За 3-ти МАРТ СПА хотел Сириус 4* в СТРУМИЦА на КАРНАВАЛ в Северна Македония

0
Dntur.com

За екскурзията

 
 
 

Екскурзия За 3-ти МАРТ СПА хотел Сириус 4* в СТРУМИЦА на КАРНАВАЛ в Северна Македония!     ПРОМОЦИЯ до 10 ФЕВРУАРИ – 249 лв. за 3 дни/ 2 нощи, 2 закуски, 2 вечери с напитки без лимит!       ПРИКАЗНА ТРИ дневна почивка през МАРТ 2020 в СПА хотел СИРИУС 4*, Струмица!     [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 Dntur.com
Подробно

Екскурзия За 3-ти МАРТ СПА хотел Сириус 4* в СТРУМИЦА на КАРНАВАЛ в Северна Македония!

 

 

ПРОМОЦИЯ до 10 ФЕВРУАРИ – 249 лв. за 3 дни/ 2 нощи, 2 закуски, 2 вечери с напитки без лимит!

 

 

 

ПРИКАЗНА ТРИ дневна почивка през МАРТ 2020 в СПА хотел СИРИУС 4*, Струмица!

 

 

 

Заповядайте с нас, станете част от  приказното  дефиле и пъстрата феерия от  цветове!

 

 

Дати на пътуване: 29.02. – 02.03.2020

 

 

Хотели в Струмица: СПА хотел “SIRIUS” – 4*, вижте тук: http://www.hotel-sirius.com.mk/

 

Всяка година в Струмица се провежда Карнавал – традиция, който продължава цяла една седмица!

Тържествата започват четири дни преди Чист Понеделник и завършват два дни след този ден. Празничната еуфория в КАРНАВАЛНА Струмица тази година съвпада с националния празник на България – 03 март, Ден на Освобождението от османско иго!

Присъединете се, към пъстрата фиеста в Струмица, почувствайте духа на радост в парада на маските, потопете се в партита с много танци и разбира се, релаксирайте в прекрасния СПА център на хотел “SIRIUS” – 4*. Посрещнете Националния ни празник по един по-различен начин в атмосфера на всеобщо веселие!

 

1 ден (29.02.2020) София – Струмица

Сутринта в 08:00 часа, отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрут: София – Дупница – Благоевград – Сандански – Петрич – Струмица. Пристигане в град Струмица около обяд. Панорамна разходка с автобуса в „града на фонтаните” и първи впечатления от прекрасно уредения, колкото древен, толкова и млад град. Свободно време около 2 часа за разходка, чаша ароматно кафе или по желание обяд в центъра на града. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка или да се поглезите в модерния СПА център - SIRIUS SPA.

В 19:00 часа трансфер с автобуса до града, за всички, които желаят да се включат в пъстрата феерия от цветове на главната, тържествена и международна КАРНАВАЛНА ВЕЧЕР, в която дефилират всички държави заявили участие в карнавала, както от Р. Северна Македония, така и от други страни. Шествието преминава по: булевард „Маршал Тито”, ул. “Ленинова“ , ул. “Благој Мучето“, за да завърши на финала на главния площад  “Гоце Делчев“. Карнавалната забава тук трае чак до зори! В 20:30 часа обратен трансфер до хотела. В 21:00 вечеря 4-степенно меню с включени напитки местно производство без лимит и жива музика. Нощувка.

 

2 ден (01.03.2020) Струмица – езеро Дойран/ Стари Дойран – София

Закуска. Свободно време за релакс или по желание и срещу доп.заплащане: полудневна екскурзия до езеро Дойран и Стари Дойран – курорт, наследил миналото и традициите на древния град – Дойран. Свободно време за разходка и вкусен обяд по желание. Екскурзията се провежда в часовете от 11:00 часа до 16:00 часа (местно време), когато се завръщаме в Струмица и хотела. Свободно време за СПА развлечения.

Вечеря 4-степенно меню с включени напитки местно производство без лимит и жива музика. Нощувка.

 

3 ден (02.03.2020) Струмица – София

Закуска. Днес християните отбелязват Чист Понеделник в църковния календар, определящ началото на Великденският пост. Нашите домакини в Струмица в днешния ден традиционно ще варят бял боб.

Свободно време до 11:00 часа (местно време), когато ще освободим хотела и ще се отправим по нашия маршрут обратно на път за София и България.

Попътна разходка в античния град Хераклея Синтика – един от най-големите градски центрове по нашите земи, който по думите на доц. д-р Вагалински със запазената си архитектура може да си съперничи с Ефес! Разкопките на антична Хераклея Синтика се намират недалеч от град Петрич в подножието на Кожух планина и по протежението на Средна Струма. В наши дни Хераклея Синтика е вече на 2000 години, град с много дълга история, обхващаща периода IV век пр. Хр. – IV в. сл. Хр.. Завръщане в София вечерта след 20:30 часа.

 

Пакетна цена на турист:

 

 

Според вида на заемане в

 СПА хотел „Сириус“ – 4*

 

 

Редовни цени

 

ПРОМОЦИЯ при депозит

до 10 февруари 2020

 

На турист в двойна/ тройна стая

 

269 лева

 

249 лева

 

 

Единична стая

 

340 лева

 

320 лева

 

 

Дете 0-11.99 г

с 2-ма възрастни в стая

 

 

175 лева

 

155 лева

Пакетната цена включва:

Транспорт с лицензиран автобус за международни превози

2 нощувки със закуски на богата блок маса

2 вечери 4-степенно меню с включени местно производство напитки без лимит (от 20:00 часа до 23:00 часа) и жива музика

СПА услуги в СПА центъра на хотела

Посещение на археологическите разкопки в Хераклея Синтика (не се вкл. входен билет)

Мед. застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” с лимит на отговорност 4000 е;

Водач от агенцията

 

Пакетната цена НЕ включва:

Екскурзия до езеро ДОЙРАН и Стари Дойран – 20 лева ( при минимум 20 туриста)

Музейни такси и входове в обекти посещавани по желание

Спа процедури (масажи) в СПА центъра на хотела

Разходи от личен характер

 

Доплащане: медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” с лимит 4000 евро се доплаща от туристи, които са на възраст 69 год. и над 70 год. – 6 лева!

Отстъпки: за пътуващи със собствен транспорт се приспадат 25 лева от цената! 

Забележка: за пътуващите със собствен транспорт в цената не е включена мед. застраховка помощ при пътуване в Чужбина и екскурзионна програма с автобуса!

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт. За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.

Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин и срок на заплащане: При записване 1-ва вноска 30 %; остатъкът – 14 дни преди отпътуване.

Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата

Стандартни такси за прекратяване:

Записаните туристи могат да прекратят договора за пътуване по всяко време при заплащане на стандартните такси за прекратяване:

1. от деня следващ деня на подписване на договора до 50 календарни дни преди датата на отпътуване – без неустойка

2. от 49 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – 20% от цената на туристическия пакет

3. от 29 до 25 дни – 30 %, от 24 до 15 дни – 50%,  от 14 до 10 дни – 80%, под 9 дни се удържат 100%.

 

Пътуването е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност. Допълнителните екскурзии са подходящи за лица с намалена или ограничена подвижност.

 

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

 

АЛБАТРОС – 59 ООД, притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 6896 /21.02.2012г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма на 14.01.2019,  застрахователна застрахователна полица № 03700100001832  в  ”ЗД ЕВРОИНС” АД, валидна за периода: от 11.03.2019 до 10.03.2020 год.

Полезна информация:

Валута: 31 денара = 1 лев

България 12:00 часа – Македония 11:00 часа          

 

 

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛ „СИРИУС”4*http://www.hotel-sirius.com.mk/

 

Местоположение на хотел Сириус 4* Струмица: хотелът е разположен на международен кръстопът: на 20 км от границата с България и на 30 км от границата с Гърция в град Струмица, недалеч от центъра на града. Хотел „Сириус“ 4* предлага релаксираща атмосфера на своите гости сред красивия си собствен парк с богата средиземноморска растителност и гледка към окръжаващите го планини – идеално място за отдих;

 

На територията на хотел Сириус 4* Струмица: красива богато озеленена, остъклена и отоплена тераса – ресторант „Елегант“ с капацитет 150 места, Кристална зала с капацитет до 500 места, лоби бар, конгресен център, бизнес клуб и безплатен за гостите на хотела паркинг.

Новооткритият модерен СПА център - SIRIUS SPA, на Балканските СПА Награди, които се проведоха за първи път на 31 август 2012 година в гр. Кюстендил, взе наградата за най-динамично развиващ се СПА център с най – големи инвестиции.

Уникалното СПА е с площ 1500 кв.м. и разполага с: олимпийски басейн, джакузи, фитнес, турска баня, парня баня, инфра ред сауна, финландска сауна, солена баня „Мъртво море“, 6 масажни и един витаминен бар. Работи се само с продукти на елитната козметика Talgo. СПА центърът работи всекидневно от 7 сутринта до 19ч. и задоволява капризите и на най-претенциозните клиенти.

 

Настаняване в хотел Сириус 4* Струмица: – капацитет 120 помещения, от които: 60 стаи с голямо двойно легло; 55 стаи с две легла и 7 апартамента.

Всяка стая разполага със: комфортни легла и мебели, сателитна телевизия, мини бар, телефони с директно избиране, безплатен безжичен интернет, централен климатик, просторен собствен  санитарен възел със сушуар и балкон с изглед към прекрасно уредения парк или планина.

 

Полезна информация за  близката  и малко позната дестинация – СТРУМИЦА

 

 

Струмица – наричана в древността Астарион и Тиверопол е древно селище на „Царевите кули”, на звездите, на Светата Дева, на карнавалите, на първите християни, на ослепените самуилови войни, на мъченичеството и православните ценности. Градът е древен, но жив и младолик, даващ подслон на хиляди поколения и родове, натрупал хиляди пластове история, отпечатал хиляди човешки съдби.

Струмица е само на 230 км разстояние от София, разположен на 256 м.надморска височина в красивата Струмишка котловина, заобиколена от планините: Беласица, Огражден и Еленица.

 

Крепост „Цареви кули”-е разположена на хълма южно от град Струмица. Мястото е било лесно за отбрана поради факта, че е оградено отвсякъде със стръмнини. Крепостта е играла важна роля в отбранителната система на Беласишката битка през 1014 г. за разлика от други твърдини, крепостта над Струмица не е била завладяна от византийския император Василий ІІ. В момента крепостта се реставрира и все още не е готов пътя до нея.

 

Църква “Света Богородица милостива”, с. Велюса

Средновековна църква, разположена е на 7 км от Струмица, в с. Велюса. Църквата заема важно място в религиозния и духовен живот на югоизточна част на Македония.  По запазените надписи върху двата архитрава се съди, че църквата е основана от монаха Мануил. Той идва във Велюса от Халкидонския манастир “Св. Авксентий” в Мала Азия.

 

Манастирът “Света Богородица милостива” е разположен върху варовикова скала на северния склон на планината Еленица. По-късно името на манастира е използвано като основа за днешното име на селището.

 

Комплексът църкви “Свети Леонтий” в с. Водоча

Разположен е на 4 км от Струмица. Състои се от три църкви – източна, западна и средна. Има три фази в изографисването на интериора. Има архитектурни останки, допълнителни постройки и манастирски комплекс, столова, стопански гради, две бани и многопластов християнски некропол. От ранния християнски период са запазени части от основите на базилика с мраморна декорация, датиращи от V и VІ век.Църквата е била разрушена по време на царуването на цар Самуил, но след това е възстановена. Като епископска църква се споменава в хартите на Василий ІІ от 1018 г. Апсидата на олтара й заедно с проскомидията и дякониконът се пазят и до днес. Средната куполна църква от комплекса на Вадоча е построена в началото на ХІІ век. Некрополът, разположен в югозападната и северозападната част, също отразява богатия духовен и културен живот в тези територии. Разкрити са над 1000 гроба с бижута и керамика, датиращо между ХІV и ХІХ в.

 

 

 

Информация  за КАРНАВАЛА в Струмица – градът  Рио де Жанейро за Р. Северна Македония!

 

СТРУМИЦА – град, провеждащ уникални карнавални тържества от незапомнени времена е член на Международната Асоциация на  карнавалните градове  с абревиатура – FECC от 1994 година, самата асоциация е учредена и съществува от 1981 год. Всяка година FECC провежда международни конгреси на Карнавалните градове, домакин на един от конгресите е и Струмица през 1998 год. На 17-тия конгрес на престижната международна асоциация проведен в Аруба, Струмица е удостоена със знамето – символ на асоциацията и почетна титла – Световна Карнавална Столица за 1977 – 1978 година!

 

СТРУМИШКИЯТ КАРНАВАЛ е един от най-важните обичаи и една от най-интересните традиции, провеждащи се тук от незапомнени времена, посветен е още на сгодените двойки. Всяка година в началото на великденските пости (около Сирни Заговезни) -  Струмица се превръща в малкия … Рио де Жанейро – кипи живот, градът е обитаван от приказни герои, фантастични същества, исторически личности и филмови звезди. При това, цели 7  дни.

Празничната фиеста започва още в четвъртък с маскен концерт на централния площад в града. В петък пък на маскен бал, предстои изборът на  Принцът и Принцесата, които ще предвождат Карнавалното шествие. В събота вечер е главната тържествена международна КАРНАВАЛНА ВЕЧЕР, в която дефилират всички заявили участие в карнавала, както от Македония, така и от други страни. В неделя се провежда традиционния Детски Карнавал в деня за прошка. В понеделник (чист понеделник) по християнска традиция се приготвя сварен бял боб и се открива изложба на карикатури, раздават се награди за карикатура и афоризъм на тема Карнавал. Във вторник тържествата продължават със „Струмишки Карнавал“ – традиционно шествие на маскираните годеници, при което се посещават къщите на сгодените девойки, а те трябва да познаят сред посетителите – маскирания си годеник. Вечерта пък от 19:00 часа се раздават наградите от Международната Карнавална вечер. В сряда е заключителната част, в която основно място заемат обичаите свързани със Сирни Заговезни.

 

И ако сме успели да Ви заинтригуваме, заповядайте с нас и се слейте с този пищен празник на маските в Струмица – Рио де Жанейро за Македония…

 

Програма на КАРНАВАЛ 2020

 

27.02. 2020 – четвъртък:

Концерт с маски на музикалното училище “Боро Џони“ в Културния център с начало – 20:00 часа.

 

28.02. 2020 – петък:

Тържествено откриване на Струмишкия Карнавал – 2020, с бал с маски, на който се избират: Принцът и Принцесата на Карнавал 2020. Домакин на тържественото събитие, всяка година е СПА хотел “SIRIUS” – 4*. Начало на тържеството21:00 часа.

 

29.02.2020 – събота:

Главна КАРНАВАЛНА вечер – Интернационален карнавален парад с маршрут на парада: булевард „Маршал Тито”, ул. “Ленинова“ , ул. “Благој Мучето“ и финал на площад “Гоце Делчев“. Карнавална забава през цялата вечер до зори!

 

01.03.2020 – неделя:

Традиционен детски карнавал по повод “Прошка“. Парада е с начало от улица “Благој Мучето“ до централен  площад “Гоце Делчев“ с начало – 11:00 часа

 

02.03.2020 – понеделник:

Традиционна програма по повод Чист Понеделник, варене на бял боб, с начало – 13:00 часа.

 

03.03.2020 – вторник:

Струмишки Карнавал – традиционно карнавално шествие, при което годениците посещават девойките, за които са се сгодили, а те трябва да разпознаят маскираните си половинки… Начало – 19:00 часа.

 

04.03.2020 – сряда: 

Отбелязване на Тримерските обичаи.

Най-интересното от обичаите в Струмица е ТРИМЕРЕНЕТО или още ТРИМЕРИ. Сгодената девойка започва великденските пости със строг пост – само на вода. Това са първите три дни след Сирни Заговезни – понеделник, вторник и сряда. В сряда девойката посреща роднините на годеника си, но само жени, които носят дарове за бъдещото семейство от рода на чаршафи, завивки, кърпи, одеяла. Така наречената – постелнина. Девойката ги гощава с постни манджи, а напитката е боза. Тази женска сбирка има и друга важна цел – да подготви треперещото от глад момиче за брачния живот. Така че, това са и вечери на блажния /мръсен/ хумор – разказват се пиперливи истории в женска компания и се пеят песни с еротично съдържание.. Подходяща украса са моркови и кратуни – единствените по това време на годината с фалическа форма.

 


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)