Русе – Остров Санторини и Атина – Русе

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Русе – Остров Санторини и Атина – Русе Автобусна програма 6 дни / 4 нощувки Дати   Варна, Шумен, Разград 30.04 – 06.05.2020 18.09 – 24.09.2020 575 лв (мин 15 туриста) Русе, Велико Търново, Габрово 575 лв. Стара Загора, Пловдив, София 565 лв.   1 ден – Отпътуване от Варна в 18.00ч /от ОМВ – [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Русе – Остров Санторини и Атина – Русе

Автобусна програма

6 дни / 4 нощувки

Дати

 

Варна, Шумен, Разград

30.04 - 06.05.2020

18.09 - 24.09.2020

575 лв (мин 15 туриста)

Русе, Велико Търново, Габрово

575 лв.

Стара Загора, Пловдив, София

565 лв.

 

1 ден – Отпътуване от Варна в 18.00ч /от ОМВ – Автогара, при минимум 10 туриста/, от Шумен в 19.00 ч. /5-ти километър/, от Разград 19.45 –Автогара, от Русе в 21.30 ч. от Централна ЖП гара, паркинг „Митница“, от Велико Търново в 22.45 ч. от х-л „Етър“, в посока София.

2 ден – От Стара Загора в 00.45ч. – ОМВ до Автогара, от Пловдив 02.30 – ОМВ до х-л Санкт Петербург, от София в 04.00 ч. от Автогара „ Сердика“, бивш Трафик Маркет в посока Атина. По пътя спиране за почивки. Пристигане в Атина вечерта. Панорамна обиколка с автобус на Атина/по желание срещу допълнително заплащане от 10.00евро на турист/: Храма на Зевс, Арката на Адриан, Акропола, площад Синтагма, Президентският дворец, Олимпийския стадион, Паметника на незнайния воин и Академията, с фотопауза на Синтагма и Стадиона. Настаняване в хотел 2/3*.Свободно време. Нощувка.

3 ден – Ранна закуска /или сух пакет/ и заминаване към пристанище  Пирея. Отплуване с ферибот рано сутринта. Пътуването трае около 8 часа с линеен ферибот, като през това време акустира на Цикладските острови /без слизане от ферибота/. Пристигане на пристанището Атиниос около 15.00 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

4 ден – Закуска. Свободно време в Санторини или възможност за Целодневна екскурзия из острова /срещу доплащане/. Историко-географска, социално-икономическа и културна беседа за Санторини. Отпътуване към селището Пиргос, което ще ви очарова с амфитеатрално разположените си къщи по склона на планината Пророк Илия, построени в характерния за Цикладите стил, и манастира “Пророк св. Илия” (отвън). При възможност – посещение на “Панагия Епископи”. Издигната през XII век това е най–старата църква на острова, построена от император Алексий Комнин (църквата е отворена само в определени часове на деня). Продължаваме с автобуса до селищата Периса и Камари – едно от най-известните туристически селища на острова, с най-прекрасния плаж от черен пясък, разположено на около 10 км от столицата. Денят е наситен с преживявания. Вечерта ще се настаним на платформа издадена над Калдерата за да наблюдаваме „представлението” – Залезът на Санторини. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден – Закуска. Свободен ден или по желание екскурзия с корабче до застиналия вулкан и горещите извори (продължителност 4 часа).Следобед възможност за плаж или посещение на музея „LOST ATLANTIS EXPERIENCE MUSEUM“ –музея е 4 D с учила и преда историята на острова  през периода на атлантите ./срещу допълнително заплащане/.Нощувка.

6 ден – Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до Археа и Тира.
Разглеждане на руините на града. Градът датира от 1000 г. пр. Хр. и е бил културен център на острова.
Продължителност: 2 часа./по желание / Цена: 20 евро, с включени входни такси. Пристигане в Пирея вечерта. Нощно пътуване към България.

7 ден – Пристигане в София около обяд, във Велико Търново, Русе, Варна късния следобед. По пътя спиране за почивка.

 

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*
 • Фериботни такси:Пирея-Тира –Пирея
 • 1 нощувка със закуска в Атина – хотел 3*
 • 3 нощувки със закуски в Санторини – хотел 2*/3*
 • Екскурзоводско обслужване по пътя

 

Цената не включва:

 • Пътни , магистрални и гранични такси-30.00евро на турист /задължително се заплащат към Туроператора /
 • Медицинска застраховка – 12 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69,99 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на
 • управление: гр. София ул. “Стефан Караджа“2 ЕИК:121076907. За лица над 70 до 85 годишна възраст – 18 лв.
 • Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя;
 • Застраховка допълнително покритие: Застраховка допълнително покритие: при трайно намалена работоспособност вследствие злополука или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
 • лични разходи
 • ОБИКОЛКА АТИНА -15 ЕВРО ВЪЗРЕСТЕН ;10 ЕВРО ДЕЦА ДО 12 ГОДИНИ
 • Доплащане за единична стая – 120 лв.
 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 280 лв;
 • Обиколка на о-в Санторини и Оя – 20€/човек при минимум 25 туриста;
 • Посещение на Музея  „LOST ATLANTIS EXPERIENCE MUSEUM“ -25,00евро
 • Екскурзия с кораб до островите Неа Камени, Палеа Камени и горещите извори с включена входна такса за вулкана – 30€ на турист (заявява се и се заплаща преди отпътуването, осъществява се при минимум 25 туриста).
  Отстъпки:
 • За деца от 2 до 6.99гг. (настанени на допълнително легло с 2 възрастни) – заплащат пакетна цена от 490 лв към туроператора.
 • За деца от 7 до 11.99г. (настанени на допълнително легло с 2 възрастни) – заплащат пакетна цена от 500 лв. към туроператора.
 • ВАЖНО!!!Обръщаме внимание на всички, които ще изберат дестинация в Гърция за своята почивка през 2018 г.

От 01.01 се въвежда т.нар. такса “Престой” от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория.
Сумата е следната:

 • за 5* хотели – 4€ /на стая/ нощувка
 • за 4* хотели – 3€ / на стая/ нощувка
 • за 3* хотели – 1.50€ / на стая/ нощувка
 • 2*, 1* хотели – 0.50€ / на стая/ нощувка
 • В случай че откажете да заплатите таксата, хотелът има право да ви откаже настаняване.

Санторини или познат още като Тира е най-красивият и интересен остров от групата на Цикладите. Отличава се с великолепната си природа. Той покрива територия от 74 кв. км. Намира се на 127 морски мили от пристанище Пирея и на 70 мили северно от остров Крит.

Островът е с формата на полумесец с вътрешен залив наречен „калдера”. Скалите над него се извисяват на 300 м. над морското равнище. Най-голям град е Тира. На острова има 13 селища, повечето от които са запазили традиционния стил и архитектура.

Характерни за Санторини са красивите плажове с черен или червен пясък, кристално чистите сини морски води и вулканични скали.

 

Полезна информация:

Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител е необходимо нотариално заверено пълномощно от двамата или липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи, задграничен паспорт или личната карта.

Начин на плащане: В брой или по банков път.

 

Ранни записвания до 31.01.2020 !!!

При записване по стандартните цени – 50 % аванс при записване, останалата сума се доплаща до 3 седмици преди отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
Обиколен тур на Санторини
При тази екскурзия ще посетим столицата Тира, градовете Ия, Фиростефани, Акротира.
Над скалистия бряг на калдерата се вият стръмни улички, а сред тях се гушат малки снежнобели къщи със загадъчната архитектура на цикладската строителна традиция. Това е най-големият град на острова – Тира.
Ия се намира в най-северната част на острова. Оттук можете да наблюдавате известния в цял свят залез на Санторини – една от големите атракции на острова.
Продължителност: 8 часа. Цена: 20 евро, с включени дегустация на вино и беседа във винарска изба.

Екскурзия до вулкана и горещите извори
През 1400 пр. Хр. вулканът изригнал с такава мощ, че централната част на Санторини полетяла във въздуха. На нейно място се образувал огромен кратер, наречен калдера, който се запълнил с морска вода. Днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в калдерата, има активен вулканичен кратер. При тази екскурзия ще посетим кратера на вулкана и горещите извори, които се намират в близост до него. Препоръчително е да имате удобни обувки, слънчеви очила и шапка.
Продължителност: 3 часа. Цена: 30 евро, с включени фериботни и входни такси.

Екскурзия до Археа Тира
Разглеждане на руините на града. Градът датира от 1000 г. пр. Хр. и е бил културен център на острова.
Продължителност: 2 часа. Цена: 20 евро, с включени входни такси.
ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;

Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);

ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

 

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ за осъществяване на пътуването: 35 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание да си резервирате предни места можете да сторите това срещу допълнително заплащане:

От 5-то място до 8-мо място – 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.

От 9-то място до 20-то място – 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.

Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО: Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата – партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове:

 

Отпътуването от Шумен, Варна, Разград, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане:

Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА

Шумен – отбивка 5-ти километър

Разград –Автогара Разград

Русе – паркинг на Централна ЖП гара

Велико Търново – пред хотел „Етър“

Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“

Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара

Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “Санкт Петербург“

София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

 

Туроператора има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Армеец„ ЕАД със седалище и адрес на управление: София, „ул. Стефан Караджа“ 2, и с полица 18 280 1315 0000686935/07.12.2018г. валидна от 00.00ч на 05.01.2019 до 24.00ч на 04.01.2020г


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)