Рупите , Златолистна Преподобна Стойна, Сандански , Мелник, Роженски манастир , Петрич Дата: 04 – 06.09.2021г. Цена:168 лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Рупите , Златолистна Преподобна Стойна, Сандански , Мелник, Роженски манастир , Петрич   Дата: 04 – 06.09.2021г.    Цена:168 лв.   Цената включва: транспорт; две нощувки- хотел  в гр. Сандански; застраховка, водач от фирмата. Цената не включва: храна, входните такси и беседите в туристическите обекти; За деца до 12 г. -10% намаление от цената. Маршрут: Русе [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Рупите , Златолистна Преподобна Стойна, Сандански , Мелник, Роженски манастир , Петрич

 

Дата: 04 – 06.09.2021г.    Цена:168 лв.

 

Цената включва: транспорт; две нощувки- хотел  в гр. Сандански; застраховка, водач от фирмата.

Цената не включва: храна, входните такси и беседите в туристическите обекти;

За деца до 12 г. -10% намаление от цената.

Маршрут: Русе – В.Търново – Севлиево /за Габрово качване в Севлиево/ –  София – Сандански – Рупите – Петрич– с.Златолист – Роженски манастир – Мелник – Сандански -  Севлиево –  В.Търново – Русе.

Програма:

Първи ден: Отпътуване с автобус 05:00 от Русе Дом на културата /Вазата/, 07:00 от В.Търново- паркинга до Летен театър, 07:30 в Севлиево от автобусната спирка пред хотел ПЛАЗА, 08:30 Абланица. Отпътуване посока София. Почивка на Български извор. Отпътуване за Рупите.

Разглеждане на манастирския комплекс до Кожух планина: Посещение на храм-паметника „Света Петка“. Поклонение пред гроба на пророчицата, къщата на баба Ванга, минералните извори и басейни. Разглеждане на античния град Хераклея Синтика. Хераклея Синтика – космополитно средище на различни племена, етноси и народи, разкрива древното си наследство на територията на община Петрич в землището на село Рупите и близо до изгасналия вулкан Кожух. Неговите земи се населявали най-напред от тракийското племе синти (1300-1200 г. пр. Хр.), които дали и името на града. А когато македонският владетел Филип Втори превзел Синтика, прибавил и Херакъл към наименованието, тъй като вярвал, че родословието му произлизало от митичния герой. Градът просъществува със сигурност от IV век пр. Хр. до VI век, когато за последен път бил споменат в данъчните списъци от времето на византийския император Юстиниан Първи Велики. Отпътуване за гр.Петрич. Посещение къщата-музей на баба Ванга. Обявена е за музей през 2008 година.   Разходка в центъра на града. Отпътуване за гр.Сандански. Настаняване в хотел, стаи 2 и 3 легла. Свободно време-разходка  в красивият градски парк „Свети Врач”- гордост за санданчани, един от най-големите в България и единствен с пясъчни алеи. По желание организирана вечеря в битова механа. Нощувка.

Втори ден: Отпътуване за с.Златолист, малко селце, сгушено в Санданско-Петричката котловина. Посещение на главната забележителност  църквата „Свети Георги”. Храмът е построен през 1857 година. В началото на ХХ век в черквата живяла пророчицата Преподобна Стойна.  Местните жители разказват, че пророчицата твърдяла, че сам Свети Георги я е довел тук.   Когато дошла в селото и разбрала за църквата „Свети Георги”, решила да се установи в нея и да живее като монахиня. Мястото не е много далеч от Рупите, което е енергийно поле. Тя започнала да помага на хората. Местни жители твърдят, че с очите си са видели как Преподобна Стойна изцелява и лекува хората. Техните разкази са записани в житие, което се намира в храма и всеки посетител може да прочете. Когато идвала да се моли в храма, Преподобна Стойна заставала на мраморната плоча в средата на църквата. Пророчицата е живеела в килийна стая на втория етаж на църквата. Днес стаичката е запазена във вида, в който тя я е оставила. Отпътуване за  Роженски манастир  „Свето Рождество Богородично“. Той е най-големият манастир в Пиринска Македония и е един от няколкото средновековни български манастира, сравнително добре запазени и до днес. Отпътуване за Мелник. Посещение на забележителностите на града-Римския мост. Кордопуловата къща с винарната, винените складове, беседа с дегустация на мелнишко вино и др. Отпътуване за хотела в гр. Сандански-/втора нощувка/. Свободно време. Нощувка.

Трети ден: 07:30 освобождаване на хотела. Запознаване с забележителностите на града.През 1998 година екипът на проф. Александра Милчева и д-р Владимир Петков разкрили в центъра на Сандански и друг паметник от зората на християнството у нас – Епископски комплекс и раннохристиянска базилика с подови мозайки и богата украса – един от най-големите и най-интересните археологически обекти в Югоизточна България. Епископският комплекс, със своята грандиозна архитектура, включваща комплекс от помещения, и изключително богата художествена украса – каменно-декоративна пластика, стенна живопис и мозайки, е най-представителната сграда доминираща в града през късноантичната епоха. Тези негови особености го правят и един от най-големите и най-интересните археологически обекти в Югоизточна България. 11:00 отпътуване за Севлиево, В.Търново и Русе. Пристигане около 21:00 ч.

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

 

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)