Закитос

0
bobi

За екскурзията

 
 
 

Закитос Автобусна програма 6дни / 4 нощувки Дати 05.09-10.09/11.09.2019Цени за ранни записвания до 15.03,2019 Русе, Велико Търново, Габрово 425 лв Пловдив, Стара Загора 395 лв София 385лв.   ДЕН 1: Отпътуване от Русе в 14.30ч от паркинга на Цжп гара до Митницата посока Велико Търново –отпътуване в 16.00ч пред хотел „Етър“, отпътуване за Стара Загора [...]

Оценка

Изхранване
 
 
 
 
 


Лукс
 
 
 
 
 


Цена
 
 
 
 
 


Обща оценка
 
 
 
 
 

5/ 5

 bobi
Подробно

Закитос

Автобусна програма

6дни / 4 нощувки

Дати

05.09-10.09/11.09.2019Цени за ранни записвания до 15.03,2019

Русе, Велико Търново, Габрово

425 лв

Пловдив, Стара Загора

395 лв

София

385лв.

 

ДЕН 1: Отпътуване от Русе в 14.30ч от паркинга на Цжп гара до Митницата посока Велико Търново –отпътуване в 16.00ч пред хотел „Етър“, отпътуване за Стара Загора в 18.30ч от ОМВ до Автогара Стара Загора посока София трафик Маркет Сердика в 22.00ч  –Кулата – Килини.

ДЕН 2: Отпътуване от пристанище Килини за Закинтос около обяд пристигане в Закинтос.Остров Закинтос (Zakynthos), или както още се нарича Занте, е третият по големина от Йонийските острови в Йонийско море. Главният град и пристанище на острова също се нарича Закинтос. Венецианците го наричали “Цветето на Изтока”, а според легендата островът носи името на сина на легендарния аркадийски вожд Аркадиан Закинтос. Островът е една от най-популярните туристически дестинации в Гърция с възхитителен смарагдов цвят на морето, а географското му положение дава възможност за посещение и на други острови в Йонийско море. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 3: Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане панорамна обиколка на остров Закинтос: за да се придобие по-добра представа за красотата му се започва от хълма Бохали към Волимес – традиционно селище, чиито жители преживяват от собствено произведени суровини, и известно с ръчно изработените килими, покривки и пердета; фотопауза на панорамната площадка над залива на котрабандистите със спираща дъха гледка.

Следобед свободно време в Агиос Состис, където се намира частния остров Камео до кой се стига с дървен мост или по желание екскурзия до залива Лагана /срещу допълнително заплащане/ – с един от най-големите плажове на Гърция и естествено местообитание на средиземноморските костенурки от вида карета. Разходка с корабче в залива за наблюдение на костенурките Карета Карета, гмуркане от кораба в пещерите на Кери и време за плаж на остров Маратониси. Обиколката приключва в град Закинтос на площад Соломос и площад Св. Марк с единствената католическа катедрала.

Свободно време. Нощувка.

ДЕН 4: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание целодневен круиз до Сините пещери, Навагио, нос Скинари и Ксигиа. Първата спирка е време за плаж на най-фотографирания плаж в Гърция, Навагио. Следва свободно време за гмуркане в Сините пещери, в които кожата ви ще изгледа синя във водата. Преди да се приберем в Закинтос остава и време за плажуване на плаж Ксигиа известен с неговите серни извори в морето. Обратно в автобуса. Обратно в хотела. Свободно време. Гръцка вечер в таверна срещу допълнително заплащане. Нощувка.

ДЕН 5: Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.

ДЕН 6: Закуска – ранна или сух пакет. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта. Пристигане в Русе през нощта.

 

Цената включва:

 • транспорт с автобус -3*
 • 4 нощувки със закуски в хотел 3*
 • представител на Вени Травел
 • Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

 • фериботни и магистрални такси-20€ на турист /задължително се доплащат към Туроператора /.
 • панорамна обиколка на остров Закинтос –при минимум 20 уриста-15евро за възрастен и 10€ за деца до 11.99 години
 • Екскурзия – круиз до Сините пещери и залива Навагио – 25€- възрастен и 20 € деца до 11.99 г.
 • Екскурзия до залива Лагана –разходка с корабче – 20€– възрастен и 10 € – деца до 11.99 г.
 • Гръцка вечер с програма – 25€ възрастен и 15€ – деца до 11.99 г.
 • Вечеря в гръцка таверна без програма от 15-20 евро на турист в зависимост от меньото .
 • За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 25 пълноплащащи туриста. Заявяват се и се заплащат само на място и осъществяването им зависи от капитана на кораба и метеорологичните  условия!!!
 • медицинска застраховка – 8 лв./турист/. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69,99 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София ул. “Стефан Караджа“2 ЕИК :121076907. Застраховката е “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“.
 • За лица над 70 до 85 години – 12лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“,
 • Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
 • Застраховка допълнително покритие : при трайно намалена работоспособност вследствие злополука или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
 • такси музеи: Музеят на грамофоните, Фолклорният музей /2€/ и Археологическият музей около /3€/- посещават се в свободното време.
 • ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНА СТАЯ – 170.00 лв.

 

ВАЖНО!!!Обръщаме внимание на всички, които ще изберат дестинация в Гърция за своята почивка през 2019г.

От 01.01 .2018 г. се въведе -такса “Престой” от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория.
Сумата е следната:

 • за 5* хотели – 4€ /на турист в стая/ нощувка
 • за 4* хотели – 3€ / на турист в стая/ нощувка
 • за 3* хотели – 1.50€ / на турист в стая/ нощувка
 • 2*, 1* хотели – 0.50€ / на турист в стая/ нощувка
 • В случай че откажете да заплатите таксата, хотелът има право да ви откаже настаняване.

 

Намаление:

ДЕЦА ОТ 2 до 10 ГОДИНИ, настанени с 2-ма възрастни в стая – ЗАПЛАЩАТ 70 % ОТ ЦЕНАТА ЗА ВЪЗРАСТЕН.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;

Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);

ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание може да си доплатите за предни места :

От 5-то място до 8-мо място – 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително

От 9-то място до 16- то място – 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително

Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО :Относно медицинската помощ – Туроператора и Агенцията- партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 40 човека.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи-7 дни преди датата на отпътуване!

Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт), ЕГН на всеки турист; лична карта/паспорт номер и валидност.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация – съгласие за пътуване от родителите или непътуващия родител, паспорт или лична карта и акт за раждане.

Начин на плащане : В брой или по банков път. Първоначално се заплащат 50% при записване по стандартни цени и до 20 дни преди заминаването се доплаща останалата сума. При записване по промо оферти може да има различни условия.

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и не зависещи от агенцията обстоятелства !При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Отпътуването от Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане :

Русе – паркинг на Централна ЖП гара

Велико Търново – пред хотел „Етър“

Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“

Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара

Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “Санкт Петербург“

София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“


ВпечатленияКакво мислите?


Сподели

(задължително)