Пирин – изкачване на връх Вихрен. Добърско и Банско. Дата: 20,21,22 юли 2018 г.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Пирин – изкачване на връх Вихрен. Добърско и Банско.   Дата: 20,21,22 юли 2018 г. Цена:142.00 лв.   Цената включва: транспорт, две нощувки в хотел *** в гр. Банско, планинска застраховка, планински водач, екскурзовод.   Цената не включва:  входни такси за туристическите обекти; храна. Отстъпки: за деца до 12 г. -10 % намаление  от обявената [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Пирин – изкачване на връх Вихрен. Добърско и Банско.

 

Дата: 20,21,22 юли 2018 г.

Цена:142.00 лв.

 

Цената включва: транспорт, две нощувки в хотел *** в гр. Банско, планинска застраховка, планински водач, екскурзовод.

 

Цената не включва:  входни такси за туристическите обекти; храна.

Отстъпки: за деца до 12 г. -10 % намаление  от обявената основна цена.

 

Маршрут: Русе – В.Търново – Севлиево – Банско – Добърско – В.Търново – Русе.

 

ПРОГРАМА:

 

Първи ден: Тръгване 05:00 от Русе Дом на културата /Вазата/ -В.Търново 07:00 ч. от паркинга до Летен театър – Севлиево-07:35 автобусна спирка до хотел “ПЛАЗА”/ за Габрово качване в Севлиево/. Отпътуване посока София за гр. Банско. Почивка и обяд. Пристигане в Банско. Отпътуване посока хижа Вихрен, спиране на Байкушевата мура и разходка по езерата Окото и Дългото.Отпътуване посока хижа Вихрен, спиране на Байкушевата мура и разходка по езерата Окото и Дългото.Връщане и настаняване в Банско,хотел   *** стаи 2 и 3 легла. Свободно време. Предложение за вечеря по желание в механа.

Втори ден: 07:00 -тръгване с автобус от гр.Банско до хижа Вихрен /1950 м/. Изкачване на връх Вихрен /4 часа/ по туристическа маркировка.Вѝхрен е най-високият връх на Пирин. Със своите 2914 метра той е втори по височина в България след Мусала в Рила и трети на Балканския полуостров.Гледан от Банско Вихрен прилича на пресечена пирамида.От страната на хижа Вихрен върхът представлява стръмен купол, по който се качва основната пътека, известна като “Царската пътека”. Тя стига до Кабата/2535 м/ и оттам се атакува самата пирамида-връх Вихрен.Почивка, фотосесия и обяд.  Слизане / 5 часа/ от страната на Казаните през седловината Премката/2610 м/ до хижа Вихрен. Връх Вихрен е и сред Стоте национални туристически обекта на БТС.С автобуса прибиране до хотела в гр.Банско.

Вчеря. Нощувка.

Трети ден: 07:30 ч. Отпътуване за с.Добърско. Сред девствената природа на Югозападна България, закътано сред южните склонове на Рила планина, на 1070 м. надморска височина е разположено живописното село Добърско.  Сред атракциите в  селото са и 30 – метров живописен водопад, антична керамична пещ и 500-годишна ела.   Най-голямата историческа забележителност в селото е църквата Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат, която се намира точно в централната част на Добърско, построена наполовина в земята.Храмът е построен през 1614 година и е единствен по рода си със своите икони.Броя на изографисаните образи в храма надхвърля 460. Заради тях храмът е обявен за Национален паметник на културата.В двора на храма има извор, който се смята за лечебен и също пази история. Легендата  гласи, че с водата от изворчето в двора на старата църква е лекувал очите си и Климент Охридски.Най-близката забележителност от центъра на селото е живописния 30 метров водопад „Щрокалото”. Покрай него се вие и малката рекичка Клинеца, разделя селото на източна и западна част.Отпътуване за Севлиево, В.Търново и Русе. Пристигане около 21:00 ч.

 

Препоръчвана лична екипировка и принадлежности:

Туристически обувки или маратонки, най подходящо за носене на личен багаж-раница, бельо-памучно, чорапи, анцуг+вълнена блуза, яке, панталон-къс и дълъг, слънчева шапка и слънчеви очила, слънцезащитен крем, дъждобран, съд за вода-пластмасов-500 мл. Тоалетни принадлежности, лекарства.

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

 

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)