Празници в Клисура и Копривщица Дата: 30.04. и 01.05.2020г. Цена: 102 лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Празници в Клисура и  Копривщица Дата: 30.04. и 01.05.2020г.      Цена: 102 лв. Цената включва: транспорт, нощувка, закуска,  застраховка, водач от фирмата. Цената не включва: входни такси за туристическите обекти; храна. За деца до 12 год.  -10% намаление от цената Маршрут: Русе – В.Търново – Габрово – Клисура – Копривщица – Габрово – В.Търново – Русе. [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Празници в Клисура и  Копривщица Дата: 30.04. и 01.05.2020г.      Цена: 102 лв.

Цената включва: транспорт, нощувка, закуска,  застраховка, водач от фирмата.

Цената не включва: входни такси за туристическите обекти; храна.

За деца до 12 год.  -10% намаление от цената

Маршрут: Русе – В.Търново – Габрово – Клисура – Копривщица – Габрово – В.Търново – Русе.

Програма:

Първи ден: Отпътуване Русе 05:00ч,  от В.Търново 07:00 от  паркинга до Летния театър; Габрово- 07:40 от автобусната спирка на площада пред общината /срещу Априловска гимназия/. Отпътуване за Клисура-градът на Боримечката.Всяка година на Първи май се чества годишнина от Априлското въстание с тържествен митинг-заря. Възпроизвеждат се моменти от въстанието и запалването на Клисура. Наблюдение на възстановките. Празникът е съпроводен с богата художествена програма и народни хора. Разглеждане на историческите места по обявяването на въстанието. Фотосесия. Свободно време за обяд.Отпътуване за Копривщица. Настаняване в къщи за гости. Под стряхата на копривщенската къща се е стаила една историческа тишина и тази тишина крещи с пукота на първия гърмеж, възвестил началото на Априлското въстание. Изминаха 144 години от оня исторически миг, в който един малък народ влезе в Пантеона на европейското величие, а името на Копривщица завинаги остана вплетено в темела на националното ни достойнство! Априлското въстание избухва на 20 април стар стил (1 май нов стил) 1876 г. в Копривщица и е организирано от Българския революционен централен комитет. По план въстанието е трябвало за започне на 1 май, но поради предателство избухва по-рано. Въпреки че е неуспешно, то представлява своеобразен връх на българското националноосвободително движение. Днешните оценки, които българските историци дават на върховния бунтовен акт на българския народ, е че той, макар и незавършил с военен успех, постига друга своя основна цел – политическата, т.е. народният бунт срещу репресиите и лишението от свобода намират силен отзвук в Западна Европа и Русия. Кулминацията на тържествата е на първи май. Разглеждане забележителностите на града- къща-музей Тодор Каблешков, къща-музей Димчо Дебелянов, къща-музей Георги Бенковски, Лютовата къща и др.19:30 ч. Тържествен спектакъл заря -проверка.  Кулминацията на тържествата е на празника на града първи май. Вечеря. Нощувка.

Втори ден: 08:30 Закуска. Участие в тържествата по случай 142 години от Априлското въстание. 11:00 ч Полагане цветя на гроба на Тодор Каблешков. 11:30 ч Откриване на тържествата. Тържествен спектакъл и възстановка на “Първа пушка”- 142 години от Априлското въстание!  Събитията, случили се в Копривщица на 20 април 1876г отново оживяват, за да събудят спомена за това кои сме.   Наблюдение на възстановките. 12:30 ч Народно веселие. Свободно време за обяд. Отпътуване за В.Търново и Русе. Пристигане около 20 ч.

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

 

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)