Русе – Айдемир и Силистра – Русе

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Айдемир и Силистра Дати 24.03.2018 30.06.2018 13.10.2018 Автобусна програма 1 ден Русе 30 лв   Отпътуване от гр. Русе паркинга на ЦЖП Гара пред Митницата в 07.00ч посока Силистра . .Отпътуване за Силистра . Разглеждане на Сребърна .Сребърна  е единственото голямо езеро, запазено след пресушаването на многобройните блата и езера по дунавското ни крайбрежие. Разположено е на [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Айдемир и Силистра

Дати

24.03.2018

30.06.2018

13.10.2018

Автобусна програма

1 ден

Русе

30 лв

 

Отпътуване от гр. Русе паркинга на ЦЖП Гара пред Митницата в 07.00ч посока Силистра . .Отпътуване за Силистра . Разглеждане на Сребърна .Сребърна  е единственото голямо езеро, запазено след пресушаването на многобройните блата и езера по дунавското ни крайбрежие. Разположено е на 1 км от брега, на 16 км западно от град Силистра . Свободно време или по желание разходка с лодка по езерото срещу допълнително заплащане .

Отпътуване за гр. Силистра – наследник на античния Дуросторум и средновековния Дръстър. В неговите околности са разкрити много ценни паметници, сред които е и забележителната Силистренска гробница.-посещение .Свободно време за разходка и отпътуване за Тутракан .Свободно време за разходка или за обяд по желание на туриста/обяд не е включен в цената /. Посещение на Музеят „Дунавски риболов и лодкостроене” е открит през 1974 г. в Тутракан. Музеят се намира именно там, защото градът има вековни традиции в риболова и лодкостроенето. Неслучайно жителите на Тутракан са имали славата на най-добрите рибари и майстори на лодки по долното течение на река Дунав. По желание посещение на Мемориален комплекс “Военна гробница – 1916г.” е най-голямото военно гробище от войните за национално обединение на територията на страната, или свободно време за разходка .

Отпътуване за с. Айдемир ,посещение на Айдемирският манастир се намира в близост до с. Айдемир на около 7км от Силистра. Айдемирският девически манастир “Покров Богородичен” е построен през 1996г с помощта на епископ Генадий, който дарява средства за строежа на храма след като земите на манастира са върнати. През 2001г 4-ма студенти от специалност “Иконография”, от Великотърновския университет изписват храма. В църквата могат да се видят портретите на 12 светци, както и мощите на един от тях – Св. Тезий. Друга особеност на църквата е колекцията от т.нар. стъкленици от различни краища на света, които представляват различни по големина стъклени шишета с красиво изработени разпятия в тях. Свободно време .

Отпътуване за Русе .Пристигане около 18.00ч в Русе

 

Цената включва:

  • Транспорт с автобус или микробус според броя записани туристи
  • мед .застраховка ,валидна за територията на България за лица до 69.99 годишна възраст
  • екскурзоводско обслужване

 

Цената не включва:

  • лични разходи
  • такси на посещаваните обекти : – Мемориален комплекс “Военна гробница“ в гр. Тутракан – възрастни – 2 лв., учащи и пенсионери – 1 лв./работно време от 08.00-12.00ч и от 13.00-17.00ч/
  • такса за музея на Резерват Сребърна -5.00лв възрастен и пенсионери , ученици и студенти -1.00лв
  • Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;

 

Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 50% и се доплаща до 20 дни преди тръгването.

Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност.

Необходими документи за пътуването – валидна лична карта или задграничен паспорт;

За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител – нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител или двамата родители, оригинал и копия, валидна лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия

Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Застраховката  е “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“, и “Спешна дентална помощ”.

За лица над 70 до 85 години  – ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или  акутно заболяване“.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 15 туриста за микробус  и 40 за автобус !!!

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7  дни преди датата на тръгване !!!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

 

Места за отпътуване и връщане по програмите на Вени Tравел:

Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА

Шумен – отбивка 5-ти километър

Разград –Автогара Разград

Русе – паркинг на Централна ЖП гара

Велико Търново – пред хотел „Етър“

Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“

Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара

 

Туроператора има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София, бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500170000763/13.12.2017 валидна от 00.00ч на 05.01.2018 до 24.00ч на 04.01.2019 г


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)