Предколедна екскурзия до коледното градче в Драма от Русе за дата: 13.12-15.12.2019

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Предколедна екскурзия до коледното градче в Драма  от Русе  за дата: 13.12-15.12.2019 ЦЕНА : 159 лв. от  Русе,   149 лв. от Велико Търново ,  Казанлък ,Стара Загора– 139 лв. от Пловдив и София ПРОГРАМА: 1 ви ден :13.12.2019 Отпътуване от Русе в 22.00 ч. от паркинга на ЦЖП Гара в Русе посока Велико Търново в [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Предколедна екскурзия до коледното градче в Драма  от Русе  за дата: 13.12-15.12.2019

ЦЕНА : 159 лв. от  Русе,   149 лв. от Велико Търново ,  Казанлък ,Стара Загора–

139 лв. от Пловдив и София

ПРОГРАМА:

1 ви ден :13.12.2019 Отпътуване от Русе в 22.00 ч. от паркинга на ЦЖП Гара в Русе посока Велико Търново в 23,30ч. отпътуване от хотел Етър ,

2 ри ден :14.12.2018:в 01,30 ч. от ОМВ до Автогара от Стара Загора,  в 03.00 ч. от Пловдив и 05.00ч-06.00ч от София посока гр.Драма . Посещение и разглеждане на пещерата “Маара ” (единствената пещера над река в Гърция). Свободно време за разглеждане. Находки от пещерата и района около нея съдържат останки на възраст повече от 30000г, предимно от прародителите на днешните зайци, елени, мечки, вълци, коне и дори носорози и слонове (т.е. мамути)! Намерени са и инструменти, сечива и оръжия, създадени от първобитни хора преди повече от 5000г. Находките се пазят в археологическия музей в Драма. Проучвателните дейности в пещерата започват едва през 1978г. от френски и гръцки спелеолози, които изследват първите 500 метра от пещерата. Точно те са благоустроени и отворени за масовия посетител от 2000г. Иначе пещерата Маара е втората по дължина в Гърция (след Дирос) с уникалната дължина от проучени 10020 метра. Предполага се, че реалната й дължина е около 12 километра. А Маара на арабски означава “малка пещера”, но същата дума на иврит значи “вода от планината”.

В пещерата е забранено пушенето, влизането с домашни любимци, видео заснемането и фотографията.Продължаваме за гр.Драма. Пешеходна обиколка на центъра на града: парка с изворите на “Св.Варвара” и езерата, стария град, Археологическия музей, Църквата “Св. София”, Старата съборна църква и други. Посещение на коледния базар наречен „Онируполи”, утвърден като най-голямото коледно събитие в Гърция.
Малки кокетни къщички, които напомнят домовете на любимите приказни герои се подреждат една до друга и грейват в разноцветни коледни гирлянди и вълшебни светлини. От многобройните магазинчета на Коледния базар се усмихват най-различни играчки, меденки и коледни мечета, а над града се носят аромат на греяно вино и коледни песни, изпълнявани от местите хорове и групи. Шоу, музика, танци, песни, театрални постановки, изложби, изненади за децата, различни интерактивни дейности.
Толкова много избор и толкова много коледно настроение едва ли е възможно да кипи по уличките на друго градче! Изборът е огромен, стига да сте готови да се впуснете в приключението „Коледа в Онируполи.“! Отпътуване за Серес  ,късно вечерта .Пристигане в Серес  .Нощувка .

3 – ти ден : 15.12.2019 Закуска .Свободно време в центъра на града .

Към 12.00 ч. отпътуване за София –Пловдив-Стара Загора –Велико Търново –Русе . Пристигане в Русе –късно вечерта .

Цената включва :

- транспрот с автобус -3*

- нoщувка със закуска  в хотел 3*в гр.Серес

- мед.застраховка  за територията на България .

- екскурзоводско обслужване

Цената не включва :

- входна такаса за Архиологически музей в Драма

- Входна  такса на пещерата “Маара ”

- мед .застраховка за чужбина -2,00лв на турист .ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“,

  • “ Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя – срещу доплащане ;
  • Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране  на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
  • Доплащане за единична стая  – 30 лв.;
  • Разходи от личен характер.

Забележка: В някои от таксите са включени разходи за транспорт и паркинг на превозното средство!

Отстъпки: Деца ди 11 години, в стая с 2-ма възрастни – 10 лева отстъпка от основната цена.

Начин на плащане: В брой и по банков път. При записване -  депозит – 50% от пакетната цена  и доплащане до три седмици преди отпътуване.
Офертата е валидна при група от минимум 45 туриста !!!!

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи  – 7 дни преди датата на отпътуване.

Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване/. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят на границата – копие и оригинал на нотариално заверена декларация – съгласие за пътуване от родителите, паспорт или лична карта и акт за раждане.

Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане :

От 5-то място до 8 място – 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .

От 9-то място до 16- то място – 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .

Туроператора и Превозвача не носят  отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО :Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата  – партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ ,но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .

ЗАБЕЛЕЖКА: АГЕНЦИЯТА си запазва правото за промяна  в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за промяна на цената до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :

Отпътуването от Шумен,Варна,Разград,Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново,  се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане :Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА,  Шумен – отбивка 5-ти километър , Разград –Автогара Разград,  Русе – паркинг на Централна ЖП гара,  Велико Търново – пред хотел „Етър“, Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“, Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара , Пловдив – ОМВ до х-л Санкт Петербург,  София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)