Котел – Жеравна – Медвен – Елена – Лясковски манастир –Хотнишки водопади 2дни/1нощ.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Котел – Жеравна – Медвен – Елена – Лясковски манастир –Хотнишки водопади 2дни/1нощ. Дати: 22-23.02; 09 -10.05; 01-02.08; 03-04.10.2020    Цена : 89 лв. Програма: 1-ви ден : Тръгване с автобус в 07:00ч от бензиностанция ОМВ срещу  Централна ЖП Гара гр.Русе към гр.Котел. Пристигане в гр.Котел. Посещение на Музея на котленските възрожденци, който се помещава в сградата [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Котел – Жеравна – Медвен – Елена – Лясковски манастир –Хотнишки водопади

2дни/1нощ.

Дати: 22-23.02; 09 -10.05; 01-02.08; 03-04.10.2020    Цена : 89 лв.

Програма:

1-ви ден : Тръгване с автобус в 07:00ч от бензиностанция ОМВ срещу  Централна ЖП Гара гр.Русе към гр.Котел. Пристигане в гр.Котел. Посещение на Музея на котленските възрожденци, който се помещава в сградата на Пантеона на Георги Стойков Раковски. Открита е през 1981г по случай честването на 1300 години от създаването на България.  Експозицията на Музея на котленските възрожденци е разположена в  4 зали – Будители, Просветители, Бунтовници и Революционери. Представени са уникални експонати, които разкриват книжовната и просветителската дейност на котленските възрожденци.Отпътуване за с. Жеравна. Село Жеравна се намира в полите на средния дял на Източна Стара планина. В близкото минало Жеравна се е наричала Жеруна, което след Освобождението плавно преминава в Жеравна. Тук са се развили занаятите, животновъдството и търговията. Селото се замогнало през XVII век, защото е било на важния път към Търновград. Стаите на къщите са с резбовани тавани и изящни апликации по вратите, прозорците и иконостасите. Всичко е застлано с тъкани от този край и също със забележителните котленски килими. Развитието на този самобитен културен и икономически възход на селото е запечатано в местните музеи: Къща на Сава Филаретов; Родната къща на Йордан Йовков; Църквата “Св. Николай”; Старото класно училище – сега е картинна галерия; Къщата на Руси Чорбаджи. Посещение къща –  музей на писателя Йордан Йовков. Обяд. Отпътуване за с.Медвен. Село Медвен се намира в Стара планина, на 14 км от град Котел. Посещение на къща- музей на Захари Стоянов. Родната къща на Захари Стоянов  е на два етажа, като на първия етаж е запазена в автентичния си вид – типичната битова медвенска стая. Пресъздадена е реалната обстановка, в която са живели старите медвенци. В музейната експозиция са представени лични вещи на революционера,  дрехи, снимки и литературни произведения. Отпътуване за гр. Елена. Пристигане в гр. Елена. Нощувка.

2-ри ден : Закуска. Пешеходна обиколка на забележителностите на гр.Елена. Символите на града са събрани в Архитектурно-исторически комплекс „Даскалоливница”. Част от него са Часовниковата кула от 1812 г., първото класно училище в България – Даскалоливница, построено през 1844 г., църквата ”Свети Никола” от 1804 г. и Камбуровия хан. Интересни за посещение в гр.Елeна са и къщата-музей на борецът за църковна независимост Иларион Макариополски, палеонтологическия музей в Попниколовата къща, Разсукановите къщи – един изключително интересен архитектурен ансамбъл от пет къщи под един покрив. Свободно време. Отпътуване за Лясковски манастир. Посещение на манастира. Възможност за обяд в Лясковец. И в края на екскурзията релакс сред природната красота на Хотнишки водопади. Водните струи на Хотнишки водопад- Кая Бунар се спускат от височина близо 30 метра и разкриват невероятна гледка на стичащата се по гладките скали вода. Свободно време за разглеждане и снимки. Отпътуване за гр. Русе. Пристигане вечерта към 20:00ч.

Цената включва: транспорт ; представител на агенцията ; 1 нощувка със закуска

Цената НЕ включва: Задължителна застраховка за лица до 80 год. – 2.00 лв./за двата дни; Входни такси на посещаваните обекти,храна и лични разходи

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : 5 дни преди датата на отпътуване.

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)