Русе – Загреб – Плитвички езера – Трогир – Сплит – Дубровник – Будва – Котор – Русе Дати : 15 – 21.04.20; 22 – 28.06.20;17 – 23.09.20г.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Русе – Загреб – Плитвички езера – Трогир -      Сплит – Дубровник – Будва – Котор – Русе Дати : 15 – 21.04.20; 22 – 28.06.20;17 – 23.09.20   Цена на човек:499 лв. 1-ви ден: Отпътуване от Русе в 01:00ч.от бензиностанция ОМВ срещу ж.п.гара.В  6:45ч от Централна гара/автогара –  по маршрут София – Белград – Загреб. [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Русе – Загреб – Плитвички езера – Трогир -      Сплит – Дубровник – Будва – Котор – Русе

Дати : 15 – 21.04.20; 22 – 28.06.20;17 – 23.09.20   Цена на човек:499 лв.

1-ви ден: Отпътуване от Русе в 01:00ч.от бензиностанция ОМВ срещу ж.п.гара.В  6:45ч от Централна гара/автогара –  по маршрут София – Белград – Загреб. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

 

2-ри ден:  Закуска. Отпътуване за Плитвице рано сутринта. Този ден имате възможността да се насладите на красотите на Националния парк “Плитвице”, който е под егидата на ЮНЕСКО и е известен с 16-те си езера, всяко на различно ниво, съединени чрез серия от каскадни водопади, най-високият, от които е 76 метра. Заобиколен от гъсти гори, Националният парк на Плитвице е природен феномен. Отпътуване за Трогир – стар град и пристанище на Адриатическия бряг в Хърватска. Свободно време за разглеждане на историческия град на Трогир, който е част от списъка на ЮНЕСКО и е разположен на малък остров между територията на Хърватия и остров Чиово. Богатата култура на града е създадена под влиянието на гърците, римляните и венецианците. Трогир е най-добре съхраненият комплекс в цяла Централна Европа. Центърът на историческия град е заобиколен от крепостни стени, строени през XV век. Вътре се намират замъкът Камерленго (построен от венецианците през XV век), кула, старинни жилища и дворци. В историческия център има 10-тина църкви и много сгради от XIII век. Градската порта датира от XVII век., а замъка на Дюка и малкия и големия замък Чипико са от XV век. Интересна е катедралата Св. Лорънс от Трогир, която е построена през XIII век, като западния портал на катедралата е творение на известния хърватски майстор – Радован. Нощувка в района на Трогир.

 

3-ти ден: Закуска. Отпътуване за Сплит и свободно време на разглеждане на града. Старият град прекрасно място с тесни улички и малки площадчета във венециански стил, наоколо се редуват приятни кафенета, ресторанти, художествени галерии и антикварни магазини, Океанографски институт, Останките от двореца на римския император Диоклециан (3-4в), разположен на площ от 18 000 кв.м. Следобед отпътуване за Дубровник. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в хотел 2*/3* в района на Дубровнишката Ривиера (Млини, Плат, Неум).

 

4-ти ден:  Закуска. Панорамна обиколка с 2 фотопаузи на Дубровник. Основан от римляните преди 1300 години, Дубровник е един от най-посещаваните от туристи градове, със своите площади с мраморна настилка, калдъръмени улици, къщи с кули, църкви, дворци, фонтани и музеи. Имате възможност да разгледате Двореца “Спонза”, Двореца на Ректор, Църквата “Св.Влах”, Францисканския манастир. Разходка по “Страдун” – красивата пешеходна променада на Дубровник. Свободно време в стария град. Вечеря. Нощувка в хотел 3* в района на Черногорската Ривиера.

 

5-ти ден:  Закуска. Целодневна екскурзия с посещение на Котор и Будва. Котор е разположен в най-красивия залив на Адриатика – Которския, старинен град-крепост, който е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Пешеходна обиколка из средновековния град и разглеждане на църквите Свети Николай Чудотворец, Света Мария”, Католическата катедрала “Свети Трифон”, Часовниковата кула. По желание: Круиз с корабче из Которския залив (заплаща се допълнително) – ще имате възможност да се насладите на най-величествения фиорд в южна Европа. На юг се намира Будва – най-известният морски курорт на Черна гора, потънал в магнолии и олеандри, запазил средновековното си очарование и романтика. Разглеждане на църквата “Св. Троица”, Цитаделата, крепостната стена. Съхранените му улици и къщи са приютили съвременни магазини, барове, кафенета – места за отмора в приятна обстановка. Вечеря. Нощувка в хотел 3* в района на Черногорската Ривиера.

 

6-ти ден:  Закуска. Рано сутринта отпътуване за България. По пътя фотопауза при о-в Свети Стефан – курорта на звездите, Шкодренското езеро и каньона на р.Морача и р.Ибър. Пристигане на Централна гара/автогара в София  късно вечерта.

 

7-ми ден:  Сутринта пристигане в Русе.

 

Цената включва: Транспорт с лицензиран автобус от  Русе; 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Загреб; 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Трогир; 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2*/3* в района на Дубровнишката Ривиера; 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в района на Черногорската Ривиера; Панорамно обиколка на  Дубровник; Екскурзия до Черна Гора с посещение на Будва и Котор (не включва входна такса 1 евро); Посещение на стария град Трогир и Сплит; Посещение на Национален парк “Плитвички езера”(входната такса се заплаща на място); Водач от агенцията.

Цената не включва: Курортна такса – 1.3 евро на ден (заплаща се задължително на рецепция при настаняване); Входни такси за посещение на музеи и други обекти; Медицинска застраховка за лица до 65 год.- 14.00 лв. / за лица от  65 год. до 80 год.-21.00 лв.; Входна такса за Национален парк “Плитвички езера” – заплаща се на място; Круиз с  корабче из Которо-Рисанския залив – 12 евро, при минимум 25 туриста; Разходи от личен характер.

Забележки : Доплащане за единично настаняване – 139 лв.

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

 

 

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 

 

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)