Русе – Остров Тасос – Кавала – Русе

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Остров Тасос – Кавала   Автобусна програма 5 дни / 3 нощувки закуски и вечери   Дати 23.05 – 27.05.2018   Стандартни цени   Русе, Велико Търново, Габрово 299 лв     Пловдив, Стара Загора, София 289 лв     1 ДЕН Тръгване от Русе в 21,00 ч. от паркинга на Централна ЖП гара, от [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Остров Тасос – Кавала

 

Автобусна програма

5 дни / 3 нощувки закуски и вечери  

Дати

23.05 – 27.05.2018  

Стандартни цени

 

Русе, Велико Търново, Габрово

299 лв    

Пловдив, Стара Загора, София

289 лв  

 

1 ДЕН Тръгване от Русе в 21,00 ч. от паркинга на Централна ЖП гара, от Велико Търново в 22.30 ч.

от х-л „Етър“, от Габрово – 23.30 ч. от бензиностанция „Лукойл“ до дома на Хумора и сатирата

2 ДЕН от Стара Загора в 00,30 ч. от ОМВ – Автогара, от Пловдив в 01.45 ч. от ОМВ, х-л „Санкт Петербург“, от София в 03.45 ч. от Автогара “Сердика“ бивш Трафик Маркет. Отпътуване за Кавала. Туристическа програма в Кавала/срещу допълнително заплащане, по желание на туриста / – обзорна обиколка на старият град, Имарета, Крепостната стена на града с Водохранилището. Ще се любувате на невероятна гледка към единственият амфитеатрално построен град – едно от големите пристанища на Гърция. Ще видим църквата ”Успение Богородично, къщата на Мехмед Али паша и неговият паметник, построен от жителите на гр. Кавала от благодарност за делата му. Ще посетим новата част на града, Старото и Новото кметство, тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове, пристанищния булевард с огромни палмови дървета и др. Ще имате възможност да опитате вкусният гръцки гирос. След обяд се отправяме към Керамоти, откъдето с ферибот се пътува за о-в Тасос. Пристигане в гр. Лименас – столицата на Тасос. Свободно време. Настаняване.  Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН Закуска. Целодневна автобусна обиколка на о-в Тасос – вечно зеленият остров/срещу допълнително заплащане/, истинско съкровище за Гърция – с богата история и археологически находки, пръснати из целия остров. Посещение на манастира “Св. Арахангел Михаил” и кратък престой в селищата Алики /заливът на русалките/ и Панагия. Посещение и разглеждане на главния град Тасос (Лименас) – Античния театър, Агората и др. Вечерта: по желание – гръцка вечер – / срещу допълнително заплащане /. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН Закуска. Отпътуване за Филипи. Фото-пауза при древното селище, съхранило останки от древна Елада, Римската империя и ранно-християнския период и мястото, където е покръстена първата Европейка Лидия с възможност за посещение на древния амфитеатър, останките от града и музея на Филипи. Отпътуване за България. Пристигане в България през нощта.

 

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*
 • 3 нощувки и 3 закуски и 3 вечери в хотел 3*
 • Екскурзоводско обслужване

 

Цената не включва:

 • Медицинска застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София ул.“Стефан Караджа“2 ЕИК:121076907 – 8 лева/ турист.
 • фериботни и магистрални такси -10€/заплащат се задължително към туроператора/
 • Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя;
 • Застраховка допълнително покритие: Смърт и трайно намалена работоспособност вследствие злополука – според тарифите на лицензиран застраховател;
 • Туристи над 69 год. до 85 год. доплащат за застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста“ – 12 лв./турист.
 • Входните такси за музеите
 • Гръцка вечер – 50.00 лв на човек/около25€ (фолклорна програма, салата, основно ястие с гарнитура, десерт, вино, вода)
 • Доплащане за единична стая – 65 лв.
 • Панорамна еднодневна обиколка на о-в Тасос -40.00 лв. / 20€ за възрастен и 15 евро за деца до 12 години
 • Обзорна екскурзия на Кавала – туристическа -10.00 лв. / 5€ за възрастен и 2.50 евро за деца до 12 години

Намаления:

 • Деца до 12 год. с двама възрастни в стая – 10 % отстъпка от основната цена.

Начин на плащане: В брой или по банков път.

Депозит – 50% при сключване на договора за организирано пътуване и доплащане до 20 дни преди отпътуване.

Минимален брой на туристите за осъществяване на екскурзията – 40 човека.

Срок за уведомяване на туриста в случай, че екскурзията няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.
Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител – нотариално заверено пълномощно от двамата или липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи, задграничния паспорт или личната карта.

При необходимост фирмата си запазва правото да променя реда на посещаваните обекти, както и при невъзможност да се посети дадена забележителност, да я замести с алтернативна такава!

Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане

От 5-то място до 8- мо място – 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.

От 9-то място до 20-то място – 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.

 

Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО: Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.

 

Туроператора има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София, бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500170000763/13.12.2017 валидна от 00.00ч на 05.01.2018 до 24.00ч на 04.01.2019 г


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)