Приказните замъци на един необикновен крал: екскурзия Баварски замъци

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

  Приказните замъци на един необикновен крал: екскурзия Баварски замъци София – Марибор – ЗАМЪКА ХEРЕНХИМЗЕЕ – Мюнхен –  Оберамергау – ЛИНДЕРХОФ – Нойшванщайн – Хоеншвангау – Мюнхен – София     26.04.2019 – 30.04.2019 24.07.2019 – 28.07.2019 13.08.2019 – 17.08.2019 15.10.2019 – 19.10.2019 10.12.2019 – 14.12.2019 17.12.2019 – 21.12.2019   Казват, че никой не е [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

 

Приказните замъци на един необикновен крал:

екскурзия Баварски замъци

София – Марибор – ЗАМЪКА ХEРЕНХИМЗЕЕ – Мюнхен –  Оберамергау – ЛИНДЕРХОФ – Нойшванщайн – Хоеншвангау – Мюнхен – София  

 

26.04.2019 – 30.04.2019

24.07.2019 – 28.07.2019

13.08.2019 – 17.08.2019

15.10.2019 – 19.10.2019

10.12.2019 – 14.12.2019

17.12.2019 – 21.12.2019

 

Казват, че никой не е твърде стар за приказки. Ако искате да проверите дали това твърдение се отнася и за вас, то едни от най-подходящите места, на които можете да го направите, са Баварските замъци. Те наистина изглеждат като изскочили от вълшебна история. Най-известните от тях са дело на баварския крал Лудвиг II.

 

1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник в 5.00 ч. по маршрут София – Белград – Загреб – Марибор.  Марибор е вторият по големина град на Словения, след столицата Любляна и също като нея предлага на своите посетители една приятелска, топла атмосфера, красиви сгради, уютни площади, живописни улички и разбира се… река Драва! В Стария град на Марибор можете да прекарате времето си приятно в една от многото традиционни местни винарни, където виното не е просто традиция, а истинска магия, да се потопите в отпускащата зеленина на площад Сломшков, около който се намират сградите на Университета и Словенския народен театър. Популярни туристически забележителности в Марибор са и  катедралата от 12-ти век, построена в готически стил и градския замък, датиращ от 15-ти век. Денят ви може да завърши на Стария мост или в някое от многобройните улични кафенета, разположени на централния градски площад. При възможност и по-ранно пристигане вечерна разходка в Марибор с екскурзовод на български език: Главни търг, Колоната на Чумата, площада на Свободата, Катедралата Майка на Милосърдието, Мариборски град. Настаняване в хотел 3*** в района на Марибор. Нощувка.

 

2 ден: Закуска. Отпътуване за Германия. По желание и срещу допълнително заплащане посещение с екскурзовод на български език на двореца Херенхимзее: копие, по-добро от оригинала! Замъкът е построен от баварския крал Лудвиг II. За едни той е самотен, луд, неразбран, за други мечтател, който не пести време, енергия и средства, за да види мечтите си реализирани. Наричат го ту Лудия крал, ту Краля от приказките и Краля-мечтател. Едно е сигурно: ако не беше разточителството на Лудвиг, днес Бавария нямаше да се радва на милионите посетители годишно, дошли да видят с очите си приказните дворци на Лудия крал. Страстен почитател на Луи XIV, Лудвиг II решава да построи на острова Херенхимзее точно копие на двореца Версай. В замъка има 70 стаи, от които само 20 завършени. Но за тях Лудвиг дава повече пари отколкото за строителството на два от другите му замъци: Линдерхоф и Нойшванщайн. То възлиза на колосалните за онова време 16 млн марки. Най-впечатляваща е Огледалната зала, която въпреки че е копие на тази във Версай, всъщност даже е по-голяма. Всяка вечер кралят заповядвал да бъде осветявана от 33-те полилея и 44 свещника, в които горели повече от 2000 свещи.  Наред с Огледалната зала, също толкова впечатляваща, е Парадната спалня: всичко тук е в стил рококо и блести в злато, а леглото е изографисано със сцени, изобразяващи Венера и Адонис. За посещението на замъка се пътува с корабче през езерото Химзее. Настаняване в хотел 3*** в района на Мюнхен. Нощувка.

 

3 ден: Закуска. В Германия има красота за всички сетива. За носа – миризмата на топли бретцели,  за ушите – музиката на баварците, а за очите – рисуваните къщи и приказните замъци. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на „изрисуваното селце“ Оберамергау с екскурзовод на български език. Малкото градче е истинско бижу. Всички къщи и други сгради са прелестно изрисувани със сцени от приказки, легенди или библейски сюжети. Буквално се чустваш като в книжка с много илюстрации и с любопитство разгръщаш следващата страница, т.е. разглеждаш следващата малка уличка с красиви къщи. През 1633 г. жителите на Оберамергау дали обет да играят навеки „Страстите Христови“, ако наближаващата града чума ги отмине. Първата пиеса е поставена и изиграна през 1634 г. От тогава до днес на всеки 10 години, на кръгла годишнина, сред спиращ дъха пейзаж в празнично настроение, обхванало града, млади и стари се обличат в ръчно изработени костюми. Представленията се поставят поне 100 пъти от май до септември, а във всяко от тях участват минимум 1000 изпълнители. Всички актьори са аматьори, които по правило или са родени в Оберамергау или са живели тук поне 20 години. Следващото изпълнение е през 2020 г., а билети за него се продават от 2018 г. Разходката ни в Южна Бавария продължава по “Баварския романтичен път”. Разглеждане на другите два замъка от времето на приказния и романтичен крал Лудвиг II: Хоеншвангау (отвън) – служил като лятна и ловна резиденция на Максимилиан, съпругата му Мария от Прусия и двамата им сина – Лудвиг (по-късно крал Лудвиг II Баварски) и Ото (по-късно крал Отон I от Бавария). Двамата младежи прекарват по-голямата част от юношеството си тук, а по-късно Людвиг решава да построи наблизо свой собствен замък: Нойшванщайн (посещение) – всепризнат образец на съвършенство сред германските кралски дворци. Вдъхновен от легендите за рицаря Лоенгрин и опертие на Вагнер, през 1869 г., крал Лудвиг II започва строителството на „замъка на мечтите”. Той е богато декориран с митологични сцени от различни средновековни легенди. Красотата му вдъхновява Чайковски да напише „Лебедово езеро”. В превод името на двореца  означава „Замъкът на лебедовата скала”.  Отпътуване за Линдерхоф – любимият дворец на Лудвиг II. Тук можете да “потънете” в изкуствената пещера с езеро, сталактити, сталагмити и впечатляващи картини, изобразяващи сцени от опери на Вагнер. Това е единствения замък, който Лудвиг успява да завърши приживе. Връщане в хотела в Мюнхен. Нощувка.

 

4 ден: Закуска. Отпътуване за Мюнхен – столицата на Бавария и третият по големина германски град – знае как да омае своите гости. Освен, че произвежда няколко от най-добрите бири в света и че е „родно място” на прочутия фестивал на бирата Октоберфест, Мюнхен се гордее с прекрасна архитектура, първокласни музеи и градски паркове. Тук се намира изключително интересният Музей на науката и техниката, Музеят на BMW и на футбулния клуб Байерн Мюнхен, рекордьор в Бундеслигата. В града има толкова интересни кътчета и забележителности, че трябва предварително да си направим маршрут и списък, за да не пропуснем нито едно от тях. Нашият маршрут включва: Мариенплац – който от 1158 г. /основаването на града/ е истинското сърце на Мюнхен; Старото и Новото кметство; Петерскирхе и нейният великолепен бароков олтар, Фрауенкирхе – един от най-известните символи на Мюнхен и безспорно най-прочутата готическа църква в Германия; Резиденцията на Кайзерите; най-старата бирария “Хофбрьойхаус”. По желание и срещу допълнително заплащане посещение с екскурзовод на български език на двореца Нимфембург – лятна кралска резиденция и родно място на Лудвиг II (необходимо е ползване на градски транспорт). Вечерта отпътуване за България.

 

5 ден: Връщане в София следобед.

 

Редовна цена: 550 лв.

Промоционална цена: 475лв.

ХИТ цена: 365 лв.

 

Задължителни такси:

* пътни такси – 30 евро / 60 лв. (заплащат се в офиса на фирмата с окончателната вноска)

* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела;

 

Обща цена на пътуването: 425 лв. /осн.пакет + пътни такси/

 

Общата цена включва:

* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки

* пътни такси

* 1 нощувка със закуска в района на Марибор в хотел***

* 2 нощувки със закуски в района на Мюнхен в хотел ***

* медицинска эастраховка с покритие 2000 евро

* туристическо и информационно обслужване на български език

* организатор от фирмата, придружаващ групата

Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

 

Цената не включва:

* екскурзия по Баварския романтичен път до изрисуваното градче Оберамергау и замъците Линдерхоф, Хоеншвангау и Нойшванщайн – 25 евро при група мин. 20 души (цената включва: транспорт, такса резервация, екскурзовод на български език; входните такси на посещаваните обекти не са включени в цената)

* Корабче в двете посоки за ЗАМЪКА ХЕРЕНХИМЗЕЕ + вход за замъка и такса резервация – 20 евро

* медицинска застраховка с по-виок лимит на отговорност – 10 лв.,  за туристи над 65 год. – 20 лв.

* доплащане за единична стая 25 евро за нощувка

* входни такси за музеи и мероприятия по програмата

* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация

* възможност за избор на седалка – информация за доплащанията

* доплащане за градски транспорт в Мюнхен

* застраховка отмяна на пътуване

 

Депозит: 100 лв. – внася се при подписване на договора

Втора вноска: 15 дни преди датата на отпътуване

 

Необходими документи:

* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.

* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители

 

Забележка:

* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.

* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

* Туроператорът си запазва правото на промени в последнователността на програмата

* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ

 

Ориентировъчни входни такси:

Вход за двореца Линдерхоф и сградите в парка – 8,50 евро редовен, 7,50 евро за студенти; безплатно за деца под 18

Хоеншвангау – 13 евро

Нойшванщан  13 евро

Комбиниран билет за Хоеншвангау и Нойшванщайн – 25 евро

Музей на баварските крале – 11 евро

Дворец Нимфембург 11,50 евро ( 1 април до 15 октомври); 8,50 евро (16 октомври до 31 март)

*Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията.


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)