ПО КРИСТАЛНИТЕ ЕЗЕРА на ПИРИН Дата: 20,21,22 юли 2018 г.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

ПО  КРИСТАЛНИТЕ  ЕЗЕРА на ПИРИН Дата: 20,21,22 юли 2018 г. Цена: 142 лв.   Цената включва: транспорт, две нощувки в хотел *** в гр. Банско, планинска застраховка, планински водач, екскурзовод. Цената не включва: лифт, входни такси за туристическите обекти; храна. Отстъпки: за деца до 12 г. отстъпка-10 % .   Маршрут: В.Търново – Севлиево – [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

ПО  КРИСТАЛНИТЕ  ЕЗЕРА на ПИРИН

Дата: 20,21,22 юли 2018 г.

Цена: 142 лв.

 

Цената включва: транспорт, две нощувки в хотел *** в гр. Банско, планинска застраховка, планински водач, екскурзовод.

Цената не включва: лифт, входни такси за туристическите обекти; храна.

Отстъпки: за деца до 12 г. отстъпка-10 % .

 

Маршрут: В.Търново – Севлиево – София – Банско – В.Търново.

 

ПРОГРАМА:

Първи ден: Тръгване  в  05:00ч от Русе Дом на културата /Вазата/- В.Търново 07:00 ч. от паркинга до Летен театър- Севлиево 07:35 -центъра, автобусната спирка до хотел ПЛАЗА /за Габрово качване в Севлиево/.Отпътуване за гр. Банско. Почивка. Обяд. Пристигане в Банско. Отпътуване посока хижа Вихрен,спиране на Байкушевата мура и от хижа Вихрен разходка по пиринските езера Окото и Рибното.Бъндеришки езера се нарича голяма езерна група в централен северен Пирин даващи начало на река Бъндерица.Езерата са общо 16, като само пет от тях имат имена.  Разходка по езерата в района на хижата-езеро “Окото” и др., почивка и снимки.Връщане и настаняване в хотел  ***. Свободно време. Предложение за вечеря по желание в механа.

Втори ден: 08:00ч. тръгване с автобус от гр.Банско за гр. Добринище и хижа “Гоце Делчев”. 9:00 Качване с лифт до хижа “БЕЗБОГ”.Разходка из планината до “Попово езеро”.Свободно време за почивка и обяд. 13:30 ч връщане до х. “БЕЗБОГ”.С лифт връщане в изходния пункт около 16 ч.-х.”Гоце Делчев”,от там с автобуса до  гр.Добринище, хотела в гр.Банско. 20:00 предложение за вечеря в механа.Втора нощувка.

Трети ден: 07:30 ч. Отпътуване за с.Добърско. Сред девствената природа на Югозападна България, закътано сред южните склонове на Рила планина, на 1070 м. надморска височина е разположено живописното село Добърско.  Сред атракциите в  селото са и 30 – метров живописен водопад, антична керамична пещ и 500-годишна ела.   Най-голямата историческа забележителност в селото е църквата Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат, която се намира точно в централната част на Добърско, построена наполовина в земята.Храмът е построен през 1614 година и е единствен по рода си със своите икони.Броя на изографисаните образи в храма надхвърля 460. Заради тях храмът е обявен за Национален паметник на културата.В двора на храма има извор, който се смята за лечебен и също пази история. Легендата  гласи, че с водата от изворчето в двора на старата църква е лекувал очите си и Климент Охридски.

Най-близката забележителност от центъра на селото е живописния 30 метров водопад „Щрокалото”. Покрай него се вие и малката рекичка Клинеца, разделя селото на източна и западна част.Отпътуване за Габрово, В.Търново и Русе. Пристигане около 21:00 ч.

 

Препоръчвана лична екипировка и принадлежности:

Туристически обувки или маратонки, най подходящо за носене на личен багаж-раница, бельо-памучно, чорапи, анцуг+вълнена блуза, яке, панталон-къс и дълъг, слънчева шапка и слънчеви очила, слънцезащитен крем, дъждобран, съд за вода-пластмасов-500 мл. Тоалетни принадлежности, лекарства.

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)