Охридско езеро и Скопие. Албания- Тирана, Елбасан, Дурас Дата: 18,19,20,21,22.09.2020 г. Цена:255 лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Охридско езеро и Скопие.  Албания- Тирана, Елбасан, Дурас Дата: 18,19,20,21,22.09.2020 г.  Цена:255 лв. Цената включва: Транспорт с лицензиран автобус; две нощувки в студия **; 2 закуски;  пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод; екскурзия до Билянините извори; екскурзия до манастира „Св. Наум“; мед. застраховка; пътни и гранични такси; екскурзоводско обслужване в Северна Македония и Албания; [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Охридско езеро и Скопие.  Албания- Тирана, Елбасан, Дурас

Дата: 18,19,20,21,22.09.2020 г.  Цена:255 лв.

Цената включва: Транспорт с лицензиран автобус; две нощувки в студия **; 2 закуски;  пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод; екскурзия до Билянините извори; екскурзия до манастира „Св. Наум“; мед. застраховка; пътни и гранични такси; екскурзоводско обслужване в Северна Македония и Албания; водач от фирмата.

Цената не включва: входни такси и беседи, медицинска застраховка (задължително доплащане) до 65 години -4 лв, за лица над 75 г  -6 лв; храна, лични разходи.

Маршрут: Русе – В.Търново – КПП Гюешево – Охрид – Билянините извори – Манастир Свети Наум  – столицата Тирана в Албания – Каньона Матка – В.Търново – Русе.

Програма:

Първи ден: Отпътуване от Русе в 20 часа на 3 октомври 2019г от паркинг на ж.п. гара;  В.Търново -22:00ч на 03.10.2019 от Летен театър- Севлиево 22:30ч хотел Плаза /за Габрово качване в Севлиево/. Отпътуване за Северна Македония през КПП Гюешево. Пристигане рано сутринта в Охрид. Настаняване в студия ** в града. Кратък отдих.  08:30ч -Пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод (минимум 2 часа) – паметника на Св. Климент Охридски, паметника на Светите братя Кирил и Методий, къщата на братя Робеви (гледа се отвън), църквата „Богородица Перивлепта“, църквата „Св Йоан Канео“,църквата „Св. Пантелеймон“, античния Амфитеатър, Самуиловата крепост. Свободно време. Предложение за разходка с корабче по Охридското езеро /12 лева допълнително заплащане/.Следобед отпътуване за Билянини извори и  манастир „Св. Наум“, намиращ се на 29 км. от град Охрид. По пътя панорамна гледка към Залива на Коските. Разходка в комплекса  манастира „Св. Наум“ основан от един от учениците на Кирил и Методий Наум Охридски. Поклонение пред гроба на светеца в църквата „Св. Архангели“. Църквата „Св. Петка“ с лечебна вода, изворите на река Църни Дрим. Свободно време за разходка и покупка на сувенири. Връщане в Охрид. Вечеря при студията по предварителна заявка. Нощувка в Охрид.

Втори ден: 07:30ч – закуска. Отпътуване за Албания.  Пристигане в Тирана около 11:30ч. Панорамна разходка -Парламента, Президентската резиденция, Министерския съвет, Пирамидата /там е трябвало да бъде мавзолеят на Енвер Ходжа/.Разходката продължава към центъра, вече пешеходна. Разглеждане старата джамия Етембей, паметника на Скендерберг, Операта, Историческия музей, Часовниковата кула, Посещение на Бункера-музей с вход. Свободно време за разходка и пазаруване. Отпътуване за Охрид. Предложение за втора вечеря. Нощувка.

Трети ден: 07:30ч.Закуска. Отпътуване за каньона Матка. Mатка  е пролом с дължина 18 км на река Треска в Република Северна Македония. Проломът Матка е известен и с името Света гора заради големият брой средновековни църкви и манастири – “Св.Андрей”, “Св.Богородица”, “Св.Никола Шишевски”. Има останки от „Св. Неделя“ и новопостроените „Св. Йоан Златоуст“, „Св. Петка“, „Св. Троица“, „Св. Спас“.В миналото за защита на църквите и манастирите в пролома е изградена крепостта Марков град.Възможност за пешеходна разходка по каньона, разходка с корабче по река Треска, посещение на средновековни църкви и манастири „Св. Андрей“, „Св. Богородица“. Свободно време.Отпътуване за България.

Четвърти ден: Пристигане във В.Търново след полунощ на 7 октомври 2019г. Русе -03:00 часа след полунощ.

Необходими документи – За Северна Македония и Албания се преминава с валидна лична карта. За лица под 18 години, пътуващи сами или с един родител – нотариално заверено пълномощно от двамата или от липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие от тези документи,  задграничен паспорт или лична карта.

 

В Република Северна Македония може да се пазарува с македонски денари /MKD/. Курсът на македонския денар е 1 лев = 31,5 денара. Необходими са не повече от 50 лв обменени в македонски денари /около 1500 денара/.

В Охрид  на някои места може да се пазарува с български левове и евро.    1 евро = 60 македонски денара. Обмяната се извършва в чейндж бюра.

 

Валута за Албания – лечи. Обмяната може да се извърши и в Северна Македония от евро в лечи. За нормални разходи са необходими за деня 10 – 15 евро. От Албания може да си закупите бренди Скендербег, зехтин местно производство, сувенири.

 

Предложение за вечеря: две вечери по 15 лв. Заявяват се при записването и се плащат на място.

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

 

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)