Кръстова гора , Бачковски манастир и Асеновград Дата: 12 – 14.08. 2021г. Цена:82 лв.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Кръстова гора , Бачковски манастир и Асеновград   Дата: 12 – 14.08. 2021г.               Цена:82 лв. Отстъпка за деца до 12г  – 4 лв.   Цената включва: Транспорт, застраховка, водач от фирмата. Цената не включва : Осигурени две нощувки, входни такси и беседите в туристическите обекти.  Желаещите да нощуват в манастира заплащат  допълнително 20 лв /две [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Кръстова гора , Бачковски манастир и Асеновград

 

Дата: 12 – 14.08. 2021г.               Цена:82 лв.

Отстъпка за деца до 12г  – 4 лв.

 

Цената включва: Транспорт, застраховка, водач от фирмата.

Цената не включва : Осигурени две нощувки, входни такси и беседите в туристическите обекти.  Желаещите да нощуват в манастира заплащат  допълнително 20 лв /две нощувки по 10 лева на вечер/ на място.

Маршрут: Русе – В.Търново – Габрово – /за Севлиево качване в Габрово/ – Бачковски манастир – Кръстова гара – Асеновград -  В.Търново – Габрово  – Русе.

ПРОГРАМА:

Първи ден: Тръгване 05:00ч от Русе Дом на културата /Вазата/, от  В.Търново 07:00 ч. от паркинга до Летен театър,  Габрово -7:45 от от спирката пред общината срещу Априловската гимназия, почивка на връх Шипка,  почивка в с. граф Игнатиево  на плодовия и зеленчуков пазар.

Около 13:00 ч пристигане на Бачковски манастир,

Резултат с изображение за бачковски манастир снимки Резултат с изображение за бачковски манастир снимки посещение на манастира с чудотворната икона на Св. Богородица.

В 15:00 отпътуване за връх Кръстова гора намиращ се на 1545 м.н.в. в Централни Родопи.

Резултат с изображение за кръстова гора снимки Резултат с изображение за кръстова гора снимки

Пристигане около 17:30, настаняване на желаещите в базата на манастирски комплекс „Кръстова гора-Света Троица“. Кратко запознаване с обектите на Святото място, местата за поклонение, лечение и аязмото в манастира. Свободно време за вечеря и разходки,  нощувка.

Втори ден: Посещение и подробно запознаване на всички забележителни места с екскурзовод, старата църква „Света Троица“, църквата „Покров на Пресвета Богородица“, 14 броя параклиси, лековитите извори, бране на билки, излети и почивка. На този връх се издигал голям манастир разрушен преди векове, в който се пазела частица от Кръста Господен.За това разказват запазените зидове, обработените камъни, разкритите основи на старата църква, камъните със следи от свещи по тях, както и намерените в земята кръстове от бигор.  Известен е с намиращото се тук християнско светилище на връх „Кръста“, християнски поклоннически център с международна известност. Особено популярен е при празнуване на християнския празник „Кръстовден“. Изграден е манастирски комплекс „Св. Троица“ от параклиси, повече известен с името на местността Кръстова гора. Свободно време. Посещение на Скалата на здравето, на аязмото за лечение на очите. В 11:00ч  нарочен ритуал -Молебен за здраве за всички от групата.

В 00:00 ч започва нощната литургия, която продължава до 03:00 ч. Нощувка.

Трети ден: 07:00 ч тръгване от Кръстова гора за Асеновград. Пристигане в града.

Резултат с изображение за асеновград снимки Резултат с изображение за асеновград снимки

Посещение на Рибната църква с аязмото, църквата „Света Троица“ с мощите на Киприян и Юстина. Свободно време за разглеждане на града и обяд. Около 13:30 отпътуване за  В.Търново, Габрово и Русе.  Пристигане  -21:00 ч.

Внимание: На Кръстова гара няма заведения за хранене и хотели, не се продават цигари. Предлагат се дребни сладки и занимавки, лакомства, кафе. Сувенири. Да се носи храна. Да се носят подходящи обувки и топли дрехи за планина, дъждобран, лекарства. Да се носят по желание съдове  от 3; 5 или повече литра за вода от аязмото за в къщи.

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)