Русе – Аладжа манастир – Ботаническа градина и Двореца в Балчик – Евксиноград – Русе

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Аладжа манастир - Ботаническа градина и Двореца в Балчик - Евксиноград Дати 27.05.201819.08.2018 14.10.2018 Автобусна програма 1 ден Русе 35 лв Програма: Отпътуване от Русе в 06:00 ч. от паркинг пред ЖП гара, от Разград в 7.00ч. от Автогарата,   в посока Балчик. По пътя посещение на Аладжа манастир – най-известният средновековен скален манастир по Българското Черноморие, [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Аладжа манастир - Ботаническа градина и Двореца в Балчик - Евксиноград

Дати

27.05.201819.08.2018

14.10.2018

Автобусна програма

1 ден

Русе

35 лв

Програма:

Отпътуване от Русе в 06:00 ч. от паркинг пред ЖП гара, от Разград в 7.00ч. от Автогарата,   в посока Балчик. По пътя посещение на Аладжа манастир – най-известният средновековен скален манастир по Българското Черноморие, обитаван от монаси-отшелници през XIII – XIV век. Началото на системни проучвания на този християнски паметник е поставено в края на ХІХ век от основоположниците на българската археология – братя Карел и Хермин Шкорпил. Отпътуване за Балчик.  Днешната ботаническа градина съществува от 1955г. Част от общата и площ (94 декара) е защитена от закона. Мястото е чудесно както за любители, така и за експерти в областта на растенията. Понастоящем Ботаническата градина е част от комплекса “Тихото гнездо”  или  Двореца на красивата румънска  кралица  Мария . В архитектурата му  се преплитат старобългарски, готически, ориенталски, мавритански елементи. Отпътуване за Евксиноград Посещение на  Двореца Сандрово , който е строен за лятна резиденция на княз Александър I Батенберг през 1881-1885 г.. Двореца е бил наречен Сандрово по умалителното име на италиански език на княза – Sandro. През 1893 г. княгиня Мария Луиза Бурбон-Пармска, първа съпруга на  Фердинанд I, го преименува на Евксиноград (Гостоприемния град) — от гръцкото име на Черно море. Отпътуване към Русе. Пристигане вечерта.

Забележка: Резиденция Евксиноград е обект с представителни функции и изпълнява с приоритет мероприятия на централните държавни органи, в случаите, когато съвпадат с мероприятия от частен характер. Ако резервацията за организирано посещение на Резиденция Евксиноград бъде отказана, ще бъде посетен друг туристически обект.

Цената включва:

• транспорт с лицензиран автобус/микробус, в зависимост от броя на записаните туристи;
• екскурзоводско обслужване;
• медицинска застраховка за лица до 69,99г.

 

Цената не включва:

• Входни такси за обектите: Дворецът в Евксиноград: възрастни – 12 лв/пенсионери и деца до 16г – 3 лв, Ботаническа градина: възрасти 8 лв/пенсионери 3 лв; Аладжа манастир – възрастни 5лв/пенсионери 2лв.
• разходи от личен характер;
• храна.

 

Екскурзията се провежда при минимум 15 туриста.
Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 10 дни преди тръгването.
Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност.
Необходими документи за пътуването – валидна лична карта или задграничен паспорт;
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 5 дни преди датата на тръгване !!!
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел . Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на туристическата  агенция !

 

Туроператора има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София, бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500170000763/13.12.2017 валидна от 00.00ч на 05.01.2018 до 24.00ч на 04.01.2019 г


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)