Русе – Котел – Жеравна – Медвен – Русе

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Русе – Котел – Жеравна – Медвен – Русе Дати 21.07.2018 08.09.2018 Автобусна програма 1 ден Русе Разград 30 лв 25 лв.   Тръгване с автобус 7:00 ч. от РУСЕ, от Централна ЖП гара, тръгване от Разград  Митница  за гр.Котел. Посещение на Музея на котленските възрожденци, който се помещава в сградата на Пантеона на Георги [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Русе – Котел – Жеравна – Медвен – Русе

Дати

21.07.2018

08.09.2018

Автобусна програма

1 ден

Русе

Разград

30 лв

25 лв.

 

Тръгване с автобус 7:00 ч. от РУСЕ, от Централна ЖП гара, тръгване от Разград  Митница  за гр.Котел. Посещение на Музея на котленските възрожденци, който се помещава в сградата на Пантеона на Георги Стойков Раковски. Открита е през 1981г по случай честването на 1300 години от създаването на България.  Експозицията на Музея на котленските възрожденци е разположена в  4 зали – Будители, Просветители, Бунтовници и Революционери. Представени са уникални експонати, които разкриват книжовната и просветителската дейност на котленските възрожденци.

Отпътуване за с.Медвен. Село Медвен се намира в Стара планина, на 14 км от град Котел. Посещение на къща- музей на Захари Стоянов. Родната къща на Захари Стоянов  е на два етажа, като на първия етаж е запазена в автентичния си вид – типичната битова медвенска стая. Пресъздадена е реалната обстановка, в която са живели старите медвенци. В музейната експозиция са представени лични вещи на революционера,  дрехи, снимки и литературни произведения.

Отпътуване за с.Жеравна. Село Жеравна се намира в полите на средния дял на Източна Стара планина. В близкото минало Жеравна се е наричала Жеруна, което след Освобождението плавно преминава в Жеравна. Тук са се развили занаятите, животновъдството и търговията. Селото се замогнало през XVII век, защото е било на важния път към Търновград. Стаите на къщите са с резбовани тавани и изящни апликации по вратите, прозорците и иконостасите. Всичко е застлано с тъкани от този край и също със забележителните котленски килими. Развитието на този самобитен културен и икономически възход на селото е запечатано в местните музеи: Къща на Сава Филаретов; Родната къща на Йордан Йовков; Църквата “Св. Николай”; Старото класно училище – сега е картинна галерия; Къщата на Руси Чорбаджи.Посещение къща -  музей на писателя Йордан Йовков. Отпътуване за Русе.Пристигане  – вечерта.

 

Цената включва:

  • Транспорт
  • застраховка за лица до 69 г.
  • екскурзоводско обслужване
  • беседи на местни екскурзоводи в музеите, където се предлагат такива.

 

Цената не включва:

  • входни такси
  • храна.

 

Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 50% и се доплаща до 14 дни преди тръгването.

Необходими документи за резервация – 3 имена и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност.Необходими документи за пътуването – валидна лична карта.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туриста !!!

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!!

 

Туроператора има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател“Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София ,бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500160000503/30.11.2016 валидна от 00.00ч на 05.01.2017 до 24.00ч на 04.01.2018 г

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)