КАНЬОНЪТ НА ВОДОПАДИТЕ – екскурзия в Родопите край Смолян за Дата: 13,14,15 юли 2018 г.

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

КАНЬОНЪТ НА ВОДОПАДИТЕ – екскурзия в Родопите край Смолян   Дата: 13,14,15 юли 2018 г. Цена:135.00лв.   Цената включва: транспорт, две нощувки, две закуски, планински водач, планинска застраховка, екскурзовод. Цената не включва: входни такси за туристическите обекти; храна. За деца до 12 год. намаление 10% от цената   Маршрут с автобус: Русе – В.Търново – [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

КАНЬОНЪТ НА ВОДОПАДИТЕ – екскурзия в Родопите край Смолян

 

Дата: 13,14,15 юли 2018 г.

Цена:135.00лв.

 

Цената включва: транспорт, две нощувки, две закуски, планински водач, планинска застраховка, екскурзовод.

Цената не включва: входни такси за туристическите обекти; храна.

За деца до 12 год. намаление 10% от цената

 

Маршрут с автобус: Русе – В.Търново – Габрово – Смолян – Габрово – В.Търново – Русе.

 

ПРОГРАМА:

Първи ден:  Тръгване в 05:00 ч от Русе Дом на културата; от В.Търново 07:00 от паркинга до Летния театър; Габрово- 07:45 от автобусната спирка на площада пред общината /срещу Априловска гимназия/, за Севлиево качване от Габрово.Отпътуване за Пампорово. Панорамна обиколка на курорта. Посещение на храма “Успение на пресвета Богородица”. Изкачване с лифт на връх Снежанка.  Върхът е висок 1926 м и е най-високият връх в района на курорта Пампорово и рида Букова планина. На върха е изградена телевизионна кула с височина 156 метра, която се намира на височина 2082 м. Нейното кафе-панорама на 2019 м има чудесен изглед. Слизане с лифт до Смолянските езера. Туристите, които не желаят да използват лифта ще пътуват с автобуса до смолянските езера.Отпътуване за Смолян. Настаняване в хотел-стаи предимно с две; и 3 легла-собствен санитарен възел, кабелна TV. Условия за вечеря по избрано меню. Условия за ползване на собствена храна. Нощувка.

Втори ден: От 07:30ч закуска 08:00ч. Отпътуване за Каньона на водопадите.Така се нарича и екопътеката- Каньона на водопадите. Денивилацията и е около 300 м, проправена през самия каньон. Очакват ви изумителни гледки сред девствена природа. Пътеката се вие през гората като живописни мостчета я прехвърлят ту отляво, ту отдясно на Еленската река. Екопътеката е уникална защото минава през резервата “Сосковчето” разкривайки природни феномени и биологичното разнообразие на защитената територия.Пътеката е интересна най вече заради красивите водопади. По нея могат да се видят 46 водопада. Първия голям водопад е Ропката, после Казаните, Сърцето, Каскадите и още и още.  Свободно време за почивка. Обяд.Продължаваме разходката по екопътеката. Топлите лъчи на слънцето сътворяват разнообразни цветове и форми, които се отразяват във водните струи. Завършек на феерията от планински ручеи и скали е най-големия водопад от Каньона – Орфей с височина над 68 м, след който водата се разделя на няколко поточета наподобяващи на струните на арфата на Орфей.Маршрута може да се измине за около 5 часа без да се бърза, с почивки за снимки и отмора. Замаяни от красивите гледки не усещате как минава времето.Необходими са удобни обувки, ентусиазъм и любов към природата!Връщане от обиколка на екопътеката около 14 ч. Прибиране с автобуса  в хотела. Посещение на планетариума. Пешеходна разходка в центъра на града.Условия за вечеря. Нощувка.

Трети ден: 08:00- закуска. 8:30 ч-освобождаване на хотела.Посещение на историческия музей и  на втория по големина храм в България “Св. Висарион Смолянски”. Посещение на планетариума.В 11:00 ч. отпътуване за Бачковски манастир, посещение и поклонение пред чудотворната икона на Св.Богородица.  Отпътуване за  Габрово, В.Търново и Русе. Пристигане около 21:00 ч.

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.

 

Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)