РУПИТЕ, ЗЛАТОЛИСТ на Преподобна Стойна, САНДАНСКИ, МЕЛНИК, РОЖЕНСКИ МАНАСТИР, Петрич, Самуиловата крепост Дата: 22,23,24.09. 2018г.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

РУПИТЕ, ЗЛАТОЛИСТ на Преподобна Стойна, САНДАНСКИ, МЕЛНИК, РОЖЕНСКИ МАНАСТИР, Петрич, Самуиловата крепост   Дата: 22,23,24.09. 2018г.   Цена: 142 лв.   Цената включва: транспорт; две нощувки- хотел  в гр. Сандански; застраховка, екскурзовод. Цената не включва: храна, входните такси и беседите в туристическите обекти; За деца до 12 г. -10% намаление от цената.   Маршрут: Русе [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

РУПИТЕ, ЗЛАТОЛИСТ на Преподобна Стойна, САНДАНСКИ, МЕЛНИК, РОЖЕНСКИ МАНАСТИР, Петрич, Самуиловата крепост

 

Дата: 22,23,24.09. 2018г.

 

Цена: 142 лв.

 

Цената включва: транспорт; две нощувки- хотел  в гр. Сандански; застраховка, екскурзовод.

Цената не включва: храна, входните такси и беседите в туристическите обекти;

За деца до 12 г. -10% намаление от цената.

 

Маршрут: Русе – В.Търново – Севлиево /за Габрово качване в Севлиево/ – София –  Сандански – Рупите – Петрич – Самуиловата крепост – с.Златолист – Роженски манастир – Мелник – Сандански –   Севлиево – В.Търново – Русе.

 

Програма:

Първи ден: Отпътуване с автобус 05:00 от Русе Дом на културата /Вазата/, 07:00 от В.Търново- паркинга до Летен театър, 07:30 в Севлиево от автобусната спирка пред хотел “Плаза”, 08:30 Абланица. Отпътуване посока София. Почивка на Български извор. Отпътуване за Рупите.Разглеждане на манастирския комплексдо Кожух планина: Посещение на храм-паметника “Св.Петка”. Поклонение пред гроба на пророчицата, къщата на баба Ванга, минералните извори и басейни.Свободно време.Отпътуване за гр.Петрич. Посещение къщата-музей на баба Ванга. Обявена е за музей през 2008 година.   Разходка в центъра на града.Отпътуване за Самуиловата крепост.Национален парк-музей „Самуилова крепост“ тържествено е открит на 23.10.1982 г. Останките от средновековното укрепление и селище са консервирани, а районът около него е благоустроен.  Отдалеч се вижда величествената бронзовата фигура на цар Самуил в цял ръст и четирите бетонни пилона, изградени в най-високата част на хълма, върху руините от средновековната кула.  От 2003 г. тя е включена в списъка от 100 национални туристически обекта на БТС.Отпътуване за гр. Сандански -популярен балнео и СПА център. Наричат Сандански „най-топлия град в България”. Средната годишна температура е +14,7° С, а зимата е мека и топла. Уникалният микроклимат е подходящ за лечение на белодробни заболявания.

Настаняване в хотел, стаи 2 и 3 легла. Свободно време-разходка  в красивият градски парк „Свети Врач”- гордост за санданчани, един от най-големите в България и единствен с пясъчни алеи. По желание организирана вечеря в битова механа. Вечеря. Нощувка.

Втори ден: Отпътуване за с.Златолист, малко селце, сгушено в Санданско-Петричката котловина. Посещение на главната забележителност  църквата „Свети Георги”. Храмът е построен през 1857 година.В началото на ХХ век в черквата живяла пророчицата Преподобна Стойна.  Местните жители разказват, че пророчицата твърдяла, че сам Свети Георги я е довел тук.   Когато дошла в селото и разбрала за църквата „Свети Георги”, решила да се установи в нея и да живее като монахиня. Мястото не е много далеч от Рупите, което е енергийно поле. Тя започнала да помага на хората. Местни жители твърдят, че с очите си са видели как Преподобна Стойна изцелява и лекува хората. Техните разкази са записани в житие, което се намира в храма и всеки посетител може да прочете.Когато идвала да се моли в храма, Преподобна Стойна заставала на мраморната плоча в средата на църквата.Пророчицата е живеела в килийна стая на втория етаж на църквата. Днес стаичката е запазена във вида, в който тя я е оставила.Отпътуване за  Роженски манастир  „Свето Рождество Богородично“. Той е най-големият манастир в Пиринска Македония и е един от няколкото средновековни български манастира, сравнително добре запазени и до днес.Разглеждане на манастира.Отпътуване за Мелник. Посещение на забележителностите на града-Римския мост Кордопуловата къща с винарната, винените складове, беседа с дегустация на мелнишко вино и др.

Отпътуване за хотела в гр. Сандански-/втора нощувка/. Свободно време. Нощувка.

Трети ден: 07:30ч. освобождаване на хотела. Запознаване с забележителностите на града.През 1998 година екипът на проф. Александра Милчева и д-р Владимир Петков разкрили в центъра на Сандански и друг паметник от зората на християнството у нас – Епископски комплекс и раннохристиянска базилика с подови мозайки и богата украса – един от най-големите и най-интересните археологически обекти в Югоизточна България.Епископският комплекс, със своята грандиозна архитектура, включваща комплекс от помещения, и изключително богата художествена украса – каменно-декоративна пластика, стенна живопис и мозайки, е най-представителната сграда доминираща в града през късноантичната епоха. Тези негови особености го правят и един от най-големите и най-интересните археологически обекти в Югоизточна България.11:00 отпътуване за Севлиево, В.Търново и Русе. Пристигане около 21:00 ч.

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

 

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)