Плевенската Панорама и Свищов

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Плевенската Панорама и Свищов Дати 03.03.2018 Автобусна програма 1 ден Русе 30 лв Тръгване в 7.30 ч. по маршрута към гр. Плевен. Посещение на Плевенската панорама, открита през 1977 г. в чест на 100-годишнината от Освобождението на град Плевен. Тя е изградена в парк-музей „Скобелев” върху самото бойно поле и пресъздава по неповторим начин епически [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Плевенската Панорама и Свищов

Дати

03.03.2018

Автобусна програма

1 ден

Русе

30 лв

Тръгване в 7.30 ч. по маршрута към гр. Плевен. Посещение на Плевенската панорама, открита през 1977 г. в чест на 100-годишнината от Освобождението на град Плевен. Тя е изградена в парк-музей „Скобелев” върху самото бойно поле и пресъздава по неповторим начин епически моменти от сраженията в последната Руско-турска война. Свободно време за разходка и обяд в центъра на града. Отпътуване за град Свищов. Посещение на Античен военен лагер Нове на 3 км. източно от Свищов. През 45-та година сл. Хр. тук пристига VIII Августов легион, който изгражда своя първи лагер. Днес работата по реставрирането на древния град продължава, като до момента това е най-добре проученият военен лагер, разположен в граничната територия на някогашната Римска империя. Свободно време за разходка в центъра на град Свищов. Тук се намира един от шедьоврите на Уста Кольо Фичето, църквата „Св. Троица” и часовниковата кула от 1763 г. Отпътуване за Русе.

 

Цената включва:

  • транспорт с лицензиран микробус/ автобус според броя записани туристи;
  • посещение на гр. Плевен и гр. Свищов;
  • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 69,99 г
  • Беседа в Панорама “Плевенска епопея 1877 г.”

Цената не включва:

  • входни такси за посещаваните обекти
  • Панорама “Плевенска епопея 1877 г.” – 5 лв.

 

В хода на Руско-турската освободителна война Плевен придобива стратегическо значение и фокусира вниманието на световната общественост в продължение на 5 месеца. Около града се концентрират огромни войскови сили на двете империи. Тук се решава и изходът на войната. На 10 декември 1877 г. руската армия, която успява да разгроми и плени армията на Осман паша. До 2002 г. денят се отбелязваше като Празник на Плевен, а сега — като Ден на признателността.

И до днес Плевен е запазил културно-историческото си наследство. Особено интересни са регионалният исторически музей, Плевенската панорама, която представя шестмесечните битки по време на Освободителната война (1877 – 1878) и много други. В Градската градина има много паметници и фонтани.

С Руско-турската война (1877-1878) се свързват почти всички исторически забележителности в града. Близо 200 са паметниците, които напомнят за битките, които са се водили по тези места. В центъра на града, на площад „Възраждане” 5, се намира Мавзолей–гробница на руските и румънските войници, убити по време на войната. Друга забележителност е Панорама „Плевенска епопея”, която е разположена на върха на хълм. Създадена е в чест на 100-годишнината от Обсадата на Плевен, по подобие на Бородинската панорама в Москва. В близост до нея се намира и редутът, който генерал Михаил Скобелев е атакувал три пъти. В негова чест паркът около Панорамата е наречен „Скобелев”.

Парк „Кайлъка“ се намира на юг от центъра на гр. Плевен. Обявен е за защитена местност по инициатива на ген. Иван Винаров. Богат е на множество защитени животински и растителни видове.

 

При необходимост фирмата си запазва правото да променя реда на посещаваните обекти, както и при невъзможност да се посети дадена забележителност, да я замести с алтернативна такава!

 

Начин на плащане: В брой или по банков път. 50 % капаро и доплащане до 20 дни преди отпътуване.

 

Срок за уведомяване на туриста в случай, че екскурзията няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Туроператора има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София, бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500170000763/13.12.2017 валидна от 00.00ч на 05.01.2018 до 24.00ч на 04.01.2019 г

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)