Предколедна екскурзия до Прага и Дрезден София – прага – Дрезден – София

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Предколедна екскурзия до Прага и Дрезден София – прага - Дрезден – София   10.12.2019 – 15.12.2019 17.12.2019 – 22.12.2019 В началото на декември всеки по-голям площад в Прага вече има свой коледен базар. Един от най-посещаваните коледни базари в Европа изпълва площада на Стария град с музика, традиционна храна и безброй щандове, предлагащи коледни подаръци, както [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Предколедна екскурзия до Прага и Дрезден

София – прага - Дрезден – София

 

10.12.2019 – 15.12.2019

17.12.2019 – 22.12.2019

В началото на декември всеки по-голям площад в Прага вече има свой коледен базар.

Един от най-посещаваните коледни базари в Европа изпълва площада на Стария град с музика,

традиционна храна и безброй щандове, предлагащи коледни подаръци, както и забавления за деца.

Лампичките на голямото коледно дърво се запалват точно в 17:00 часа вечерта.

 

1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник в 18.00 ч. по маршрут София – белград – Будапеща – прага .

 

2 ден: Пристигане в Прага  следобед. Често наричат столичния град „Златна Прага ” или „Майката на градовете”. Една от причините е може би голямото разнообразие от архитектурни стилове – тук ще срещнете барок, рококо, готика, романтизъм… Озовете ли се в Прага, оставате с усещането, че сте прекрачили прага на един вълшебен свят, изтъкан от романтика, старинна красота и приказност. Настаняване в хотел. Вечерна разходка с екскурзовод на български език в Старе Мнесто. На Старомнесткия площад и по уличките, които го свързват с брега на река Вълтава, има къщи, чийто основи датират от XI – XIIвек. Тук се намирали домовете на най-влиятелните търговски фамилии. Пак тук се намира Кметството с прочутия Астрономически часовник, датиращ още от 1410 г. – една от най-популярните забележителности на Прага. В близост е разположена и Тинската катедрала. Разходка по Карловия мост: средновековен шедьовър, дълъг 500 м., украсен с множество барокови статуи с висока художествена стойност (нужно е ползването на градски транспорт). Нощувка.

 

3 ден: Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод на български език - Разглеждане на Пражки Храд и всичките му дворове, Храдчадске намести (площад) с Архиепископския дворец, Шварценбергския дворец и невероятен изглед над Прага , катедралата “Св. Вит” с разглеждане на интериора, базиликата “Св. Иржи”, Стария кралски дворец, Златната уличка, Черната кула; слизане към  Мала Страна; разходка из Мала Страна и Кампа и по прочутия Карлов мост. Кривите средновековни улички на Старе Место (Стария град) водят до Стария градски площад с Тинския храм, църквата „Свати Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада и, разбира се, Кметството с един от символите на Прага -  световноизвестният Астрономически часовник  от 15 в. Унгелт – най-старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепният Пражки общински дом, Карловия Университет – най-старият в Централна Европа – и театърът, посрещал самия Моцарт, са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей. Свободно време. Нощувка.

 

4 ден: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Дрезден - град с две лица: от едната страна на река Елба е Старият град, с всичко, което е оцеляло или е възстановено след Втората световна война. А на отсрещния бряг е новата част, която не е толкова нова, колкото звучи, защото получава името си след опустошителния пожар през 1685 г. Туристическа програма в града с екскурзовод на български език: Цвингера, Земпер-опер, Катедралата, Фрауенкирхе. Възможност за самостоятелно посещение на Дрезденската галерия, помещаваща се в Цвингера. Свободно време за посещение на едни от най-старите коледни базари в Европа: Dresdner Striezelmarkt, разположен на централния бароков площад Altmarkt, е най-известният от тях и през 2019 г. година се навършват 585 години от откриването му. Средновековният коледен базар Drezdner Stallhof пък е част от дворцовия комплекс в центъра на града. Тук майстори-занаятчии, облечени в средновековни одежди, предлагат на посетителите ръчно изработени продукти, изполвайки материали и уреди от късното средновековие. Мотото на романтичното място, служило за провеждане на рицарски турнири от края на 16-ти век, е: „Добрите подаръци идват от сърцето. И от ръцете“. Късния следобед връщане в Прага. Нощувка.

 

5 ден: Закуска. Свободeн ден за самостоятелна разходка (ползва се градски транспорт) из приказно украсените улички и посещение на Коледните базари. В коледните дървени къщички се продават традиционни ръчно изработени изделия, а посетителите могат да наблюдават как се приготвят местни ястия, като традиционния чешки сладкиш „Trdelnik”, можете да опитате местни деликатеси, наливна чешка бира, ароматно греяно вино или медовина. Впечатляваща гледка е огромното Коледното дърво, което всяка година пристига от планината Krkonose в северна Чехия и създава ефектна атмосфера на фона на тъмната готическа сграда на Тинската катедрала. Коледни песни на улични музиканти и танцьори, облечени в традиционни костюми, радват посетителите от ранния следобяд до късна вечер. Този ден още можете да посетите: Стария замък, музеите на Алфонс Муха, Сметана, Дворжак и др. Възможност за разходка с корабче по р. Вълтава. По желание посещение на пивоварната U Fleku, датираща от 1499 г., с дегустация на местна уникална бира и беседа от майстор пивовар. Привечер отпътуване за България.

 

6 ден: Връщане в София следобeд на площад Руски паметник.

 

Редовна цена: 379 лв.

Промо цена: 349 лв.

ХИТ цена: 295 лв.

 

Задължителни такси:

* пътни такси – 30 евро / 60 лв. (заплащат се с втората вноска)

* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела;

 

Обща промоционална цена на пътуването: 355 лв. /осн.пакет + пътни такси/

 

Общата цена включва:

* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки

* 3 нощувки със закуски в Прага в хотел 3***, разположен на комуникативно място до спирка на метро

* медицинска застраховка с покритие 2000 евро

* туристическо и информационно обслужване на български език

* професионален местен екскурзовод за обиколката на Прага на български език

* организатор от фирмата, придружаващ групата

* пътни такси

Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

 

Цената не включва:

* екскурзия до Дрезден с екскурзовод на български език – 25 евро /при група минимум 20 туристи/

* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 10 лв. /по желание/

* входни такси за музеи и мероприятие по програмата и разходка с корабче по река Вълтава

* доплащане за единична стая – 25 евро на нощувка

* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация

* доплащане за градски транспорт – цена за еднократен билет с валидност 30 мин – 24 CZK/около 1,80 лв./

* възможност за избор на седалка – информация за доплащанията

* възможност за трансфер от – до град Враца – 20 лв. (в двете посоки)

* застраховка Отмяна на пътуване

 

Депозит: 100,00 лв. – внася се при подписване на договора

Втора вноска: 15 дни преди датата на отпътуване

 

Необходими документи:

* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.

* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители

 

Забележка:

* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.

* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

* Туроператорът си запазва правото на промени в последнователността на програмата

 

Музеи и мероприятия по програмата (ориентировъчни цени):

Пражки храд – катедралата Св. Витус, Интериорите на Стария кралски дворец, базиликата „Св. Георги”, Златната уличка и кулата Далиборска.

Вход: 350 CZK (около 14 евро);

Ученици, студенти и пенсионери – 175 CZK (около 8 евро).

Слушалки за разходката с местен екскурзовод в Прага – 2 евро

Разходка с кораб по р. Вълтава (1 час) – 12 евро

Разходка с кораб по р. Вълтава с включен обяд на блок маса, без напитки (2 часа) – 19 евро

*Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)