ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА И ОЩЕ НЕЩО …..

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА И ОЩЕ НЕЩО ….. Автобусна програма :7дни /5 нощувки със закуски Маршрут : Русе –Велико Търново –Севлиево-София-Загреб –Милано-Лаго Маджоре-Комо-Сирмионе-Верона-Любляна-София-Севлиево-Велико Търново-Русе Дати : 31.03-06.04.2018; 01.05-07.05.2018, 01.09-07.09.2018 Цена : 685.00лв 1ден .Отпътуване в 16.30ч от гр.Силистра/ при минимум 15 записани туриста/  до Автогара Силистра посока Тутракан/при минимум 15 записани туриста/ и гр.Русе в 18.00ч от [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА И ОЩЕ НЕЩО …..

Автобусна програма :7дни /5 нощувки със закуски

Маршрут : Русе –Велико Търново –Севлиево-София-Загреб –Милано-Лаго Маджоре-Комо-Сирмионе-Верона-Любляна-София-Севлиево-Велико Търново-Русе

Дати : 31.03-06.04.2018; 01.05-07.05.2018, 01.09-07.09.2018

Цена : 685.00лв

1ден .Отпътуване в 16.30ч от гр.Силистра/ при минимум 15 записани туриста/  до Автогара Силистра посока Тутракан/при минимум 15 записани туриста/ и гр.Русе в 18.00ч от паркинга пред Митница до ЦЖПГара Русе ,посока Велико Търново –отпътуване от Велико Търново в 19.30ч от паркивга пред хотел „Етър“ посока Севлиево в 20.30ч на бензиностанция Лук Ойл с/у Завод Видима Идеал ,от София в 23.00ч от Автогара „Сердика“/с/уЦЖПГара София/.Пътуване по маршрут:София –Загреб.-800 км/нощен преход/

2ден.Пристигане в Загреб .Панорамана обиколка на града автобусна и пешеходна : Загреб – централния площад ”Бан Йелачич”,Стария град: Каптол и Градец, Катедралата, пазарът, Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос: църквата „Св.Марк”, Парламента, църквата „Св.Катерина”.Свободно време .Настаняване в хотел 3*периферно разположен .Нощувка .

3ден.Закуска .Отпътуване за Милано .Слетобяд пристигане в Милано .Настаняване в хотел2*/3*-периферно разположен . Свободно време или панорамна обиколка срещу допълнително заплащане /заевява се предварително /:Катедралата-най-красивата готическа катедрала на юг от Алпите  ,галепията „Витторио ЕмануилII“Паметника на Леонардо Да Винчи .,Ла Скала –музикален театър един от най-известните в света /ОТВЪН/-Замъка „Сфорца „/ОТВЪН/,Катедралата „Санта Мария Деле Грацие“.Свободно време за разходка по улиците на столицата на модата .Нощувка.

4 ден .Закуска .Отпътуване за Лаго Маджоре . Недалеч от модната столица Милано, се намира второто по големина езеро в Италия – Лаго Маджоре, част от акваторията на което попада в швейцарския кантон Тичино. Закътан сред високите алпийски върхове, районът около Лаго Маджоре се слави с мекия си климат и сравнително високите средно годишни температури, които позволяват тук да виреят редки и екзотични за тези географски ширини растения. По бреговете на Лаго Маджоре са разположени десетки очарователни градчета, които всяка година привличат огромен брой туристи от цял свят. Едно от тези магнетични места е Стреза. Именно тук Фредерик Хенри, героят на Ърнест Хемингуей от „Сбогом на оръжията”, среща своята любима Катрин Баркли. Действието се развива във впечатляващия Grand Hotel Des Iles Borromees, разположен на брега на езерото. Великолепният хотел вече 150 години предлага на своите гости завладяващ изглед към Лаго Маджоре, Боромеовите острови и заснежените алпийски върхове, които величествено се оглеждат в спокойните езерни води.По желание разходка с лодка в езерото Лаго Маджоре и посещение на островите:Изола Бела и Изола Мадре ./заевява се предварително в България/.Най-големият от трите острова – Изола Мадре, е почти изцяло зает от ботаническа градина с изключително красиви и редки растения от близки и далечни земи, където свободно се разхождат фазани и пауни. Макар някога Изола Бела да е бил гола скала, днес несъмнено той е перлата на архипелага. Като късче от рая, паднало на Земята, вторият по големина остров омагьосва своите посетители с многобройни статуи, фонтани, благоуханни цветя и бели пауни, които се разхождат гордо из градините.Тук може да видите великолепен бароков дворец и градини пренадлежащи на фамилията Боромео . От най-високата от десетте тераси на градините на двореца се разкрива пленителна гледка към Лаго Маджоре. От Изола Бела се разкрива магнетична гледка към най-малкия от Боромеовите острови-Изола Пескатори , обитаван от едва 32 жители. Макар да контрастира ярко с разкоша на Изола Бела и Изола Мадре, живописното рибарско селище впечатлява с неповторима романтика и очарование.Настаняване в хотел 2*/3* в Комо.Нощувка.

5 ден .Закуска .Отпътуване за Сирмионе-Древният укрепен град Сирмионе е разположен на южния бряг на езерото Гарда. Той е особено популярна дестинация с множество ресторанти, барове, хотели, модни магазини и пазар. Най-забележителната характеристика на Сирмионе е замъкът Скалигера.- Една от най-големите забележителности е средновековният замък Скалиер, построен през 13-ти век. Замъкът е заобиколен изцяло от вода и до него може да се стигне само по два спускащи се дървени моста, а днес в него се помещава малък музей с намерени в околността останки от римско време. Тесните средновековни улички на Сирмионе ни отвеждат до старата част на града :вилата на Мария Калас ,Архиологическия комплекс Grotte di Catulo –парк, разкриващ останките от древно римско селище/разглежда се индивидуално през свободното време .По желание разходка с корабче /20.00евро на турист /от Сирмионе до Гардоне . На западния бряг е разположен туристическият курорт Гардоне Ривиера. Тук можете да се насладите на приятна разходка по крайбрежната алея, осеяна с пейки. Две от най-интересните туристически забележителности в района са разположени тук: ексцентричният дом на Габриеле Д’Анунзио и тропическата  Ботаническа градина.Връщане в Сирмионе .Отпътуване за Верона .Настаняване в периферно разположен хотел 2*/3*.Нощувка .

6 ден.Закуска. Отпътуване за Верона.Пешеходна разходка в централната част: Арена ди Верона, пл. „Бра”, площад „ Д’ Ербе“, площад “Синьория”, къщата на Жулиета.  Разглеждане на Падуа – пл. “Сан Антонио” с базиликата “Сан Антонио”, статуята на Еразмо Гатемелата и пл. “Прато де ла Вале”.Отпътуване към 14.00 за Любляна . Пристигане следобяд в Любляна.Кратка туристическа обиколка на словенската столица. Нощувка.

7ден .Закуска .Отпътуване за България .Пристигане късно вечерта в София и през ноща в Русе .

Цената включва :

 • Транспорт с лицензиран автобус -3*
 • 1нощувка със закуска в хотел 2*/3* в Загреб –преферно разположен ;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* вМилано–преферно разположен ;
 • 1нощувка със закуска в хотел 2*/3* в Комо–преферно разположен ;
 • 1нощувка със закуска в хотел 2*/3* във Верона –преферно разположен ;
 • 1нощувка със закуска в хотел 2*/3* в Любляна –преферно разположен ;
 • Туристическо и информационно обслужване
 • Представител на Туроператора
 • -медицинска застраховка .  Застраховката е  „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69  год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина,   на ЗАД “Армеец“  с  адрес на управление: гр.София ул. “Стефан Караджа“2  ЕИК :121076907.

 

 

 

Цената  не включва :

 • Пътни и магистрални такси /40.00евро на турист заплащата се задължително при доплащане към Туропертора /
 • -медицинска застраховка – 20 лв./турист.  Застраховката е  „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица над  70  год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина,   на ЗАД “Армеец“  с  адрес на управление: гр.София ул. “Стефан Караджа“2  ЕИК :121076907.
 • Такса престой в Италия /city tax/-2-4 euro за хотел 2*/3*на турист на ден  заплаща се на место на рецепция на хотела от туриста ;
 • Входна такса за археологическия комплекс „Вилата Катул“-около 6 евро и крепостта около 4 евро в сирмионе
 • Билет за корабче по Ляго ди Гарда от Сирмионе до Гарда –около 20.00евро на турист
 • По желание разходка с лодка в езерото Лаго Маджоре и посещение на островите:Изола Бела и Изола Мадре ./заевява се предварително в България/-30.00евро за възрастен и 20.00евро за дете.
  • Катедралата в Милано -3.00евро ,входна такса за  асансьор-13.00евро ,качване на терасите -9.00евро ;
  • входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
  • Разходи от личен характер
  • Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчителна)
  • Забележка:Входните такси за музеите и организираните обиколки в тях, подлежат на препотвърждение !!!
  • ползване на двойна седалка от един турист -  360 лева
  • доплащане за  единична стая -20 евро на ден за всеки хотел;
  • Забележка: В някои от таксите са включени разходи за транспорт и паркинг на превозното средство!
  • Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване/. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
   Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят на границата -копие и оригинал на нотариално заверена декларация – съгласие за пътуване от родителите, паспорт или лична карта и акт за раждане.Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася аванс от 50%, а останалата сума се доплаща до 20 дни преди отпътуване!
   Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от нея обстоятелства! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
   Минимален брой участници за осъществяване на пътуването  – 45 туриста!
   Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !
  • Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :
   Отпътуването от Шумен,Варна,Разград,Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново,  се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.
   Места за отпътуване и връщане :
   Русе – паркинг на Централна ЖП гара
   Велико Търново – пред хотел „Етър“
   Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатерата“
   Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
   Пловдив – Паркинг хотел “Тримонциум“
   София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“
  • Туроператора има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател“Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София ,бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500160000503/30.11.2016 валидна от 00.00ч на 05.01.2017 до 24.00ч на 04.01.2018 г

ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)