентировъчни/: Охрид – посещение на 2 църкви – 6 лв.; Охрид – Крепостната стена – 1 лв.,
 • Медицинска застраховка – 8 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69,99 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина. За лица над 70 до 85 годишна възраст – 12 лв.
 • Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
 • Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;

Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт), ЕГН, лична карта номер и валидност

Необходими документи за пътуването – валидна лична карта или задграничен паспорт; за деца под 18 години пътуващи сами или само с единия родител – нотариално заверено пълномощно от липсващия родител, лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия на всички тези документи.

 

АГЕНЦИЯТА не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп в страната поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ: В брой или по банков път. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ за осъществяване на пътуването: 45 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

За страната няма визови, санитарни и медицински изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: При записване по стандартни цени се изисква депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване.

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание да си резервирате предни места можете да сторите това срещу допълнително заплащане :

От 5-то място до 8-мо място – 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.

От 9-то място до 20-то място – 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.

Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО :Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата – партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.

 

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и не зависещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

 

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове : Отпътуването от Шумен, Варна, Разград, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане :

Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА

Шумен – отбивка 5-ти километър

Разград –Автогара Разград

Русе – паркинг на Централна ЖП гара

Велико Търново – пред хотел „Етър“

Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“

Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара

Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “ Санкт Петербург“

София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

 

Туроператора има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София, бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500170000763/13.12.2017 валидна от 00.00ч на 05.01.2018 до 24.00ч на 04.01.2019 г


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)