КРИСТАЛНИТЕ ЕЗЕРА НА АВСТРИЙСКИТЕ АЛПИ

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

КРИСТАЛНИТЕ ЕЗЕРА НА АВСТРИЙСКИТЕ АЛПИ Маршрут: Любляна, езерото Блед, Фелден и езерото Вьортерзее, Залцбург, двореца Хелбрун, езерото Мондзее, Сейнт Волфганг и езерото Волфгангзее, Сейнт Гилген, Бад Ишъл, Халщат и езерото Халщатзее, Марибор Хранене: BB Продължителност: 6 дни / 5 нощувки Транспорт: Автобус Дати: 03.07.2018, 19.09.2018, Цена от:  605 лв.   Възможност за отпътуване от района [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

КРИСТАЛНИТЕ ЕЗЕРА НА АВСТРИЙСКИТЕ АЛПИ

Маршрут: Любляна, езерото Блед, Фелден и езерото Вьортерзее, Залцбург, двореца Хелбрун, езерото Мондзее, Сейнт Волфганг и езерото Волфгангзее, Сейнт Гилген, Бад Ишъл, Халщат и езерото Халщатзее, Марибор

Хранене: BB

Продължителност: 6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 03.07.2018, 19.09.2018,

Цена от:  605 лв.

 

Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души. Услугата е с допълнително заплащане: от Бургас 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик – 25 лева. Посочените цени са за двупосочен трансфер.

 

1 ДЕН /СОФИЯ – ЛЮБЛЯНА/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 06.00ч. Пътуване през Сърбия, Хърватия и Словения. Вечерта пристигане в района на Любляна. Настаняване в хотел в/в района на Любляна. Нощувка.

2 ДЕН /ЛЮБЛЯНА – ЕЗЕРОТО БЛЕД – ФЕЛДЕН И ЕЗЕРОТО ВЬОРТЕРЗЕЕ – ЗАЛЦБУРГ /
Закуска. Отпътуване за алпийския курорт Блед известен със своето кристално чисто езеро с изумрудени води. Езерото се е образувало преди 14 000 г. при падане на глетчер от Алпийските върхове в долината. Кратка фото-пауза. Отпътуване за езерото Вьортерзее. Разходка в градчето Фелден, един от най-популярните курорти в Австрия, разположен на западния бряг на езерото. Фелден ам Вьортерзее („Върба над езерото”) привлича множество туристи със своя модерен и аристократичен стил и прекрасно устроено и поддържано крайбрежие с дълга променада. Отпътуване за Залцбург. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.

3 ДЕН /ЗАЛЦБУРГ – двореца ХЕЛБРУН /
Закуска. Пешеходна разходка в родния град на Моцарт и един от най-красивите градове на Средна Европа: Катедралата, Францисканския манастир, двореца на архиепископите, родната къща на Моцарт, парка и двореца Мирабел. Свободно време.
След обяд пожелание посещение на двореца Хелбрун, разположен в близост до Залцбург, изграден от архиепископ Маркус Ситикус като дворец за наслада и забавление. Архитект Солари според желанието на архиепископа е изградил дворец с множестово фонтани, езера и статуи и двор в който каменните плочи активират водни струи или бликването на фонтан. Този воден дворец е изграждан в продължение на години и свидетелства за ексцентръчността на архиепископа.
Връщане в хотела в Залцбург. Нощувка.

4 ДЕН /ЗАЛЦБУРГ – ЕЗЕРОТО МОНДЗЕЕ – СЕЙНТ ВОЛФГАНГ – ЕЗЕРОТО ВОЛФГАНГЗЕЕ – СЕЙНТ ГИЛГЕН – БАД ИШЪЛ /
Закуска. Отпътуване за езерото Мондзее и посещение на едноименното градче: готическата базилика Св. Михаел от 15в.. Отпътуване за езерото Волфгангзее и живописното градче Сейнт Гилген – родно място на майката на Моцарт. Разходка по живописните улички и малки площади с фонтани, къщата на майката на Моцарт, църквата Св.Егидий. Отпътуване за царския град Бад Ишъл – предпочитано място за почивка от династията на Хабсбургите. Разглеждане на Царската вила, лятна резиденция на Франц Йозеф и императрица Сиси, разходка през големия парк до известната сладкарска къща Заунер. Свободно време за кафе или сладкиш. Настаняване в гастхауз в района на Бад Ишъл или Халщат. Нощувка.

5 ДЕН / ХАЛЩАТ – ЕЗЕРОТО ХАЛЩАТЗЕЕ /
Закуска. Селището Халщат е живописно разположено на западния бряг на езерото Халщатзее. От мнозина е смятано за едно от най–красивите места на света, дори е наричан „Перлата на Австрия. Открай време основния поминък на местното население е добива на сол. Свободно време за спокойна разходка из тихите улички на града, разглеждане на сувенирните магазинчета или снимки. Отпътуване за Словения. Настаняване в хотел в района на Марибор. Нощувкка.

6 ДЕН / МАРИБОР – СОФИЯ/
Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Марибор: Главни търг, Колоната на Чумата, площада на Свободата, Катедралата Майка на Милосърдието. Мариборски град. Отпътуване за България. Пристигане в София през нощта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:

човек в двойна стая трети възрастен в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
 605лв.  605 лв.  735 лв.  555 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- 1 нощувка, 1 закуска в хотел 3* в района на Любляна
- 2 нощувки, 2 закуски в хотел 2* в Залцбург
- 1 нощувка, 1 закуска в гастхауз в района на Бад Ишъл или Халщат
- 1 нощувка, 1 закуска в хотел 3* в района на Марибор
- транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
- водач от фирмата организатор
- екскурзоводски услуги
- групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- входни такси и билети за туристически обекти: двореца Хелбрун – 12.50 евро, къщата на Моцарт – 6.50 евро, Горен Залцбург 10.50 евро
- доплащане към медицинската застраховка за лица от 65 до 70г. – 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 10 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
- доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас – 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик – 25 лева.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:

 • валидни лична карта или задграничен паспорт.
 • за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
 • за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

 • при записване се внася депозит в размер на 100 лева на човек
 • доплащането е до 20 дни преди датата на отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
 • Срок за записване за пътуването: до запълване на свободните места.
 • За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува – ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
 • Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или по телефон.
 • Необходим минимален брой записани туристи за осъществяване на пътуването – 30 души.
 • Срок за уведомление, че пътуването няма да може да се осъществи поради недостигане на необходимия минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка “Отмяна на пътуване” в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.
 • Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма – застрахователна полица No 17 902 1315 0000531880 в ЗАД Армеец

ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)