Русе – ДЕЛТАТА НА ДУНАВ – МАМАЯ- ТУЛЧА – КОНСТАНЦА

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Русе – ДЕЛТАТА НА ДУНАВ – МАМАЯ- ТУЛЧА – КОНСТАНЦА Автобусна екскурзия с отпътуване от гр.Русе, Тутракан, Силистра 3 дни / 2 нощувки Отпътуване от Русе, Тутракан, Силистра Дати през 2019 г.:  10 – 12.05. ; 21 – 23.06.; 12 – 14.07.2019г.    Цена на човек: 196.00лв Програма: Ден1: Отпътуване от Русе от Централна ЖП [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Русе – ДЕЛТАТА НА ДУНАВ – МАМАЯ- ТУЛЧА – КОНСТАНЦА

Автобусна екскурзия с отпътуване от гр.Русе, Тутракан, Силистра

3 дни / 2 нощувки

Отпътуване от Русе, Тутракан, Силистра

Дати през 2019 г.10 – 12.05. ; 21 – 23.06.; 12 – 14.07.2019г.  

 Цена на човек: 196.00лв

Програма:

Ден1: Отпътуване от Русе от Централна ЖП гара в 6.00 ч., отпътуване от Силистра (сградата на Областна администрация на ул. „Добруджа“) в 07:30 ч., отпътуване от Тутракан  в 08:30 ч. в посока Мамая – най големият курорт на румънското крайбрежие – автобусна панорамна обиколка. Курортът е изграден на ивица суша, между Черно море и езерото Сютгьол. На острова в езерото се смята, че е погребан римският поет Овидий. Панорама на Мамая с Телегондола (по желание). Отпътуване за Тулча, наречен столица на “Дунавската делта”. Настаняване в хотел 2/3* в Тулча. Свободно време. Нощувка.

Ден 2: Закуска. Екскурзия с корабче по делтата на река Дунав с включен обяд (по желание) – биосферен резерват със световно значение под егидата на ЮНЕСКО с площ от 4152 кв. км. мястото с най-богато разнообразие на птичи видове в света (над 300 вида), кръстопът за прелетните птици от три континента, движещи се по пет въздушни коридора. Място, където могат да се видят застрашени и редки видове, а също така и над 45 вида сладководни риби в многобройните езера и блата. Делтата е извънредно богата на растителност – над 50 вида дървета и храсти, обвити с лиани, хмел и шипка. Тук гнездят соколи, морски безопашати орли, дроздове и славеи, срещат се лисици, диви котки, зайци, еноти, рисове и дори глигани и вълци, а във водата видри, норки. Връщане в хотела, свободно време. Нощувка.

Ден 3: Закуска. Туристическа програма в Тулча: скалата Хоратепе, на която в миналото се издигали три вятърни мелници, джамията Азизие, църквата ” Св. Никола” – патрон на рибарите, археологически и исторически музей и Музей на делтата с аквариум. Отпътуване за Констанца – третият по големина румънски град с най-голямото румънско пристанище. В древността градът е бил гръцка колония, наречена Томис. Пешеходна туристическа програма  включваща: Пристанището, Казиното – „перлата  на града”, построено през 1909 г. в стил арт ново, площад “Овидий” със стария римски Параклис, Историческият музей, Аквариума, Генуезкия фар построен през 1860 г. Свободно  време  в  града. Следобяд – отпътуване  за  Русе. Пристигане вечерта.

Места за отпътуване и връщане :

Русе – Централна ЖП Гара – паркинг

Силистра (сградата на Областна администрация на ул. „Добруджа“)

Тутракан

Цената включва:

*Транспорт с  автобус /микробус 2/3* – според записания брой туристи

*2 нощувки със закуски в хотел 2/3 * в град Тулча

*Панорамна обиколка на Констанца, Тулча  и Мамая.

*Екскурзоводско обслужване (водач от фирмата);

*Всички пътни такси за пътуване през Румъния;

* Мед. застраховка с покритие до 5 000€

Цената не включва:

*Входни такси за музеите и други обекти:

 • Археологически и Исторически музей Тулча -10леи(5-студенти/ученици/пенсионери);
 • Музей на делтата с аквариум 15 леи(5 леи – студенти/ученици/пенсионери);
 • Джамията – 5 леи ;
 • Разходка с корабче по делтата на река Дунав с включен обяд / 10:30 -16:30 – 32 евро. По време на обиколката се наблюдават птици, риби типични за дунавската делта, имаме възможност да се насладим на естествения пейзаж – плетеница от ръкави, канали, тръстикови масиви, езера, пясъчни дюни.
 • Панорама на Мамая с Телегондола: около 20 леи/посока.
 • Настаняване в единична стая при невъзможност за комбиниране – 25 лв.

Условия на офертата:

 • Екскурзията се осъществява при група от 40 туристи.
 • Срок за уведомление за несъбран минимум туристи – 7 дни преди датата на пътуването.
 • Възможна е промяна в цената при независещи от Агенцията обстоятелства.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:

 • Местата в автобуса се определят според датата на резервацията. При изрично желание за ползване на предни места в автобуса, се доплащат 15 лв. на седалка (за първите два реда).
 • За лица под 18 години се изискват документ за самоличност на детето (лична карта или международен паспорт), оригинал и две копия от акта за раждане. При непридружаване от единия или и от двамата родители, се изискват оригинал и две копия на нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • До два дни след резервацията е необходимо плащане – цялата сума или 50% от стойността. Крайното плащане е най-късно до 20 дни преди пътуването.
 • Всички допълнителни плащания могат да бъдат направени на място, по време на екскурзията, в една от посочените след всяко доплащане валути.

Обменен курс лея/лев – 1 лея =около 0,42 ст.

Агенцията  има сключена застраховка ”Отговорност на туроператора” по чл. 97 от Закона за туризма.


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)